Çanakkale ruhu Niyaz Usta'da yaşatıldı - Son Dakika
Güncel

Çanakkale ruhu Niyaz Usta'da yaşatıldı

Çanakkale ruhu Niyaz Usta\'da yaşatıldı

Meram Niyaz Usta İlkokulu öğrencileri, Çanakkale Zaferi'nin 101. Yıldönümü nedeniyle düzenledikleri programda velilere Çanakkale ruhunu yaşattı.

15.03.2016 14:44  Güncelleme: 14:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Meram Niyaz Usta İlkokulu, Çanakkale Zaferi'nin 101. yıldönümünü farklı bir programla kutladı. Programda yapılan konuşma ve etkinliklerde Çanakkale ruhu yaşatıldı.

Çanakkale Zaferi'nin 101. Yıldönümü ve Şehitleri Anma Programı'nın açılışında konuşan Meram Niyaz Usta İlkokulu Müdürü Ali Emrah Görmek, "18 Mart 1915 Türk tarihinde bir askeri ve siyasi başarı olmaktan öte inanç, azim ve yiğitlikle örülmüş bir destanın tarihidir. Ecdadımızın bin bir zorluk ve yoklukla, çağın en gelişmiş devletleri karşısında verdiği bu varoluş kavgası bir milletin uyanışının tetikleyicisi olmuş, milli mücadeleye de öncülük etmiştir. Ey aziz şehit, bayraklar memleket ufkunu baştan başa donatıyorsa, sen göğsünü siper ettiğin içindir düşmana. Sen canınla beslediğin içindir toprağı. Şimdi biz her 18 Mart geldiğinde başımız minnetle eğilirken övüncünle doluyor göğsümüz. Söze sığmıyorsun, marşlardan taşıyorsun. Aziz hatıranı gururla yad ediyoruz. Ruhları şad olsun, mekanları cennet olsun" dedi.

Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Ahmet Köseoğlu, Meram İlçe Milli Eğitim Müdürü Dursun Ali Kaban, Memur-Sen İl Temsilcisi Nazif Karlıer, Okul Aile Birliği Başkanı Hasan Ali Bademli, şehit aileleri ile öğrenci ve velilerin katıldığı programda Niyaz Usta İlkokulu'ndan daha önce mezun olan Muhammed Bahaeddin Atabey Kur'an-ı Kerim tilaveti okudu, okul öğrencisi Ömer Ali Keser hatim duası yaptı. Çanakkale Savaşı'nın canlandırıldığı tiyatro gösterisinde ise iki öğrencinin temsili Mehmet Akif Ersoy'un yanında okuduğu İstiklal Marşı ve Çanakkale şiirleri büyük alkış aldı. Çanakkale Konyalı Şehit Külliyeleri ve Fotoğraf Sergisi'nin açılışının yapıldığı programda interaktif Çanakkale maketi de büyük ilgi gördüğü gördü. Programın sonunda davetlilere Çanakkale'de savaşan askerlerin yiyeceği olan hoşaf ve ekmek ikram edildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Çanakkale ruhu Niyaz Usta'da yaşatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement