Çanakkale Kahramanlarına Anma - Son Dakika
Yerel

Çanakkale Kahramanlarına Anma

Çanakkale Kahramanlarına Anma

Vatan için gözlerini kırpmadan canlarını feda eden şehitler, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 102. yılı dolayısıyla Erkan Koleji’nde düzenlenen törenle andı.

18.03.2017 10:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Vatan için gözlerini kırpmadan canlarını feda eden şehitler, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı dolayısıyla Erkan Koleji'nde düzenlenen törenle andı.

Okul yöneticileri, öğretmenler ve öğrencilerin katılımıyla okulun konferans salonunda gerçekleştirilen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Törende günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Erkan Eğitim Kurumları Genel Koordinatörü İzzettin Yüzçelik, Çanakkale şehitlerinin, bugün töreni izleyen öğrencilerle aynı yaşta olduklarını ifade etti. Yüzçelik, "Milletimiz, milli mücadelenin ilk ateşinin yakıldığı Çanakkale Zaferi ile; vatan sevgisini, cesaretini, azmini, kahramanlığını ortaya koymuştur" dedi.

Milli Şair Mehmet Akif Ersoy'un Çanakkale şehitleri için yazdığı şiirden bölümler okuyan Yüzçelik'in seslendirdiği "Vurulup tertemiz alnından, uzanmış yatıyor, bir hilal uğruna ya Rab ne güneşler batıyor. Ey şehit oğlu şehit, isteme benden makber, sana ağuşunu açmış duruyor peygamber" dizeleri, dinleyenleri gözyaşlarına boğdu.

Daha sonra Çanakkale Destanı'nı anlatan bir konuşma yapan Erkan Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Sanem Erkan, "Bugün 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'nin yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü. Ama burada söylenecek hiçbir söz Çanakkale'deki zaferin değerini ve Mehmetçiğin kahramanca fedakarlığını anlatmaya yetmeyecek" diye konuştu.

Çanakkale Zaferi'nin, Kurtuluş Savaşı'nın temeli, insanlığa verilmiş en büyük ders olduğunu kaydeden Erkan, şöyle devam etti:

"Çanakkale, bir milletin varıyla yoğuyla tüm dünyaya karşı verdiği koca bir onur dersidir. Geçmişte olduğu gibi gelecekte de herkes bilmelidir ki Çanakkale geçilmez. Bu vesileyle, başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm kahraman ecdadımızı ve şehitlerimizi saygı, sevgi ve minnetle anıyorum. Ruhları şad olsun."

Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından öğrenciler tarafından şiirler okundu. Daha sonra, Anadolu Lisesi öğrencilerinden oluşan koro, o dönemi anlatan türküler seslendirdi. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çanakkale Kahramanlarına Anma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement