Çanakkale Zaferi'nin 100. Yıldönümü Azerbaycan'da Askeri Birlikte Kutlandı - Son Dakika
Güncel

Çanakkale Zaferi'nin 100. Yıldönümü Azerbaycan'da Askeri Birlikte Kutlandı

Çanakkale Zaferi\'nin 100. Yıldönümü Azerbaycan\'da Askeri Birlikte Kutlandı

Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva' öncülüğünde Çanakkale Zaferi'nin 100. Yıldönümü dolayısıyla, Ermenistan'la sınır hattı bulunan askeri birlikte program düzenlendi.

20.03.2015 10:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva' öncülüğünde Çanakkale Zaferi'nin 100. Yıldönümü dolayısıyla, Ermenistan'la sınır hattı bulunan askeri birlikte program düzenlendi. Avrasya Uluslararası Araştırmalar Enstitüsü Sivil Toplum Kuruluşu tarafından düzenlenen programa, Tovuz valisi Tofik Zeynalov, Türkiye'den şair Camal Safi ve yazar Mehmet Ercan da katıldı. Törende konuşan milletvekili Paşayeva, Çanakkale Zaferi'nin 100. yıldönümü Azerbaycan askerleri ve Türkiye'den olan misafirleri ile kutlamaktan memnun olduğunu söyledi. Çanakkale Zaferi'nin tüm Türk dünyasının bayramı olduğunu vurgulayan Paşayeva, sözlerine şöyle devam etti: " Azerbaycan ve Türkiye'nin "bir millet iki devlet" olduğunu ve askeri bölümde Azerbaycan asker ve askerleri ile birlikte kardeş Türkiye'den gelen misafirlerle Çanakkale zaferinin ve Nevruz bayramının kayıt edilmesinden memnun olduğunu söyledi. Biz birlikte burada dedelerimizin yazdığı onurlu tarihin 100. yıldönümünü birlikte kutluyoruz. Çanakkale Zaferi ile dünya tarihine imza atan dedelerimizin kahramanlık yolundan, kardeşlik duygusundan örnek alınmalıdır. Arzu ediyorum ki, gelecek yıl Çanakkale Zaferinin 101. yıldönümünü ve Nevruz bayramımızı, bu tür bayram önlemlerimizi Ali Baş Komutan,Cumhurbaşkanımız Sayın İlham Aliyev'in yönetimi altında birlik ve beraberlik içinde işgaldenkurtaracağımız Dağlık Qarabağımızda, Hankendi, Hocalı'da, Şuşa'da ve diğer o güzel topraklarımızda kutlayalım "

Şair Cemal Safi de yaptığı konuşmasında, benzeri kutlamaların Dağlık Karabağ'da da gerçekleşmesini diledi. Safi, "Ben ön cepheyi koruyan sizin gibi değerli kardeşlerimle birlikte olmaktan çok memnunum." ifadesini kullandı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çanakkale Zaferi'nin 100. Yıldönümü Azerbaycan'da Askeri Birlikte Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement