Çanakkale Zaferi Nusret Mayın Gemisi'nde Yaşandı - Son Dakika
Güncel

Çanakkale Zaferi Nusret Mayın Gemisi'nde Yaşandı

Çanakkale Zaferi Nusret Mayın Gemisi\'nde Yaşandı

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferinin 99. yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla, Mersin’in Tarsus ilçesinde Nusret Mayın Gemisi’nin içinde bulunduğu Çanakkale Zafer Parkı’nda tören düzenlendi.

18.03.2014 14:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferinin 99. yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla, Mersin'in Tarsus ilçesinde Nusret Mayın Gemisi'nin içinde bulunduğu Çanakkale Zafer Parkı'nda tören düzenlendi. Buradaki törene Almanya eski Cumhurbaşkanı Christian Wulff ve Seyit Onbaşı'nın torunları da katıldı.

Tören, çelenklerin sunumu, saygı atışı ve saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Bir öğrencinin okuduğu Çanakkale şiirinin ardından Garnizon Komutanlığı'nda görevli Bakım Yüzbaşı Selim Onaran, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

Törende, 18 Mart 1915 Çanakkale Deniz Savaşı'nda sırtına alarak attığı 275 kiloluk top mermisi ile İstanbul'a kadar gelen işgalci İngilizlerin en büyük gemisi Ocean'ı batırmasını sağlayan Seyit Onbaşı'nın torunlarından Şaban Çabuk ve Bayram Özçetin, Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'a Nusret Mayın Gemisi'ne sahip çıkmasından dolayı plaket verdi.

Törene katılan Almanya eski Cumhurbaşkanı Christian Wulff ise, "Acı bir savaşta hayatını yitirenleri anmak için burada olmak ayrı bir anlam ve mana taşıyor. Çanakkale'de onurlu bir savaşta hayatını kaybeden sadece Türkler değil. Başka ülkelerin gençleri sebebini bilmedikleri bir savaş, mücadele verip hayatlarını kaybettiler. İçinde bulunduğumuz 2014 yılı son derece önemli bir dönem. 1. Dünya Savaşı'nın 100. yılı, aynı zamanda 2. Dünya Savaşı'nın patlak verdiği 75. yıl. Bunun yanı sıra aynı zamanda Varşova Paktı 25. yılına giriliyor. Öyle ki NATO sürecinde Türk ordusunun onurlu katkısı için teşekkürler" dedi.

Program, protokol üyelerinin Nusret Mayın Gemisi'ni gezmesiyle burada sona erdi.

18 Mart Çanakkale Zaferi programı ise Şehitlik'te yapılan dua ile son buldu.

Törene Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi, Garnizon Komutanı Albay Abdülkadir Yavuz, Almanya Langen Belediye Başkanı Frieder Gebhardt, Langen eski Belediye Başkanı Diether Pithan, Kuva-i Milliyeciler, siyasi partilerin temsilcileri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Çanakkale Zaferi Nusret Mayın Gemisi'nde Yaşandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement