Çanakkale Valisi Çınar, Yeni Zelanda'da - Son Dakika
Güncel

Çanakkale Valisi Çınar, Yeni Zelanda'da

Çanakkale Valisi Çınar, Yeni Zelanda\'da

Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, 18 Mart Deniz Zaferi'nin 100'üncü yıldönümü törenlerinin ardından Yeni Zelanda'ya giderek bazı temaslarda bulundu.

25.03.2015 15:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, 18 Mart Deniz Zaferi'nin 100'üncü yıldönümü törenlerinin ardından Yeni Zelanda'ya giderek bazı temaslarda bulundu.

Resmi ziyaret kapsamında Yeni Zelanda'da bulunan Çanakkale Valisi Ahmet Çınar ve beraberindeki heyet, ilk olarak hükümet binasında, Yeni Zelanda Genel Valisi Korgeneral Sir Jerry Mateparae tarafından kabul edildi. Görüşmelerin ardından Pukeahu Milli Savaş Anıtı Parkı ve Meçhul Asker Anıtı'nı ziyaret eden Vali Çınar ve beraberindekiler, Yeni Zelanda Gazi İşleri Bakanı Hon Craig Foss ve Meclis Başkanı David Carter ile biraraya geldi. Çınar, Parlamento Dostluk Grubu ile öğle yemeği yedikten sonra, başkanlık divanından parlamento görüşmelerini izledi.

Yarın Wellington kentine gidecek olan heyet, burada bakanlıklar ve iş dünyası yetkilileri ile buluşacak. Sonrasında Birinci Dünya Savaşı Sergisi ve temsili mezar ziyareti gerçekleştirilecek. Auckland Savaş Anıtı Müzesi ziyareti heyetin Yeni Zelanda'daki son ziyareti olacak.

Akşam saatlerinde Türk toplumu temsilcileri ve Hayır Kurumu Tiyatrosu ile yemekte buluşacak olan Vali Ahmet Çınar ve beraberindekiler, 27 Mart Cuma günü Waikoto iş dünyası temsilcileri ile görüşecek. Sapper Moore- Jones Heykeli açılışına katılacak. - Çanakkale

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çanakkale Valisi Çınar, Yeni Zelanda'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement