Çanakkale Serbest Dalışçı Birgül Erken Dünya Rekoru Kırdı, Şehitlere İthaf Etti-Hd - Son Dakika
Güncel

Çanakkale Serbest Dalışçı Birgül Erken Dünya Rekoru Kırdı, Şehitlere İthaf Etti-Hd

Serbest dalışçı Birgül Erken dünya rekoru kırdı, şehitlere ithaf ettiÇanakkaleli serbest dalış sporcusu Birgül Erken (46), Anafartalar Spor Salonu'nda, kadınlarda, 'Tek Nefesle Sualtında Bisikletle 60 Metre Geniuses Dünya Rekoru'nu 2 dakika 24 saniye 96 saliselik dereceyle kırdı.

20.03.2018 17:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Serbest dalışçı Birgül Erken dünya rekoru kırdı, şehitlere ithaf etti

Çanakkaleli serbest dalış sporcusu Birgül Erken (46), Anafartalar Spor Salonu'nda, kadınlarda, 'Tek Nefesle Sualtında Bisikletle 60 Metre Geniuses Dünya Rekoru'nu 2 dakika 24 saniye 96 saliselik dereceyle kırdı. Erken, rekorunu tüm şehitlere ithaf etti.

Milli serbest dalış sporcusu, evli ve bir çocuk annesi Birgül Erken, 'Tek Nefesle Sualtında Bisikletle 60 metre Geniuses Dünya Rekoru' denemesini bugün saat 11.00'de Anafartalar Spor Salonu'ndaki olimpik yüzme havuzunda gerçekleştirdi. Rekor denemesi için havuza gelen Erken, yaklaşık 2 saat süreyle nefes antrenmanı yaptı. Son hazırlıklarını tamamlayan Birgül Erken, suya indirilen bisiklete binerek rekor denemesine başladı. Su altında pedal çeviren Erken, 2.20 metre derinlik, 60 metre uzunluğundaki parkuru 2 dakika 24 saniye 96 saliselik dereceyle tamamlayarak kadınlarda dünya rekorunu kırmayı başardı.Emekli Su Altı Taarruz (SAT) komandosu, judo, su altı, paraşüt, jimnastik, halter ve yüzme şampiyonu, ayrıca etkinlik hakemi Namık Ekin rekorlar ilgili yaptığı açıklamada, Milli sporcu Birgül Erken'in Türk sporunu dünyaya tanıtmasından çok memnunum. Geniuses Dünya Rekorları Denetleme ve Sertifikalandırma Derneği olarak Çanakkale Valiliği'nin ve Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın bize verdiği yetkiyle kendisine sertifikasını takdim ediyoruz. İnşallah bu başarı diğer Türk kızlarına, Türk kadınlarına ve bayanlarına örnek olur. Birgül Erken'den daha çok şey bekliyoruz. Ayrıca bu rekoru özellikle Türkiye'ye getirdiği için Birgül kardeşime çok teşekkür ederim dedi.

'TÜM ŞEHİTLERİMİZE İTHAF'

Rekorunu Çanakkale şehitlerine ve vatan uğrunda hayatlarını veren tüm şehitlere ithaf ettiğini belirten milli sporcu Birgül Erken ise Bu rekoru şehitlerimize ithaf etmek benim için ayrıca bir gurur veriyor. Bu vatan için canlarını veren nice şehitlerimiz var. Çanakkale Destanı bu topraklarda yazıldı. Bu dünya rekorunu bu özel güne denk getirmeyi özellikle istemiştim. Çünkü ben Çanakkale'de doğup büyümüş, bu ruhu solumuş bir insanım. Bu rekorumu tüm şehitlerimize ithaf ettim. Bu rekorun şu anda vatan savunmasında olan Mehmetçiklerimize bir moral olmasını istiyorum. Çünkü zor günlerden geçiyoruz. Suyun altında bu rekoru kırmak istediğim anlarda hep bu düşünceler içerisindeydim. Değişik duygular. Beni çok heyecanlandırdı. Aynı zamanda bu topraklarda yaşamış olmak beni gururlandırıyor diye konuştu.

BİRGÜL ERKEN KİMDİR

Serbest dalış branşında milli sporcu olarak Türkiye'yi uluslararası birçok organizasyonda temsil eden Birgül Erken, 1972'de Çanakkale'de doğdu. Trakya Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'nde öğrenim gören Erken, aynı üniversitede yüksek lisansını tamamladı. Ayrıca Anadolu Üniversitesi'nde Fotoğrafçılık ve Kameramanlık Bölümü'nden de mezun oldu. 2010'da sistemli bir biçimde antrenmanlara başlayan Birgül Erken, serbest dalışın farklı disiplinlerinde hem havuzda hem de denizde defalarca Türkiye rekoru kırarak birinci oldu. 2011 yılından bu yana serbest dalış branşında milli forma giyen sporcu, dünya şampiyonalarında iki kez bronz madalya elde ederek Türk bayrağını kürsüye taşıdı. Serbest dalışta bu başarıya ulaşan sayılı Türk kadınından biri olan Birgül Erken aynı zamanda sualtı fotoğrafçılığı ve sualtı modelliği de yaptı. Aktif olarak sosyal sorumluluk projelerine katılan ve kişisel sergiler açan Birgül Erken, stok fotoğrafçılığı ve sanatsal fotoğraf çalışmalarına devam ediyor. Evli ve bir çocuk annesi olan milli sporcu, Çanakkale'de yaşıyor ve Çanakkale Mesleki Teknik Anadolu Lisesi'nde Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenliği yapıyor.

Çanakkale Serbest Dalışçı Birgül Erken Dünya Rekoru Kırdı, Şehitlere İthaf Etti-Hd
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çanakkale Serbest Dalışçı Birgül Erken Dünya Rekoru Kırdı, Şehitlere İthaf Etti-Hd - Son Dakika

  • Ordu'nun Altınordu ilçesinde çıkan yangında 5 kişi dumandan etkilendi
    00:08 Ordu'nun Altınordu ilçesinde çıkan yangında 5 kişi dumandan etkilendi

    Ordu'nun Altınordu ilçesinde bir binanın zemin katında çıkan yangın sonucu, itfaiye ekipleri tarafından söndürülen yangında, üst katlardaki evlerde mahsur kalan 13 kişi kurtarıldı. Kurtarılan vatandaşlardan 5'i dumandan etkilendi ve hastanelere kaldırıldı.

  • Adana'da pikap ile otomobil çarpıştı: 1 kişi ağır yaralandı
    23:59 Adana'da pikap ile otomobil çarpıştı: 1 kişi ağır yaralandı

    Adana'nın Kozan ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, Nuh S. yönetimindeki pikap ile Eyüp Ç. idaresindeki otomobil çarpıştı. Kazada otomobil sürücüsü ağır yaralandı ve itfaiye ekipleri tarafından araçtan çıkarıldı. Yaralı, ambulansla Kozan Devlet Hastanesine kaldırıldı.

  • Muğla'nın Datça ilçesinde batma tehlikesi geçiren bottaki 25 düzensiz göçmen kurtarıldı
    23:58 Muğla'nın Datça ilçesinde batma tehlikesi geçiren bottaki 25 düzensiz göçmen kurtarıldı

    Muğla'nın Datça ilçesi açıklarında, batma tehlikesi geçiren bottaki 25 düzensiz göçmen ekiplerce kurtarıldı. Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, lastik botun su alarak batma tehlikesi geçirdiği bilgisi üzerine harekete geçti. Aralarında çocukların da bulunduğu 25 düzensiz göçmen kurtarıldı. Ayrıca, ilçe açıklarında tespit edilen başka bir lastik bot içerisinde ise 34 düzensiz göçmen yakalandı ve İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

  • Ordu'da 3 Katlı Binada Yangın: 13 Kişi Tahliye Edildi
    23:55 Ordu'da 3 Katlı Binada Yangın: 13 Kişi Tahliye Edildi

    Ordu'nun Altınordu ilçesinde bulunan 3 katlı bir binanın zemin katında çıkan yangın sonucunda 13 kişi tahliye edildi. Yangın nedeniyle dumandan etkilenen 5 kişi ise hastaneye kaldırıldı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın kontrol altına alındı ve polis ekipleri olayla ilgili inceleme başlattı.

  • Bosphorus Trio, Ankaralı müzikseverlere konser verdi
    23:49 Bosphorus Trio, Ankaralı müzikseverlere konser verdi

    Türk bestecilerin eserlerini keman, viyolonsel ve piyano ile dünyaya duyuran Bosphorus Trio, Erimtan Müzesi'nde düzenlenen konserde müzikseverlerle buluştu. Konser öncesinde BESOM Çağdaş Türk Müziği Ödülleri takdim edildi. Gruba 'Beste Ödülü' Turgay Erdener'e, 'İcra Ödülü' ise Bosphorus Trio'ya verildi. Konserde, İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası başkemancısı Özgecan Günöz, Borusan Viyolonsel Grubu Üyesi çellist Çağlayan Çetin ve Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyesi piyanist Özgür Ünaldı yer aldı.

  • Avrupa 2.'si olan Emine Kılınç Niğde'ye döndü
    23:42 Avrupa 2.'si olan Emine Kılınç Niğde'ye döndü

    Hırvatistan'da gerçekleşen Gençler Avrupa Boks Şampiyonası'nda 50 kiloda mücadele eden milli sporcu Emine Kılınç, çeyrek finalde Bulgar rakibini, yarı finalde ise Sırbistanlı rakibini yenerek finalde İngiliz rakibiyle mücadele etti. Avrupa ikincisi olan Kılınç, memleketi Niğde'de coşkuyla karşılandı. Hedefinin olimpiyat şampiyonluğu olduğunu söyleyen Kılınç, daha iyi çalışarak gelecek şampiyonalara hazırlanacağını belirtti.

  • Erzurum'da Atatürk Üniversitesi Kampüsü'nde çıkan kavgada 4 kişi yaralandı, 10 şüpheli gözaltına alındı
    23:38 Erzurum'da Atatürk Üniversitesi Kampüsü'nde çıkan kavgada 4 kişi yaralandı, 10 şüpheli gözaltına alındı

    Erzurum'da Atatürk Üniversitesi Kampüsü'nde iki grup arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Üniversite öğrencilerinin de karıştığı kavgada yaralanan 4 kişi hastanelere kaldırıldı. Polis ekipleri, güvenlik önlemi alarak 10 şüpheliyi gözaltına aldı. İl Emniyet Müdürü Kadir Yırtar, olay yerinde incelemede bulundu.


Advertisement