Çanakkale Türküsünü İşaret Diliyle Sundular - Son Dakika
Güncel

Çanakkale Türküsünü İşaret Diliyle Sundular

KARS'ta Fahrettin Kirzioğlu Bilim Sanat Merkezi öğrencileri 18 Mart Çanakkale Şehitler Günü Anma Programında Çanakkale Türküsü'nü işaret diliyle sundu.

18.03.2017 12:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KARS'ta Fahrettin Kirzioğlu Bilim Sanat Merkezi öğrencileri 18 Mart Çanakkale Şehitler Günü Anma Programında Çanakkale Türküsü'nü işaret diliyle sundu.

Halk Eğitim Merkezi Çok Amaçlı Salonu'ndaki anma programına İl Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun, müdür yardımcıları, şube müdürleri, okul müdürü Hasan Demir, öğretmenler, öğrenciler ve aileleri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden Fatih Özkesemen Kuran-ı Kerim okudu. Sosyal Bilgiler Öğretmeni Tülay Mollaveisoğlu Akçay'nun, günün anlam ve önemini anlatırken Çanakkale'yi vücut diline ve ses tonuna da yansıtması ayakta alkışlandı. Öğrencilerden Deniz Öztürk, Ece Kızılkaya, Efe Aktaş ve Onur Altay "Çanakkale" şiirleri seslendirdi. Sınıf Öğretmeni Ali Kasım Bulut'un hazırladığı 'Çanakkale' konulu sinevizyon gösterisinden sonra Sosyal Bilgiler Öğretmenleri Tülay Mollaveisoğlu Akçay, Nurdane Tepebaş, İngilizce Öğretmeni Emine Arslan ve Matematik Öğretmeni Zeynep Şimşekler tarafından hazırlanan oratoryoyu öğrenciler sahneledi. Müzik Öğretmeni Belma Karakurt'un hazırladığı programda, öğrencilerin koro olarak seslendirdiği, yine öğrencilerden Bera Demirci ve Kübra Altun'un solistliğini yaptığı Şef Irmak Çantay yönetiminde Çanakkale Türküsü işaret diliyle sunuldu. Salonun bir anda sessizleştiği gösteri boyunca katılımcılar türküye yoğunlaşırken, tüm dikkatlerini de el işaretlerine verdi.

Programın sonunda tüm katılımcılara Çanakkale Savaşı döneminde yemek bulunamadığı için sadece buğday haşlanmasıyla yapılan yağı, tuzu, baharatı olmayan çorba ikram edildi. - Kars

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çanakkale Türküsünü İşaret Diliyle Sundular - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement