Çanakkale, Travel Turkey İzmir Fuarı'na Tanıtıldı - Son Dakika
Güncel

Çanakkale, Travel Turkey İzmir Fuarı'na Tanıtıldı

Çanakkale, Travel Turkey İzmir Fuarı\'na Tanıtıldı

ÇATOD Başkanı Armağan Aydeğer, 7-10 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilen "Travel Turkey İzmir Fuarı"nda Çanakkale'nin güçlü bir şekilde tanıtıldığını söyledi.

11.12.2017 16:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fuar ile ilgili genel bir değerlendirme yapan Çanakkale Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Derneği (ÇATOD) Başkanı Armağan Aydeğer, 11. Uluslararası Travel Turkey İzmir Fuarı'nda Çanakkale'nin ön planda yer aldığını belirterek, " Fuarda yurt genelinden çok sayıda seyahat acentesi stantları ziyaret etti. Fuarın partner ülkesi bu yıl için Ukrayna idi. 2018 yılının Troia Yılı olması vesilesi ile tüm fuar genelinde Çanakkale ismi her yerde görüntülendi. Çanakkale Valiliği koordinasyonunda 2018 Troia Yılı Travel Turkey Fuarı'na damgasını vurdu. Fuarda Valilik koordinasyonunda 300 metrekarelik standın dışında ayrıca Çanakkale Turistik Otelciler Derneği'nin de (ÇATOD) 65 metrekarelik ayrı bir standı, Çanakkale Savaşları Tarihi Alan Başkanlığı'nın yine benzer ölçülerdeki standı ve özel şirketlerin stantları ile Çanakkale fuarın her yerindeydi. Bunun yanında Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın standının ana teması 2018 Troia Yılıydı. Bakanlık birçok görselinde 2018 Troia'yı kullandı. Fuarın tematik partneri ilan edilen 2018 Troia, fuar ile ilgili biletlerden, afişlere ve çeşitli görsellerde yer aldı" dedi.

"FUARDA ÇANAKKALE KONUŞULDU"

Fuarın başından sonuna kadar Çanakkale'nin konuşulduğunu da belirten ÇATOD Başkanı Armağan Aydeğer, "Fuarın birinci günü açılış konuşmasında Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Numan Kurtulmuş 2018 Troia Yılı'nın öneminden ve bu yılın yurt dışında çok önemli bir tanıtım faaliyeti ile bakanlık tarafından çalışmaların yürütüleceğini ifade etti. Aynı zamanda fuarda uluslararası birçok medya kuruluşu temsilcisinin de katıldığı açılış toplantısında Troia 2018 ile ilgili 5 dakikalık özel bir video filmi yayınlandı. Çanakkale ili olarak çok sayıda ulusal ve uluslararası basın mensubu ile iletişim sağladık. Birçok tur operatörü ve seyahat acentesi ile çeşitli görüşmeler gerçekleştirdik. Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ÇTSO) girişimleri ile Çanakkale Valimiz Sayın Orhan Tavlı, Vali Yardımcımız Sayın Turan Yılmaz, Kültür ve Turizm Müdürümüz Sayın Kemal Dokuz, Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Sayın İbrahim Gün ve ÇATOD'un değerli üyeleri, TÜRSAB Çanakkale Körfez Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Sayın Turgay Kılıç ve üyeleri ile dışarıdan gelen birçok basın mensubu ve seyahat acentesinin katılımında Ukrayna heyeti ile karşılıklı bir toplantı yapıldı.Toplantı içinde aynı zamanda Çanakkale'nin turistik değerlerinin sunulduğu bir video ile 2018 Troia Yılı'nın genel tanıtımının yapıldığı bir sunum gerçekleştirildi. Bu çerçevede sayısı 2017 yılında 1 milyon 250 bine çıkan Ukrayna'dan Türkiye'ye gelen turist ağırlamasından Çanakkale'nin de pay alabilmesi için çalışma yapılması hususunda görüş birliğine varıldı. Bu kapsamda 2018 yılının Ocak ya da Şubat ayı içerisinde Ukrayna'nın dünya genelinde önem arz eden 50 tane buluşunun yapılacağı bir serginin Çanakkale Ticaret Sanayi Odası (ÇTSO) bünyesindeki Çanakkale Evi'nde açılması kararlaştırıldı. Ayrıca Ukrayna'dan uluslararası basın mensuplarının Çanakkale'ye davet edilerek şehrimizin tarihi ve turistik yerlerinin gezdirilmesi konusunda ortak fikir birliğine vardık. Sonrasındaki süreçte ise Ukrayna'daki tur operatörlere ile bir toplantı yapılması hususunda görüşmeler yürütüldü. Çanakkale'nin bu önemli pazardan pay alabilmesi için çalışmaların yapılması konusunda ortak kararlar alındı" dadi.

"ÇATOD OLARAK YURT İÇİNDE VE YURT DIŞINDA ÇANAKKALE'MİZİ VE TÜRKİYE'Yİ EN İYİ ŞEKİLDE TANITMAK İÇİN VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞIYORUZ"

Fuara ÇATOD olarak çok güçlü bir katımı sağladıklarını da belirten Armağan Aydeğer, "Bu çerçevede çok sayıda üyemiz fuar genelinde tanıtımlar ve ikili görüşmeler gerçekleştirdi. ÇATOD olarak yurt içinde 2 tane fuarda yurt dışında da 10'un üzerindeki fuarda Çanakkale'mizi ve Türkiye'yi en iyi şekilde tanıtmak için var gücümüzle çalışıyoruz. 2018 Troia Yılı sadece ilimizin değil, ülkemizin de çok önemli bir turizm politikası haline gelmiş olup, dünya genelinde bu yıl Kültür ve Turizm Bakanlığımızın katılacağı 99 uluslararası fuarda tematik olarak en ön sırada yer alacak. Aynı zamanda ilimiz içerisinde gerçekleştirilmekte olan alt ve üst yapı çalışmaları ile yıl boyunca gerçekleştirilecek olan birçok uluslararası etkinliğin ilimizin dünya turizm arenasında ciddi bir gündem olacağına inanıyoruz. 2018 Troia Yılı'nın bölgemiz ve ülkemiz için çok güçlü bir rüzgar ve itme gücü olacağına inanıyor, bundan sonraki süreçte de ÇATOD olarak çalışmalarımızı tüm hızımızla devam ettireceğimizi içtenlikle ifade etmek istiyorum" şeklinde konuştu.

Çanakkale, Travel Turkey İzmir Fuarı'na Tanıtıldı
Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Çanakkale, Travel Turkey İzmir Fuarı'na Tanıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ciro endeksi, 2024 yılı Şubat ayında yıllık yüzde 85,1 arttı
    10:24 Ciro endeksi, 2024 yılı Şubat ayında yıllık yüzde 85,1 arttı

    TÜİK'in verilerine göre, 2024 yılı Şubat ayında Türkiye'de sanayi, inşaat, ticaret ve hizmet sektörlerinde ciro endeksi yıllık yüzde 85,1 artış gösterdi. Ayrıntılara bakıldığında, sanayi sektörü ciro endeksi yüzde 77,3, inşaat ciro endeksi yüzde 104,0, ticaret ciro endeksi yüzde 83,7 ve hizmet ciro endeksi yüzde 103,8 arttı. Ayrıca, toplam ciro Şubat ayında aylık yüzde 6,3 artış gösterdi.

  • CHP Milletvekili Murat Emir, işsiz gençlerden alınan sağlık sigortası primini eleştirdi
    10:23 CHP Milletvekili Murat Emir, işsiz gençlerden alınan sağlık sigortası primini eleştirdi

    CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, işsiz gençlerden ayda 600 lira sağlık sigortası primi alınmasını eleştirerek, bunun adının 'işsiz evlat vergisi' olduğunu söyledi. Emir, zenginlerden ve vergi alamadıkları yandaş müteahhitlerden para toplanması gerektiğini belirtti.

  • Düzce'de 9 günlük Ramazan Bayram tatilinde 33 bin 735 kişi şelaleleri ve tabiat alanlarını gezdi
    10:23 Düzce'de 9 günlük Ramazan Bayram tatilinde 33 bin 735 kişi şelaleleri ve tabiat alanlarını gezdi

    Düzce'de 9 günlük Ramazan Bayram tatili boyunca sıcak hava ile birlikte bir çok kişi şelaleler ile tabiat parklarına akın etti. Aydınpınar, Güzeldere ve Samandere Şelaleleri, Efteni Gölü, Korugöl tabiat alanları tatil boyunca 33 bin 735 kişi tarafından ziyaret edildi.

  • Bursa'da trafikte seyreden aksı yamuk tır şaşkınlık yarattı
    10:23 Bursa'da trafikte seyreden aksı yamuk tır şaşkınlık yarattı

    Bursa'da trafikte seyreden aksı yamuk tırı gören diğer sürücüler gördükleri karşısında hayrete düştü. O anlar kamera ile kaydedildi.

  • Bursa'da atv motosikleti ile yayaya çarpan sürücü yakalandı
    10:22 Bursa'da atv motosikleti ile yayaya çarpan sürücü yakalandı

    Bursa'nın Nilüfer ilçesinde atv motosikleti ile yayaya çarpan sürücü, kaçtıktan sonra 1 kilometre ileride vatandaşlar tarafından yakalanıp darp edildi. Sürücü, polis ekiplerine teslim edildi. Olayı gören bir tanık, motorcunun kaçarken yakalandığını ve darp edildiğini belirtti.

  • Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Katar'a resmi ziyarette bulunacak
    10:22 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Katar'a resmi ziyarette bulunacak

    Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, yarın Katar'a resmi ziyarette bulunacak. Ziyaret kapsamında Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Sani ile görüşme gerçekleştirilecek. Görüşmede, ikili ilişkilerin yanı sıra Filistin'deki durum ve bölgesel gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulunulacak.

  • Tarım Ürünleri Üretici Fiyat Endeksi Mart Ayında Yüzde 61,87 Arttı
    10:21 Tarım Ürünleri Üretici Fiyat Endeksi Mart Ayında Yüzde 61,87 Arttı

    Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan verilere göre, 2024 Mart ayında tarım ürünleri üretici fiyat endeksi (Tarım-ÜFE) yıllık yüzde 61,87, aylık yüzde 5,57 artış gösterdi. Tarım-ÜFE'de en yüksek artış yağlı meyveler alt grubunda gerçekleşirken, koyun ve keçi ile işlenmemiş süt ve yapağılar alt gruplarında aylık artış en yüksek seviyede oldu.

  • Bursa'da Uyuşturucu Operasyonu: 2 Şüpheli Gözaltına Alındı
    10:21 Bursa'da Uyuşturucu Operasyonu: 2 Şüpheli Gözaltına Alındı

    Bursa Emniyet Müdürlüğü Yıldırım İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği'ne bağlı ekipler, uyuşturucu madde sattığı tespit edilen şüphelilere yaptığı teknik ve fiziki takibin ardından eve operasyon düzenledi. 2 şüpheli kıskıvrak gözaltına alınırken; 130 gram uyuşturucu madde ve 9 bin 700 TL para ele geçirildi. Ayrıca şüphelilerden birinin 18 yaşına girdiği gibi ilk işinin uyuşturucu satmak olduğu öğrenildi.

  • Denizli Çardak Havalimanı'ndan 2024 Mart ayında 40 bin 489 yolcuya hizmet verildi
    10:19 Denizli Çardak Havalimanı'ndan 2024 Mart ayında 40 bin 489 yolcuya hizmet verildi

    Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü, Denizli Çardak Havalimanı'nın 2024 yılı Mart ayına ait hava yolu uçak, yolcu ve yük istatistiklerini açıkladı. Mart ayında Denizli Çardak Havalimanı'nda toplam 40 bin 489 yolcuya hizmet verilirken, iç hat yolcu trafiği 32 bin 445, dış hat yolcu trafiği ise 8 bin 44 olarak gerçekleşti. Ayrıca, Mart ayında havalimanına iniş-kalkış yapan uçak sayısı 480, yük trafiği ise 399 ton oldu. Ocak - Mart döneminde ise havalimanında toplam 115 bin 919 yolcu, bin 369 uçak ve bin 122 ton yük trafiği kaydedildi.


Advertisement