Çanakkale Sel Çanakkale'de Tahribata Neden Oldu - Son Dakika
Güncel

Çanakkale Sel Çanakkale'de Tahribata Neden Oldu

Sel Çanakkale'de tahribata neden olduÇANAKKALE'de dün aniden bastıran sağanak yağış Ezine ve Bayramiç ilçelerinde hayatı felç ederken, Gökçebayır Köyü'nde 3, Kutluoba Köyü'nde ise toplam 70 evi su bastı.

18.07.2017 13:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sel Çanakkale'de tahribata neden oldu

ÇANAKKALE'de dün aniden bastıran sağanak yağış Ezine ve Bayramiç ilçelerinde hayatı felç ederken, Gökçebayır Köyü'nde 3, Kutluoba Köyü'nde ise toplam 70 evi su bastı. 6 küçükbaş hayvanın telef olduğu sel nedeniyle Çanakkale-Çan Karayolu üzerinde mahsur kalan 12 araç Çanakkale İl Afet Acil Müdürlüğü (AFAD) ekipleri tarafından kurtarıldı.

Çanakkale'de dün (pazartesi) akşam Ezine ve Bayramiç ilçelerinde aşırı yağış nedeniyle oluşan tahribat gün ağarınca ortaya çıktı. Çanakkale AFAD Müdürlüğü ile Çanakkale İl Özel İdaresi'ne bağlı ekipler sel felaketinin yaşandığı Gökçebayır Köyü ile diğer su basan köylerde hasar tespit çalışmalarına başladı. Ezine İlçesi'ne bağlı Gökçebayır Köyü'nde 3 evi su bastı. Park halinde bulunan bir araç sel suları nedeniyle zarar görürken, bazı evlerin bahçe duvarları yıkıldı. Köylüler ev ve işyerlerinin önünü temizlemeye başladı. Çanakkale-Çan Karayolu üzerinde mahsur kalan 12 araç ise Çanakkale AFAD ekipleri tarafından kurtarıldı.

SU TAHLİYESİ DEVAM EDİYOR

Bayramiç'teki Kutluoba Köyü'nde ise sel sularının menfezi yıkmasıyla köy meydanındaki yol trafiğe kapandı, 70 ev ile çok sayıda araç sular altında kaldı. İlçede 6 küçükbaş hayvanın telef olduğu belirtildi. Belediye ekipleri su motorları, itfaiye araçları ve vidanjörlerle su tahliye işlemine devam ediyor. Özellikle alt yapı sistemine zarar veren sel suları asfalt ve taş yollarda tahribata neden oldu. Menderes Mahallesi'ndeki evini su basan Mehmet Ercan'ın (58) 4 keçisi de sel sularında telef olan hayvanlar arasında yer aldı.

AK Partili Bayramiç Belediye Başkanı Sadettin Arslan "Bir afet olayı ile karşı karşıyayız. Sevindirici olan can kaybının olmaması. İlçede normal hayata dönülmesi için elimizden gelen çabayı sarf ediyoruz" dedi.

Sel felaketinin yaşandığı Ezine ve Bayramiç ilçelerinde köylerdeki bilançonun, hasar tespit çalışmalarının tamamlanmasının ardından açıklanacağı belirtildi.

Çanakkale Sel Çanakkale\'de Tahribata Neden Oldu
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çanakkale Sel Çanakkale'de Tahribata Neden Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kilis'te 3 Bin 53 Çiftçiye 650 Bin Adet Sebze Fidesi Dağıtıldı
    12:40 Kilis'te 3 Bin 53 Çiftçiye 650 Bin Adet Sebze Fidesi Dağıtıldı

    Kilis İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, tarım alanlarının kullanımını teşvik etmek amacıyla 3 bin 53 çiftçiye 650 bin adet domates, patlıcan ve biber fidesi dağıttı. Dağıtım töreninde İl Tarım ve Orman Müdürü Levent Küçük, projenin tarım arazilerinin etkin kullanımını hedeflediğini belirtti.

  • Kırgızistan Büyükelçisi Kayseri Belediye Başkanını Ziyaret Etti
    12:36 Kırgızistan Büyükelçisi Kayseri Belediye Başkanını Ziyaret Etti

    Kırgızistan'ın Ankara Büyükelçisi Ruslan Kazakbaev, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç'ı makamında ziyaret etti. Ziyarette, iki ülke arasındaki ilişkilerin önemi vurgulandı.

  • Ergene'de Bocce İlçe Birinciliği Müsabakaları Tamamlandı
    12:35 Ergene'de Bocce İlçe Birinciliği Müsabakaları Tamamlandı

    Tekirdağ'ın Ergene ilçesinde, Yeşiltepe Mahallesinde bulunan Deri Sanayicileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesinde düzenlenen küçük yıldızlar kız ve erkek bocce ilçe birinciliği müsabakaları tamamlandı. Müsabakalara 27 takım katıldı. Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Şenol Doğramacı, müsabakaların keyifli geçtiğini belirterek, okul takımlarını ve sporcu öğrencileri kutladı. Dereceye giren öğrencilere katılım belgesi ve hediyeler verildi.

  • Muğla Ege Yıldızları, Süper Lig maçlarını Alanya'da oynuyor
    12:35 Muğla Ege Yıldızları, Süper Lig maçlarını Alanya'da oynuyor

    Muğla Ege Yıldızları Spor Kulübü, Türkiye Kadınlar Hokey Süper Ligi Salon Sezonu'nu Türkiye Süper Ligi Şampiyonu olarak tamamladı. Ancak Muğla'da sahası olmadığı için maçlarını Alanya'da oynuyor. Son maçta Denizli Acıpayam Belediyespor'u 6-1 mağlup eden takım, Süper Lig B grubunda liderliğe yükseldi. Ancak kulüp başkanı ve antrenör Serkan Şen, Muğla'dan yeterince destek alamadıklarını belirterek diğer illerden teklifler aldıklarını söyledi.

  • Adıyaman Valisi Osman Varol Çelikhan ilçesinde ziyaretlerde bulundu
    12:34 Adıyaman Valisi Osman Varol Çelikhan ilçesinde ziyaretlerde bulundu

    Adıyaman Valisi Osman Varol, Çelikhan ilçesinde kalıcı afet konutları, geçici yaşam merkezi ve çarşıyı ziyaret ederek esnaf ve depremzedelerle bir araya geldi. Ayrıca, devam eden çalışmaları inceleyen Vali Varol, yetkililerden bilgi aldı.


Advertisement