Çanakkale Şehitleri Sivas'ta Törenle Anıldı - Son Dakika
Güncel

Çanakkale Şehitleri Sivas'ta Törenle Anıldı

Sivas'ta, 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 99. yıl dönümü nedeniyle tören ve anma programları düzenlendi.

18.03.2014 15:23  Güncelleme: 15:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivas'ta, 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 99'uncu yıl dönümü nedeniyle tören ve anma programları düzenlendi.

Yukarı Tekke Mezarlığı'nda bulunan Şehitlik'teki törene, Sivas Valisi Alim Barut, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Fatih Celalaettin Sağır Belediye Başkan Vekili Orhan Demirok, Şehit Aileleri ve Gazileri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Hızal, kurum müdürleri, şehit yakınları, gaziler ve askerler katıldı. Tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Protokol üyelerinin anıta çelenk koymasının ardından şehit mezarları tek tek gezilerek karanfil bırakıldı. Bu sırada bazı şehit yakınlarının mezarlarda bulunan şehit fotoğraflarını öperek gözyaşı dökmesi duygusal anların yaşanmasına neden oldu. Protokol üyeleri ve şehit aileleri daha sonra şehitlerin özel eşyalarının sergilendiği 'Şehitler Müzesi'ni gezdi.

Buradaki törenin ardından Devlet Güzel Sanatlar Galerisi'nde Çanakkale'yi anlatan fotoğraf sergisi açıldı. Vali Barut ve beraberindekiler daha sonra Atatürk Kültür Merkezi'ndeki anma programına geçti. Şehit Üsteğmen Cemalettin Yılmaz Ticaret Meslek Lisesi tarafından düzenlenen programına saygı duruşundan bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Ak Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin'inde katıldığı programda günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı. Daha sonra 2012'de şehit olan Piyade Uzman Çavuş Yıldırım Kuzucular'ın babası Kazım Kuzucular'a ve Er Musa Topaloğlu'nun babası Fatih Topaloğlu'na Cumhurbaşkanı Abdullah Gül adına Vali Alim Barut tarafından devlet övünç madalyası verildi.

Program, öğrencilerinin hazırladığı 'Ölümsüzlerin Destanı' isimli oratoryonun sahnelenmesiyle sona erdi. - Sivas

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çanakkale Şehitleri Sivas'ta Törenle Anıldı - Son Dakika


Advertisement