Çanakkale Kara Savaşları'nın 100. Yıl Dönümü - Son Dakika
Yerel

Çanakkale Kara Savaşları'nın 100. Yıl Dönümü

Çanakkale Kara Savaşları'nın 100. yıl dönümü kapsamında Gelibolu Yarımadası'nda yapılacak törenlerle ilgili güvenlik önlemleri tamamlandı.

23.04.2015 12:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale Kara Savaşları'nın 100. yıl dönümü kapsamında Gelibolu Yarımadası'nda yapılacak törenlerle ilgili güvenlik önlemleri tamamlandı.

Vali Ahmet Çınar, Bursa Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Seyfullah Saldık, Çanakkale Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Enver Aydın, törenlerde görev alacak personeli denetledi.

Çınar'ı, İl Jandarma Komutanlığına gelişinde Saldık ile Aydın karşıladı.

Personeli selamlayan Çınar'a, Saldık tarafından birimler ile araç gereç ve teçhizatlar tanıtıldı. Tanıtımın ardından bir bomba arama köpeğine, patlayıcı bulma tatbikatı yaptırıldı.

Çınar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çanakkale'nin yarın dünyanın önemli devlet adamları başta olmak üzere çok sayıda konuğun ağırlanacağı bir nokta olacağını söyledi.

Birçok cumhurbaşkanı, başbakan ve devlet temsilcisinin törenler için kente geleceğine dikkati çeken Çınar, "Gelibolu Yarımadası'nda hep birlikte törenlerin icrasını gerçekleştireceğiz. Dolayısıyla dünyanın gözü burada. Çok önemli ve hassas bir nokta, yayınların sürekli yapıldığı bir alan olacak. Her türlü tedbiri aldık. Tatbikatta da gördük, bütün ekipler, Bursa Jandarma Bölge Komutanlığı ekipleri, Sayın Bölge Komutanımız da burada. Sağ olsunlar Alay Komutanlığımız ile çok hassasiyetle, çok uzun süredir işin üzerinde duruyorlar" diye konuştu.

Vali Çınar, jandarmanın her türlü tecrübeye hem istihbarat hem de alanındaki birimlerin uzmanlığı, teçhizat, araç ve gereç anlamında son derece donanımlı olduğunu vurguladı.

-Personel hazır

Kendi alanında uzmanlaşmış her türlü personelin hazırın olduğunu ve görev yerlerinin belirlendiğini belirten Çınar, şunları kaydetti:

"Bütün araç, gereç, teçhizat hazır. Mobil karakollar hazır. 7 noktada mobil karakol kurulacak. Hemen yine bu alanda az önce selamladığımız toplamda bin 700'ü aşkın uzman personel burada. Tamamı rütbeli. Gerçekten de alanlarında göğüsümüzü kabartacak, bizi gururlandıracak her türlü tecrübeye, donanıma, bilgiye yeteneğe sahip birimler. Biz hazırız, bütün dünyayı burada bekliyoruz. Güvenlik anlamında her şey tamamdır. Yarının gururunu hep birlikte yaşayacağız."

Güvenlik önlemleri

Gelibolu Yarımadası'nda yarın ve 25 Nisan'da değişik alanlarda yapılacak törenlerde, Çanakkale Jandarma Komutanlığından 400, Bursa Jandarma Bölge Komutanlığından 500, Jandarma Genel Komutanlığından 800 olmak üzere bin 700 personel görev alacak.

Törenlerin icra edileceği 11 bölgede güvenlik ekipleri oluşturuldu. Tarihi yarımadanın genel emniyeti, tamamı rütbeli askerlerden oluşan Jandarma Özel Harekat birliklerince sağlanacak. Kritik noktalar ise Jandarma Komando Özel Asayiş Komutanlığının timleri tarafından korumaya alındı.

Yol güvenliğinde 50 jandarma asayiş ile 27 motosikletli asayiş timleri, trafik düzeninde ise 90 jandarma trafik timi görevlendirildi. Tören alanlarındaki yabancı konukların iletişim hizmetlerinde yabancı lisan bilen 45 personel ile 50 kadın astsubay görev alacak. Tören alanlarının emniyetinde 9 bomba arama, 8 mayın arama köpek timi görev yapacak.

Ayrıca tarihi kıyafetleriyle 24 jandarma atlı devriyesi tören alanlarında faaliyette bulunacak, 3 jandarma arama kurtarma timi de hazır bekleyecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çanakkale Kara Savaşları'nın 100. Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement