Çanakkale Şehidi Yüzbaşı Kenan Efendi'nin Heykeli Dikildi - Son Dakika
Güncel

Çanakkale Şehidi Yüzbaşı Kenan Efendi'nin Heykeli Dikildi

Edirne'de, Çanakkale Savaşı'nda 250 askerle, 2 bin 500 İngiliz askerini durduran Şehit Yüzbaşı Yusuf Kenan Efendi'nin heykeli dikildi.

25.04.2018 20:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne'de, Çanakkale Savaşı'nda 250 askerle, 2 bin 500 İngiliz askerini durduran Şehit Yüzbaşı Yusuf Kenan Efendi'nin heykeli dikildi.

Edirne Valisi Günay Özdemir, İlhan Koman Parkı yanında düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, Edirne'de görev yapmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Edirne'nin tarihine ve atalarına sahip çıktığını ifade eden Özdemir, " Fatih Sultan Mehmet'in hemşehrisi olarak Fatih Sultan Mehmet'e sahip çıkan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün hemşehrisi olarak Atatürk'e sahip çıkan ve Yüzbaşı Yusuf Kenan Efendi'ye sahip çıkan asil bir Edirne'nin asil evlatlarının hizmetkarı olmak benim için gurur verici." dedi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ise bir milleti millet yapan bazı ortak değerlerin olduğunu anlattı.

Bu değerlerin başında vatan topraklarının yer aldığını ifade eden Gürkan, konuşmasına şöyle devam etti:

"Bir milleti bugünden alıp geleceğe taşıyacak ortak değerler var. Bunların en başında vatan dediğimiz, aslında sadece bir toprak parçası olan ama tıpkı Yüzbaşı Yusuf Kenan Efendi gibi gözünü kırpmadan canlarını vererek, vatan yaptıkları topraklar var. İşte bu toprakları bize vatan yapan başta Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü, Osman Gazi'den başlayarak Yüzbaşı Yusuf Kenan Efendi'ye ve bugün Afrin'de gözünü kırpmadan vatanın bölünmez bütünlüğü için canını veren şehit olan bütün aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmetle, şükranla ve minnetle yad ediyorum."

Edirneli Şehit Yüzbaşı Yusuf Kenan Efendi'nin torunu Hüsnü Uras ise heykelin yapımında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Konuşmaların ardından heykelin açılışı yapıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çanakkale Şehidi Yüzbaşı Kenan Efendi'nin Heykeli Dikildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement