Çanakkale Kahramanı Gazi Binbaşı Halis Ataksor Sergisi Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Çanakkale Kahramanı Gazi Binbaşı Halis Ataksor Sergisi Düzenlendi

Çanakkale Kahramanı Gazi Binbaşı Halis Ataksor Sergisi Düzenlendi

Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı tarafından Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezinde Çanakkale Kahramanı 27. Alay Komutanı Binbaşı Halis Ataksor’un hatıralarından oluşan sergi ziyarete açıldı.

06.06.2016 11:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı tarafından Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezinde Çanakkale Kahramanı 27. Alay Komutanı Binbaşı Halis Ataksor'un hatıralarından oluşan sergi ziyarete açıldı.

Serginin açılışında konuşma yapan Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı Mehmet Gürkan, "Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezinde sergilenen ve gösterilen tüm malzemeler, filmler bir şekilde resmi kurumların ellerinde olan malzemeler. Bu kez bir farklılık var. Bu farklılık gazi torununun elinde olan, gerçek konu anlatan malzemeler, kendisi tarafından sergilenmek üzere idaremize verilmiştir. Bunun anlamı şu; ülkemizde bir çok kişinin elinde buna benzer malzemeler var. Herkesin kendi evinde, sandığında, dolabında kendi arşivinde bu malzemelerden mevcut. Ülkemizde birçok kişinin elinde olan Çanakkale Savaşları ile ilgili bu ülkenin bu Cumhuriyetin kuruluşundaki temel taşı Çanakkale Savaşı'nın en önemli belgelerinin yer aldığı dolaplardan çıkıp bu alanda sergilenmesini teşvik etmek anlamında böyle bir sergi düzenledik" dedi.

27.Alay Komutanı Gazi Binbaşı Halis Ataksor torunu Serdar Halis Ataksor konuşmasında, "Bu sergi özellikle Halis Bey ve diğer kahraman asker ve subaylarımızı hatırlatmak Halis Bey'in komutasındaki 27. Piyade Alayı'nın Çanakkale Muharebeleri sırasındaki önemini vurgulamak için açılmıştır. Serginin açılışında emeği geçenlere teşekkür ederim" dedi. Sergiye katılanlar daha sonra Halis Beyin kişisel eşyalarından oluşan sergiyi torunu Serdar Ataksor eşliğinde gezdiler.

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı tarafından Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezinde ziyarete açılan sergiye; Halis Ataksor'un torunu Serdar Ataksor, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı Mehmet Gürkan, Alan Yönetimi ve Tanıtım Grup Başkanı Güçlü Hakan Özbilek, Restorasyon ve Yapım İşleri Grup Başkanı Gökhan Gümüşdağ, Yönetim ve Destek Hizmetleri Grup Başkanı İsmail Çetindağ, Garnizon komutanı Jandarma Yüzbaşı Fatih Yıldırım, Araştırmacı Seyit Ahmet Sılay, Tarihi Alan Kılavuzları, Araştırmacı Yazarlar, Gazi köy muhtarları ve vatandaşlar katıldı. - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çanakkale Kahramanı Gazi Binbaşı Halis Ataksor Sergisi Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement