Çanakkale Zaferi'ne Üç Boyutlu Bakış - Son Dakika
Yerel

Çanakkale Zaferi'ne Üç Boyutlu Bakış

Çanakkale Zaferi\'ne Üç Boyutlu Bakış

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 101’inci yılında Isparta Halk Eğitim Merkezi tarafından Kut-ül Amare’ye konulu üç boyutlu resim ve çakıl taşlarıyla mozaik sergisi açıldı.

21.03.2016 11:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 101'inci yılında Isparta Halk Eğitim Merkezi tarafından Kut-ül Amare'ye konulu üç boyutlu resim ve çakıl taşlarıyla mozaik sergisi açıldı. Sergiye Vali Vahdettin Özkan'ın eşi Ruhan Özkan, ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen ve eşi Şadiye Başdeğirmen, Isparta Halk Eğitim Merkezi Müdürü İhsan Arıcı, Iyaş A.Ş.Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Şenol ve çok sayıda davetli katıldı. Sergi açılışı Çanakkale Türkülerinden oluşan canlı müzik dinletisi eşliğinde yapıldı.

Halk Eğitim Müdürlüğü Dekoratif Resim öğretmeni Zeynep Bulut, Çanakkale zaferinin genç dimağlara aktarılmasının öneminin farkında olarak bu anı ifade eden resimlerle bir çalışma yapmak istediklerini söyledi. Bulut, "Seçtiğimiz resimleri üç boyutlu kum ve çakıl taşlarıyla, oluşturduk. Kut-ul Amare adını koymamızda ki sebep, özellikle unutulan bir zafer olan Kut-ul Amare'nin 100. yılında oradaki şehit ve gazilerimizi de hatırlamaktı. Gençlerimize atalarımızın hangi yokluk içerisinde kime karşı nasıl mücadele ettiklerini, hangi şartlarda bu güzel vatanı bizlere armağan ettiklerini bu sergi yoluyla anlatmanın sevinci içerisindeyiz. Yedi düvele karşı, dünyanın dört bir tarafında her türlü imkandan yoksun bir şekilde varlık mücadelesi veren atalarımızın hatıralarını yad, ruhlarını şad etme anlamında bir nebze bu sergi yoluyla katkıda bulunabildikse kendimizi bahtiyar biliyoruz" dedi. - ISPARTA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çanakkale Zaferi'ne Üç Boyutlu Bakış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement