Çanakkale Üniversitelerarası Kurul, Çanakkale'de Toplandı - Son Dakika
Güncel

Çanakkale Üniversitelerarası Kurul, Çanakkale'de Toplandı

Çanakkale Üniversitelerarası Kurul, Çanakkale\'de Toplandı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ), Çanakkale Savaşları'nın 100'üncü yıldönümü nedeniyle 228'inci Üniversitelerarası Kurul Toplantısı'na evsahipliği yaptı.

11.06.2015 15:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ), Çanakkale Savaşları'nın 100'üncü yıldönümü nedeniyle 228'inci Üniversitelerarası Kurul Toplantısı'na evsahipliği yaptı.

ÇOMÜ Terzioğlu Kampüsü Troia Kültür Merkezinde gerçekleştirilen toplantıya Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, Üniversitelerarası Kurul Başkanı ve Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan'ın yanı sıra Türkiye'nin diğer üniversitelerinden 59 rektör katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan toplantı müzik dinletisi ile devam etti.

Toplantının açılış konuşmasını yapan ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, 3 Temmuz 1992 tarihinde kurulan üniversitelerinin bugüne kadar ciddi bir gelişme gösterdiğini söyledi. Türkiye'de üniversite sayısının 170'in üzerine çıktığını belirten Rektör Prof. Dr. Yücel Acer, "Bu da bize Türkiye'ye yakışanın bu olduğunu gösteriyor. Zira üniversite sayısının artması, üniversiteler arası rekabetin, kalitenin artması anlamına geliyor. Bu anlamda ben Türkiye'deki güzide üniversiteler topluluğunun bir üyesi olmaktan da ve bu topluluğa bugün evsahipliği yapmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum" dedi.

"ÇANAKKALE, KÖKLERİ BEDİR'E KADAR DAYANAN BİR DİK DURUŞUN YANSIMASIDIR"

Üniversitelerarası Kurul Başkanı ve Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan ise, Çanakkale Savaşları'nın 100'üncü yıl dönümü olması nedeniyle 228'inci Üniversitelerarası Kurul Toplantısını Çanakkale'de gerçekleştirdiklerini söyledi. Kente ilk defa geldiğini ve Gelibolu Yarımadası'na karşıdan bakınca içinde ne olduğunu anlatamadığı bir duygusallık oluştuğunu ifade eden Prof. Dr. Bircan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çanakkale bence kökleri Bedir'e kadar dayanan bir dik duruşun yansımasıdır. Bugün bu topraklarda yatanlar öyle bir dik duruş sergilediler ki, sadece dilleriyle değil, canlarıyla da şahit ve şehit oldular. Yüz binlerce insanın akın akın geldiği bir yerdir Çanakkale. O mahşerde sen, ben ayrımı yapılmadan bir ve beraber olup destan yazışmıştır. Milletin evlatlarının siperler de birlikte saf tutması ve bu topraklar için yan yana yatması bugünden bakıldığında çok ibretlik bir derstir. Çanakkale bugün aramıza sokulmak istenen fitne, ayrılık tohumlarına karşı nasıl bir kardeşlik sergilendiğinin göstergesine örnektir. Bir panzehirdir. Çanakkale, memleketin doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine kadar, herkesin tek bir vücut olduğu birlik ve beraberliğin göstergesidir. Aradan geçen asırlık zaman rağmen Çanakkale'den pek çok mesaj ve ibretlik ders alınmayı beklemektedir. Çanakkale Savaşları'nın olduğu bu dönemde birçok okulun mezun veremediği gencecik evlatlarımızı yitirdiğimiz dönemin adıdır Çanakkale. Allah'a hamdolsun şehit kanıyla sulanmış bu topraklarda mezun veremediğimiz o günlerden bugüne yüz binlerce evladımızı mezun vererek geldik. Bence bu, 'şehitlerimizin bereketidir' diye düşünüyorum. Bizim üniversitemizden bu dönemde 7 bin 500 ile 8 bin kişi mezun oldu. Bütün üniversiteleri ele aldığımızda o gün veremediğimiz mezunlarımızı bugün veriyoruz."

Vali Ahmet Çınar da, Çanakkale Savaşları'nın 100'üncü yıldönümünde 228'inci Üniversitelerarası Kurul Toplantısı'nın kentte yapılmasından dolayı duyduğu memnuniyeti ifade ederek, Üniversitelerarası Kurul'a teşekkür etti.

Konuşmaların ardından ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, katkılarından dolayı Üniversitelerarası Kurul Başkanı ve Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan anı plaketi takdim etti. 228'inci Üniversitelerarası Kurul toplantısı verilen kısa bir aranın ardından basına kapalı olarak devam etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çanakkale Üniversitelerarası Kurul, Çanakkale'de Toplandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement