Çanakkale Kara Savaşları'nın 101. Yılı Törenlerine Doğru - Son Dakika
Güncel

Çanakkale Kara Savaşları'nın 101. Yılı Törenlerine Doğru

Çanakkale Kara Savaşları'nın 101. yılı dolayısıyla Gelibolu Yarımadası'nda 24 Nisan'da gerçekleştirilecek törenlerin genel provası yapıldı.

22.04.2016 12:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale Kara Savaşları'nın 101. yılı dolayısıyla Gelibolu Yarımadası'nda 24 Nisan'da gerçekleştirilecek törenlerin genel provası yapıldı.

Şehitler Abidesi'nde tören akış programına göre yapılan ve jandarma atlı birliklerinin de hazır bulunduğu provada, 2. Kolordu Komutanlığından askerlerin bando eşliğinde geçit töreni ve saygı atışına yer verildi.

Bölgedeki şehitlik ve anıtları ziyarete gelenler, provaları ilgiyle izledi ve askerlerin fotoğraflarını çekti.

Provayı izleyen Çanakkale Valisi Hamza Erkal, 2. Kolordu Komutanı Korgeneral Musa Avsever ve Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı Mehmet Gürkan, daha sonra tören alanında incelemelerde bulundu.

Törenler kapsamında gösteri yapacak "Solotürk" de abide bölgesinde çevre tanıma uçuşu yaptı.

Alan Başkanlığının tören hazırlıkları

Gelibolu Tarihi Alan Başkanı Gürkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 24 Nisan'daki törenler öncesi hazırlıkların tamamlanma aşamasına geldiğini söyledi.

Son provanın yapıldığını ve eksikliklerin giderildiğini belirten Gürkan, şöyle devam etti:

"Tören, Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Mahir Ünal Bey'in ev sahipliğinde gerçekleştirilecek. Kendisi 24 Nisan'da 19 ülkeden temsilci, bakan, büyükelçi ve ordu komutanlarını ağırlayacak. Bu alanda bu sene 24 Nisan Kara Savaşları ile ilgili töreni, başkanlığımız ilk kez düzenliyor. Geçmiş yıllarda farklı kuruluşlar tarafından düzenlenmişken artık tek bir kurum koordinasyonunda diğer kurumların da katkılarıyla ilk kez düzenlenecek. Her şeyimiz tamam. Abide ile ilgili çevre düzenlememiz, çevresindeki tedbirlerimiz, buradaki personelimizin görevlendirilmesi, ulaşımı, trafik düzenlemesi gibi tüm çalışmalar planlandı ve şu anda tamamlanma aşamasında. Yaklaşık 65 katılımcı da diğer devletlerden olacak. Bizim de hem silahlı kuvvetlerimiz, hem de şehit vermiş okullarımızın öğrencileri, izcilerimiz, gazilerimiz herkes burada olacak."

Gürkan, törenin en iyi şekilde icra edileceğini dile getirdi.

Tarihi alanın, kültürel kalkınma stratejileri sayesinde layık olduğu seviyelere getirileceğini vurgulayan Gürkan, "Önümüzdeki dönemde görevimiz sadece törenler olmayacak. Bu kültürel kalkınma stratejilerinde bize düşen görevleri de yerine getirerek alandaki tüm çalışmaları planlayıp yürütmeye başlayacağız. Zaten birçoğunu yürütüyorduk. Bu kapsamda Sayın Başbakanımızın da açıkladığı ilkeler çerçevesinde çalışmalarımıza hız vereceğiz." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çanakkale Kara Savaşları'nın 101. Yılı Törenlerine Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement