Çanakkale İl Genel Meclisi Tekin, Bursa'da İncelemelerde Bulundu - Son Dakika
Yerel

Çanakkale İl Genel Meclisi Tekin, Bursa'da İncelemelerde Bulundu

Çanakkale İl Genel Meclisi Başkanı Ali Rıza Tekin ve beraberindeki heyet, 2004 yılından itibaren uygulanan doğal arıtma sistemlerini yerinde incelemek amacıyla Bursa'yı ziyaret etti.

02.01.2012 17:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale İl Genel Meclisi Başkanı Ali Rıza Tekin ve beraberindeki heyet, 2004 yılından itibaren uygulanan doğal arıtma sistemlerini yerinde incelemek ve iki ilin Özel İdare ile İl Genel Meclisi çalışmalarını değerlendirmek, yeni yapılacak çalışmalarda istişarelerde bulunmak amacıyla Bursa'yı ziyaret etti.

Tekin, kente dönüşünde yaptığı yazılı açıklamada, ziyaret sırasında kendilerine Bursa İl Genel Meclisi Başkanı Nedim Akdemir, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Kemal Demirel, AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Er ile teknik heyetin eşlik ettiğini belirtti.

Ziyaret kapsamında, Bursa'daki doğal arıtma sistemlerini yerince inceleme fırsatı bulduklarını dile getiren Tekin, bu sistemin Çanakkale'de uygulanabilmesinin mümkün olduğunu anlattı.

Tekin, tesisinin özel olarak tasarlanan, yataklarda yetiştirilen bitkiler vasıtasıyla atık suyun arıtılması esasına dayandığını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Atık suyun bir havuzda toplanarak yüzen bitkilerle arıtılması gibi alternatif uygulamaları da olan bu yöntemin küçük yerleşim birimlerinden, büyük şehirlere, hatta endüstriyel atıksıların arıtılmasına kadar birçok uygulama alanı var. Sistemin çalışmasında en önemli faktör bitkilerin arıtma kapasitesi. Arıtma tesisinden çıkan su, Türkiye ve AB normlarında belirtilen üst değerlerin altında. Tarımda kullanılabilecek kalitede. Projeyle ilgili olarak önümüzdeki günlerde Bursa'dan bir teknik heyet ilimize gelerek bizleri bilgilendirecek."

- ÇANAKKALE

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çanakkale İl Genel Meclisi Tekin, Bursa'da İncelemelerde Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement