Çanakkale Savaşına Katılan Ülkelerin Gençleri "Dostluk" İçin Buluşuyor - Son Dakika
Güncel

Çanakkale Savaşına Katılan Ülkelerin Gençleri "Dostluk" İçin Buluşuyor

Çanakkale Savaşına katılan ülkelerin gençleri "dostluk" için buluşuyor Herkes İçin Spor Federasyonu (HİS) Çanakkale savaşına katılan ülkelerinin gençlerini "Barış Ülkesi Türkiye" temasıyla Uluslararası Dostluk Kazansın Projesi kapsamında bir araya getiriyor.

25.04.2017 15:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale Savaşına katılan ülkelerin gençleri "dostluk" için buluşuyor

Herkes İçin Spor Federasyonu (HİS) Çanakkale savaşına katılan ülkelerinin gençlerini "Barış Ülkesi Türkiye"  temasıyla Uluslararası Dostluk Kazansın Projesi kapsamında bir araya getiriyor.

Organizasyonda Türkiye, Almanya, İngiltere, Kanada, Hindistan, Yeni Zelanda, Avustralya, Fransa'dan bir araya gelecek 1500 genç 28 Nisan- 1 Mayıs 2017 tarihinde Çanakkale'de buluşacak. Kocadere kamp alanında konaklayacak gençler, tarihi ve kültürel programların yanı sıra spor etkinlikleri de yapacak.

Herkes İçin Spor Federasyonu Başkanı (HİS) Yasin Bölükbaşı, Gençlik ve Spor Bakanlığı destekleriyle sporu toplumun bütün kesimlerine yaymak istediklerini söyledi.

Sporun toplumda bulunan herkesin faydalanması gereken bir hak olduğunu vurgulayan Bölükbaşı, bu amaçla Türkiye'nin her bölgesinde HİS olarak bütün kesimlerin faydalanacağı spor etkinliklerine yer verdiklerini kaydetti.

Sporun yaşam kalitesine, sağlığın korunması ve bireyin mutluluğuna olan katkılarını önemsediklerini vurgulayan Bölükbaşı, sporun eğlence ve sağlık yönünün yanı sıra yanı sıra dostluk, kardeşlik, birlik ve beraberlik temasını da federasyon olarak ön plana çıkarmak istediklerini kaydetti.

Bu kapsamda birbirinden farklı ülkelerin savaştığı Çanakkale Savaşında yer alan ülkelerin gençlerini bir barış halkasında, Türkiye'nin önderliğinde bir araya getireceklerini vurgulayan Bölükbaşı, "Kanada, Hindistan, Yeni Zelanda Avustralya, Fransa, Almanya, İngiltere'den yaklaşık 400 genç ile Türkiye'den 1100 genç arkadaşımızın katılımıyla toplamda 1500 kişiyi 28 Nisan- 1 Mayıs 2017 tarihinde Çanakkale'de buluşturuyoruz.  Halat çekme, badminton, hemsball, basket, futbol, bilek güreşi, Oryiarinntg, squash, voleybol, bowling, bocce, kürek, bisiklet, halter, mini golf, atıcılık gibi farklı spor alanlarında etkinlikler düzenleyeceğiz" dedi.

Tarihi ve kültürel tanıtım

Gelen yerli ve yabancı katılımcıların Kocadere kamp alanında dedelerinin savaştıkları topraklarda hep birlikte konaklayacağını vurgulayan Bölükbaş,"Davetlilerimize, tarihi yarımadada Seyit Onbaşı Anıtı, Namazgah Tabyası, Rumeli Hamidiye Tabyaları, Alçıtepe, Seddülbahir, Şehitler Abidesi gibi alanları rehber anlatımıyla gezdireceğiz. Mehtaran gösterileri, Çanakkale türküleri ve yerel ezgi dinletilerine de programda yer vereceğiz. Türkiye'ye özgü yarışmalar ve oyunları etkinliğimizde tanıtacağız. Spor ve kültürel programımız  Programımız şair İbrahim Sadri ve sanatçı Aykut Kuşkaya'nın konserlerinin yanı sıra gökyüzüne barış balonu bırakarak son bulacak" dedi.

Spora ve sporculara verdiği destekten dolayı Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'a teşekkür eden Başkan Bölükbaşı, etkinlik paydaşlarından Uluslararası Herkes İçin Spor Birliği (TAFISA), Türk Silahlı Kuvvetleri'ne, Çanakkale Valiliği'ne ve Türk Kızılay'ına, katkılarından dolayı teşekkür etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çanakkale Savaşına Katılan Ülkelerin Gençleri 'Dostluk' İçin Buluşuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komisyonu üyelerini kabul etti
    19:25 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komisyonu üyelerini kabul etti

    Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komisyonu Başkanı Mike Rogers, Kıdemli Üyesi Adam Smith ve beraberindeki üyeleri Ankara'da kabul etti. Bakan Fidan'ın kabulüne ilişkin paylaşım, Bakanlığın X sosyal medya hesabından yapıldı. Görüşmede, Bakan Fidan'ın ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komisyonu Başkanı Rogers, Kıdemli Üyesi Smith ve beraberindeki üyelerle Ankara'da bir araya geldiği belirtildi.

  • Türkiye'nin Pekin Büyükelçisi İsmail Hakkı Musa, Çin- Türkiye ilişkilerini değerlendirdi
    19:24 Türkiye'nin Pekin Büyükelçisi İsmail Hakkı Musa, Çin- Türkiye ilişkilerini değerlendirdi

    Türkiye'nin Pekin Büyükelçisi İsmail Hakkı Musa, Çin'in Haynan Adası'nda düzenlenen Boao Asya Forumu'nda Türkiye-Çin ilişkileri, Yeniden Asya Girişimi ve Asya'daki bağlantılık projelerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

  • Kahramanmaraş'taki depremde yıkılan Ebrar Sitesi davası devam ediyor
    19:23 Kahramanmaraş'taki depremde yıkılan Ebrar Sitesi davası devam ediyor

    6 Şubat 2023'teki Kahramanmaraş merkezli depremde yıkılan Ebrar Sitesi B Blok'ta 109 kişinin ölümü, 3 kişinin yaralanmasına ilişkin 6 sanığın yargılanmasına devam edildi. Tutuklu sanıklar SEGBİS aracılığıyla duruşmaya katıldı. Mahkeme, tutuksuz sanık Mehmet Akif Özgüler'in adli kontrol kararını kaldırdı. Sanıklar, binanın yasalara uygun olarak yapıldığını savundu. Duruşma 13 Haziran'a ertelendi.

  • Edirne'de terörle mücadele kapsamında 13 şüpheli yakalandı
    19:19 Edirne'de terörle mücadele kapsamında 13 şüpheli yakalandı

    Edirne'de jandarma ekipleri tarafından gerçekleştirilen terörle mücadele çalışmaları kapsamında 8 FETÖ ve 5 PKK-KCK üyesi olmak üzere toplam 13 şüpheli gözaltına alındı. Şüpheliler hakkında yasal işlemler başlatıldı.

  • THY, Trablus'a yeniden uçmaya başladı
    19:17 THY, Trablus'a yeniden uçmaya başladı

    Türk Hava Yolları (THY), Mitiga Uluslararası Havalimanı'na ilk uçuşunu gerçekleştirerek Trablus'a yeniden uçmaya başladı. THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, törende yaptığı konuşmada, Libya'ya tekrar sefer başlatmanın mutluluğunu dile getirdi ve Afrika'yı kültürlerle buluşturmaya devam edeceklerini belirtti. Ayrıca, THY misafirleri için özel fiyatlarla seyahat imkanı sunulacak ve Trablus seferleri haftada 3 gün icra edilecek.

  • Manisa'da Jandarma Operasyonu: 198 Adet Uyuşturucu Hap Ele Geçirildi
    19:11 Manisa'da Jandarma Operasyonu: 198 Adet Uyuşturucu Hap Ele Geçirildi

    Manisa'nın Salihli ilçesinde jandarma ekipleri tarafından durdurulan 2 şüphelinin üzerinde yapılan aramada toplam 198 adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheliler tutuklandı.

  • Edirne'de yapılan denetimlerde 9 kaçak göçmen yakalandı
    19:08 Edirne'de yapılan denetimlerde 9 kaçak göçmen yakalandı

    Edirne'nin Lalapaşa ilçesinde jandarma ekipleri tarafından yapılan denetimlerde, Mısır uyruklu 9 kaçak göçmen yakalandı. Ayrıca, 1 organizatör ve göçmen kaçakçılığında kullanılan bir araç da ele geçirildi. Yakalanan göçmenler, ülkelerine geri gönderilmek üzere Edirne İl Göç İdaresine teslim edildi.

  • Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Open'da çeyrek finale yükseldi
    19:05 Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Open'da çeyrek finale yükseldi

    Antalya Belek'te düzenlenen Megasaray Hotels Open'da milli tenisçi Zeynep Sönmez, çeyrek finale yükseldi. İlk turda Fransız tenisçi Fiona Ferro'yu mağlup eden Sönmez, ikinci turda Alman raket Ella Seidel'i geri dönüşle mağlup etti. Çeyrek finalde Japon raket Moyuka Uchijima ile karşılaşacak olan Sönmez, maçın yarın başlayacağını belirtti.


Advertisement