Çanakkale Destanı Sahneye Taşındı - Son Dakika
Güncel

Çanakkale Destanı Sahneye Taşındı

Çanakkale Destanı Sahneye Taşındı

'Çanakkale Mahşeri Kardeşlik Destanı' adlı tiyatro oyunu sahnelendi.

26.03.2012 10:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Niğde Belediyesi ve Zaman Gazetesinden Büyük Organizasyon

Niğde Belediyesi ve Zaman Gazetesi Niğde İl Temsilciliği işbirliğiyle düzenlenen 'Çanakkale Mahşeri Kardeşlik Destanı' adlı tiyatro oyunu sahnelendi.

23 Mart 2012 Cuma günü İl Kültür Merkezi'nde gerçekleşen tiyatro yoğun ilgi gördü. Gittiği her yerde büyük beğeni toplayan Mahmut Tahsin yönetimindeki Tiyatro Greyfurt Topluluğu'nun sergilediği 9 kişilik oyun 2 perde sunuldu.

Çanakkale Mahşeri adlı oyunda 12 Ağustos 1915'te Suvla kıyısında bir siperde bulunan beş askerin yaşadıkları konu ediliyor. Aylardır düşmanın hiç görünmediği bu siperde bekleyen 6 asker, bir bayram sabahı, namaz için hazırlık yaptıkları sırada sahilden büyük bir çıkarma yapıldığını fark ederler. İki Anzak askerinin üstlerine verdikleri rapordan alınarak uyarlanan "Çanakkale Mahşeri" adlı oyun, komedi ve dramı bir arada vermesiyle dikkat çekiyor.

Niğde Belediyesi ve Zaman Gazetesi Niğde Temsilciği ile birlikte düzenlemiş olduğu "Çanakkale Mahşeri Kardeşlik Destanı " tiyatro oyununa Niğdeliler yoğun ilgi gösterdi. Duygusal anların yaşandığı tiyatro gösterisi 9 seans oynamasına rağmen bazı katılımcılar yoğun ilgi nedeniyle ayakta kaldı.

Niğde İl Kültür Merkezinde düzenlenen tiyatro gösterisine halkın ilgisinden memnun olduklarını söyleyen Niğde Belediyesi Başkanı Faruk Akdoğan, "Gençlerimize atalarımızın Çanakkale'de gösterdikleri mücadeleyi her fırsatta anlatmak gerekir. Bunun için bu tür organizasyonların önemi çok büyük" dedi.

Çanakkale Mahşeri Kardeşlik Destanı adlı oyun sponsor firmalar tarafından seyirciye hediyeler verilerek başladı.

Programa Niğde Valisi Alim Barut, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde Üniversitesi Rektörü Adnan Görür, Niğde İl Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ, Niğde Şehit Aileleri Dernek Başkanı Ömer Demir ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Sahnelemiş olduğu Menan Cinleri adlı oyunuyla isminden övgüyle söz ettiren Tiyatro Greyfurt, bu oyunu ile de Niğdeli tiyatro severlerin beğenisini kazandı.

Oyunun sonunda Niğde Valisi Alim Barut ve Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan oyuncuları ve programı organize eden Zaman Gazetesi Temsilcisi İbrahim Koyuncu'yu tebrik etti.

Zaman Gazetesi Temsilcisi İbrahim Koyuncu "Bu cennet vatanın nimetlerinden yararlanıyorsak o gün orada her şeyini feda edenler sayesindedir. Onları unutmak olmaz. Biz ecdadımızın yaptıklarını bilmek, öğrenmek zorundayız. Bu yüzden bizde elimizden geldiği kadar bu zor günlerimizi unutmayıp gelecek nesillere en iyi şekilde aktararak gerek yazılı medyada gerekse görsel medyada gündeme taşıyarak arkadan gelen yeni nesle aktarmak için canlı tutmaya çalışacağız. Tiyatronun gelmesinde maddi ve manevi yardımlarından dolayı, başta Niğde Belediyesi Başkanı Sayın Faruk Akdoğan olmak üzere, Tekin mobilya Haydar Tekin, Erden Lezzet sofrası Muzaffer Erden, Karan ofset İlhami Karan, Aybarlar Çiçekçilik Ali Aybar, HYK yapı kimyasalları Şahap Umutlu, Atlas Bilgisayar Emrah Batağan, Karizma Giyim Doğan Arısoy ve organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Çanakkale Destanı Sahneye Taşındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı
    06:09 İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı

    İstanbul Şişli'de bulunan Zorlu Holding binasına kişi veya kişiler tarafından silahla ateş açıldı. Kurşunlar binanın camlarına isabet ederken içeride kimsenin olmaması olası bir faciayı önledi. Polis ekipleri saldırıyı gerçekleştiren kişi veya kişileri arama çalışmalarını sürdürüyor.

  • İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı
    06:06 İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, bitişikteki binaya da sıçradı. Yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü ancak tekstil atölyesi kullanılamaz hale geldi ve binada hasar oluştu. Yangının çıkış sebebi henüz belirlenemedi ve soruşturma başlatıldı.

  • İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü
    05:28 İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın, tekstil malzemelerinin tutuşmasıyla büyüyerek bitişiğindeki binaya da sıçradı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 2 saat süren yoğun çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alındı. Yangın sonucunda tekstil atölyesi kullanılamaz hale gelirken, binada da hasar meydana geldi.

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.


Advertisement