Çanakkale Homeros Ödülü Troia Kazı Başkanı Aslan'ın - Son Dakika
Güncel

Çanakkale Homeros Ödülü Troia Kazı Başkanı Aslan'ın

Homeros Ödülü Troia Kazı Başkanı Aslan'ınÇANAKKALE Belediyesi'nce düzenlenen 54'üncü Uluslararası Troia Festivali'nde, 'Homeros Bilim, Kültür ve Sanat Ödülü', Troia Ören Yeri Kazıları Başkanı Prof. Dr. Rüstem Aslan'a verildi.

09.08.2017 11:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Homeros Ödülü Troia Kazı Başkanı Aslan'ın

ÇANAKKALE Belediyesi'nce düzenlenen 54'üncü Uluslararası Troia Festivali'nde, 'Homeros Bilim, Kültür ve Sanat Ödülü', Troia Ören Yeri Kazıları Başkanı Prof. Dr. Rüstem Aslan'a verildi. Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ise festival açılışında barış ve özgürlük mesajı verdi.

Çanakkale Belediyesi'nce "Ey Özgürlük" sloganıyla bu yıl 54'üncü kez düzenlenen Uluslararası Troia Festivali'nin resmi açılış töreni, 5 bin yıllık geçmişe ışık tutan Troia Ören Yeri'nde gerçekleşti. Çanakkale Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Dağ, Çanakkale Belediye Başkanı CHP'li Ülgür Gökhan, CHP Çanakkale Milletvekili Bülent Öz, Troia Kazıları Başkanı Prof. Dr. Rüstem Aslan ve çok sayıda vatandaş törene katıldı.

Program öncesi davetlilere antik kentin simgesi olan tahta atın önünde kokteyl verildi. Ardından 5 bin yıllık Odeon'daki açılış töreni başladı. Festival kapsamında 2002'den itibaren her yıl bir kişiye verilen 'Homeros Bilim, Kültür ve Sanat Ödülü', bu yıl Troia Kazıları Başkanı Prof. Dr. Rüstem Aslan'a takdim edildi. Aslan'a ödülü, Başkan Gökhan verdi.

Ardından konuşma yapan, barış ve özgürlük mesajı veren Başkan Gökhan, "Bu güzel yaz gecesinde sadece bir festivalin açılışını değil aynı zamanda 'Ey Özgürlük' haykırışını da Troia'dan yapıyoruz. 10 yıl tutsak edilen bir kentten her türlü tutsaklığı lanetliyor, özgürlüğü için direnenlerin kentinden özgürlüğü yüceltiyoruz. Sloganı 'Ey Özgürlük' olan festivalimizin açılışında tarihin özgürlük kahramanlarını da selamlamak istiyorum. Selam olsun, işte burada özgürlük için mücadele eden kahraman Priamos'a, Hektor'a ve Paris'e. Selam olsun işte orada boğazda ve Yarımada'da özgürlük için direnen kahramanlara, 'Ya İstiklal, ya Ölüm' diye haykıran Mustafa Kemal Atatürk'e selam olsun" dedi.

Homeros Bilim, Kültür ve Sanat Ödülü'nün alan Troia Kazıları Başkanı Prof. Dr. Rüstem Aslan ise, bugün Troia'da yaşadığı en onurlu, en güzel günlerden biri olduğunu belirterek, "Ben bu akşam burada Homeros'un kentin öyküsünü anlatarak, yaktığı şiir ateşi adına bu ödülü alıyorum" diye konuştu.

Uluslararası Troia Festivali'nin resmi açılış töreni, Troia'nın geçmişini müzikli, danslı ve şiirsel bir gösteri olan 'Bin Gemiye Yelken Açtıran Aşk'ın sahnelenmesiyle sona erdi.

Festival, 9-13 Ağustos arasındaki kentin değişik mekanlarında düzenlenecek etkinliklerle gerçekleşecek.

Çanakkale Homeros Ödülü Troia Kazı Başkanı Aslan\'ın
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çanakkale Homeros Ödülü Troia Kazı Başkanı Aslan'ın - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement