Çanakkale Ziyaretindeki Üçüncü Kafile Aliağa'ya Döndü - Son Dakika
Güncel

Çanakkale Ziyaretindeki Üçüncü Kafile Aliağa'ya Döndü

Çanakkale Ziyaretindeki Üçüncü Kafile Aliağa\'ya Döndü

Aliağa Belediyesi’nin organizasyonu ile Çanakkale Şehitlik ziyaretinde bulunan bin 500 kişilik üçüncü kafile Aliağa’ya döndü.

09.04.2018 15:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aliağa Belediyesi'nin organizasyonu ile Çanakkale Şehitlik ziyaretinde bulunan bin 500 kişilik üçüncü kafile Aliağa'ya döndü. Son üç haftada üçüncüsü düzenlenen ve yoğun ilgi gören ziyaretlerde toplam 3 bin 500 Aliağalı büyük destanının yazıldığı toprakları yakından görme imkanı buldu.

Aliağa Belediyesi tarafından Çanakkale Zaferi'nin 103.Yılı ve Şehitleri Anma Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen Çanakkale Şehitliği ve Tarihi Yarımada ziyareti tamamlandı. Aliağa Cumhuriyet Meydanından hareket eden 30 otobüslük üçüncü kafile ziyaret sonrası ilçeye dönüş yaptı.

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar'ın da katıldığı şehitlik ziyaretinde Aliağalılar, günübirlik ziyaret ile şanlı Türk destanın yazıldığı topraklarda tarihe yolculuk yaptı. Çanakkale'de gün boyu süren programda; Kilitbahir Kaleleri, Namazgah Tabyaları, Mecidiye Tabyaları, Mecidiye Şehitliği ve Seyit Onbaşının görev yaptığı top ve anıt, gerçek şehit mezarlıklarının olduğu Şahindere Şehitliği, Zığındere Hastane Şehitliği, Seddülbahir Ertuğrul Tabyaları, Ertuğrul Koyu ve Yahya Çavuş Şehitliği, Arıburnu, Anzak Koyu, Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi, Bomba Sırtı Bölgesi, 57. Alay Şehitliği ve Kesikdere Şehitliğini ziyaret edildi.

60 personel görev aldı

Kafilede 30'u gönüllü olmak üzere toplam 60 personel vatandaşlara yardımcı olmak amacıyla büyük bir özveri ile görev yaptı. Ayrıca yaşanabilecek rahatsızlıklara karşı bir ambulans da ziyaret boyunca kafileye eşlik etti.

Çanakkale ruhunu yeniden yaşayan Aliağalılara Aliağa Belediyesi tarafından kahvaltılık, öğle ve akşam yemeği ikram edildi. Yolculuk süresince Milletin Ekibi personelince çay, su ve kahve ikramları yapıldı.

Rehberler eşliğinde tarihe yolculuk

Tarihe tanıklık eden Aliağalılar, ziyaretleri boyunca rehberler tarafından anlatılan büyük zaferin öyküsünü büyük bir heyecanla dinledi. Savaş alanlarını gezerek vatan uğruna can veren şehitlerin kahramanlık hikayelerini dinleyen Aliağalılar zaman zaman duygu dolu anlar yaşadı. Aliağalılar, ziyaret edilen tarihi yerlerde Başkan Serkan Acar ile bol bol hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi. Gece yarısından sonra Aliağa'ya dönüş yapan vatandaşlar, Çanakkale Şehitlik ziyaretinden memnuniyet duyduklarını belirterek Başkan Serkan Acar'a teşekkür ettiler. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Çanakkale Ziyaretindeki Üçüncü Kafile Aliağa'ya Döndü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement