Canan Karatay: Koronavirüse karşı aşı işe yaramaz - Son Dakika
Sağlık

Canan Karatay: Koronavirüse karşı aşı işe yaramaz

Çin'de ortaya çıkan ve dünyayı tehdit eden koronavirüsle ilgili konuşan Prof. Dr. Canan Karatay, koronavirüse karşı aşı yapılamayacağını söyledi. Karatay, konuşmasında bir kez daha doğal beslenmeyi tavsiye etti.

16.02.2020 11:01  Güncelleme: 08:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İnegöl Belediyesi'nin bu yıl 4'üncüsünü düzenlediği Kitap Günleri Fuarı'nda konuşan Prof. Dr. Canan Karatay koronavirüse karşı aşının etki göstermeyeceğini ifade etti.

"TEK AŞI DOĞAL BESLENMEK"

Bir vatandaşın aşırlarla ilgili sorusuna ise Karatay şu cevabı verdi: "Ben çocuk doktoru değilim, ben grip aşısına karşıyım. Bakın koronavirüs çıktı. Bu sene kullanılan grip aşısı 2016 yılının virüslerine karşı yapılmış. 3 tane krofinya virüsünde üretmişler bu sen yapıyorlar. Ama virüsler bu kadar teknoloji uzay ileride ama insanlar daha virüsleri halledemedi. Virüsler her sene her dakika kılıf değiştirir. Görüyorsunuz koronavirüse aşı, kardeşim koronavirüse aşı yapamazsınız. 18 ay 24 ay sonra çıkacak dediler zaten o zaman koronavirüs kalmıyor. 7 tür koronavirüs var şimdi. 2019'u konuşuyor ondan öncekiler ne oldu. Diğer virüslerden farkı yok mangalda kül bırakmıyorlar. Virüs demek canlı vücudun içinde hayvanda olabilir, bitkide olabilir yaşar büyür kuru yerde yaşamaz. Yani hücre içerisine girer hücrenin içindeki materyelleri kullanır büyür hücreyi parçalar. Hücrenin içine girebilmesi için hücrenin kapıları açılması lazım. Zayıf bir hücrede kapılar açılır. Sağlık bir hücrede kapılar kale kapısı gibi sağlam açılmaz ve hastalanmayız. Ben onu söylüyorum onun için doğal besleneceğiz. Virüs ve griplerin her sene yenisi çıkar bunun aşısı olmaz. Bunun tek aşısı tek yolu kendi hücrelerimizin güçlü ve sağlık kılmaktır.",

DAHA ÖNCE DE KELLE PAÇA ÇORBASI İÇMEYİ TAVSİYE ETMİŞTİ

Prof. Dr. Canan Karatay, daha önce yaptığı bir açıklamada da "Kelle ve ayak paça süper besindir. O kadar süperdir ki, yaşlıların diz, kalça ve bel ağrılarını giderir. Hastalıkları önler, koronavirüsü önler ve diğer bütün virüsleri önler. Vücudunuzun bağışıklık sistemi güçlü olursa hiçbir hastalık bulaşmaz size. Onun için sabah akşam kelle paça yemeği ihmal etmeyiniz." demişti.

"TEHLİKELİ OLAN İKİ YAĞDAN UZAK DURUN"

2 türlü yağın tehlike arz ettiğini de ifade eden Karatay, "Biri fabrikadan çıkan trans yağdır. Kalp krizi yapar, felç yapar, şeker hastası yapar. Kolesterolü de o çıkarır. Bir de şekere bağlı, rafine unlara bağlı trigliseridlerdir. Tehlikeli olan bu iki yağdan uzak durursak sağlığımıza kavuşuruz" dedi.

"YUMURTA, KALP KRİZİNİ ÖNLÜYOR"

Gelen bir soru üzerine kahvaltının en önemli öğün olduğuna vurgu yapan Canan Karatay, "Uykudan sonra, uzun süre aç kaldıktan sonra yediğimiz ilk öğün kahvaltıdır. Kahvaltıda sağlıklı besinleri vücudunuza arz ederseniz, bütün gün dinç olur ve hasta olmazsınız. Bu çok doğru bir sözdür. Ama Karatay kahvaltısı yapacaksınız. Yumurta yemeyin diye senelerce insanları kandırdılar. Yumurtanın sarısı bilakis şeker hastalığını iyileştiriyor. Yumurta bütünüyle şeker hastalığını iyileştirip kalp krizini önlüyor. Bunlara kanmayın efendim. Yumurta süper besindir. Tereyağı süper bir besindir. Akıl paraşüt gibidir, açık olursa çalışır. Kanmayın bunlara" ifadelerinde bulundu. Karatay, yine bir vatandaşın İnegöl Köfte hakkındaki sorusu üzerine, "İnegöl köfte istediğiniz kadar yiyebilirsiniz. Doyana kadar yiyin sakıncası yok" dedi.

ÇİN'DE ÖLÜ SAYISI BİN 666'YA YÜKSELDİ

Çin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde 12 Aralık 2019'da tespit edilen koronavirüsün Kovid-19 kısa sürede diğer şehir ve ülkelere yayılması üzerine Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) "acil durum" ilan etmişti.

Çin'de, koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle can kaybı 1666'ya, virüs bulaşan kişi sayısı 68 bin 500'e yükseldi.

Canan Karatay: Koronavirüse karşı aşı işe yaramaz
Kaynak: İHA

Son Dakika Sağlık Canan Karatay: Koronavirüse karşı aşı işe yaramaz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (32)

  • Can: CANAN HOCADA PARAYA TESLİM OLMUŞ MUAYENE ÜCRETİ 1500 TL PROF .MAAŞI VAR KOCASİ PROF .ONUN MAAŞI VAR OĞLU TEK ODA DOKTOR NEREYE BİRİKTİRİYORSUN CNN HOCA 14 14 Yanıtla Ateş: tasası sanamı düştü 28 5 Wqqq: Sadece Türkiye gibi ülkelerde prim yapar canan hoca.kollestrolla ilgili söylediklerini hiç bir tip alımı desteklemez .veyada en son katıldığı uluslararasi konferans felan varmi . 0 0
  • Fotoğrafı değiştirin: Başka fotoğrafını bulamadınız mı Canan Hanımın. İşinize gelmeyen nedir ? 19 3 Yanıtla photoshop: nesi var resmin, gayet yakışıklı. 3 7 19: Sen niye alındınki ikizimisin? 0 0
  • Amedli: Bu bunak ne dediyini bilmiyor bunun her dediğine bakarsak işimiz var 5 9 Yanıtla
  • abdullah: lütfenkıymetli degerlere sahip cıkın avrupalı söyleseydi başinizin tacı yapardınız harika bilgiler muayene olmayın verdigi bilgiler kıymetli 6 6 Yanıtla avrupalı : bende gaz var 3 2
  • Mertcani: Dogru söyleyeni dokuz köYden kovarlar. Basal Foto bulamadinizmi Kadini özelliklen Cirkin cikarmak icin. Sen Cok Yasa canan hoca. Her konuda haklisin 4 6 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Tokat'ta Depremden Etkilenenlere Psikososyal Destek
    12:10 Tokat'ta Depremden Etkilenenlere Psikososyal Destek

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından oluşturulan psikososyal destek ekipleri, Tokat'ta meydana gelen depremden etkilenen vatandaşlara gece boyunca destek sağladı. Ekipler, depremzedelere görüşmeler yaparak psikososyal destek verdi ve geceyi dışarıda geçirmek zorunda kalanları misafirhanelere yönlendirdi. Çalışmaların bugün de devam edeceği belirtildi.

  • İzmir'de 8 yaşındaki çocuk, yumurtalık tümörü ameliyatıyla sağlığına kavuştu
    12:08 İzmir'de 8 yaşındaki çocuk, yumurtalık tümörü ameliyatıyla sağlığına kavuştu

    İzmir'de karın ağrısı ve kusma şikayetiyle hastaneye giden 8 yaşındaki çocuğun sol yumurtalığında tümör tespit edildi. Robotik cerrahi teknolojisiyle gerçekleştirilen ameliyat sonucunda çocuğun vücudundaki tümör alındı ve sağlığına kavuştu. Robotik cerrahi teknolojisi, çocuklarda da kullanılan bir yöntemdir ve hassas bir şekilde çalışmayı sağlar.

  • Aydın'da bir okulda tavuklu pilav zehirlenmesi
    11:38 Aydın'da bir okulda tavuklu pilav zehirlenmesi

    Aydın'ın Efeler ilçesinde bulunan Mustafa Kiriş Ortaokulu'nda yapılan etkinlikte yedikleri tavuklu pilavdan zehirlenen 49 öğrenciden 45'i taburcu edildi. Öğrenciler, fenalaşınca hastaneye kaldırıldı ve polis olayla ilgili inceleme başlattı. Aydın Valiliği ise okullara ikinci bir emre kadar etkinlik düzenlememe talimatı verdi.

  • Yeşilçam Sanatçısı Nuri Alço, Kalp Pili Operasyonu İçin Ankara'ya Sevk Edildi
    10:59 Yeşilçam Sanatçısı Nuri Alço, Kalp Pili Operasyonu İçin Ankara'ya Sevk Edildi

    Eskişehir'de tedavi altına alınan Yeşilçam sanatçısı Nuri Alço, geçirdiği rahatsızlık sonucu kalp pili operasyonu için Ankara'ya sevk edildi. Alço, daha önce baypas ve kalp kapağı operasyonu geçirmişti.

  • Hamur makinesine kaptırdığı eli, bileğinden koptu
    10:17 Hamur makinesine kaptırdığı eli, bileğinden koptu

    Karaman'da bir ekmek fırınında çalışan genç, dalgınlığı sonucu kolunu hamur makinesine kaptırarak elini bileğinden kaybetti. Olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Genç, yapılan müdahalenin ardından kopan eliyle birlikte Konya'da bir hastaneye sevk edildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • İtfaiye Ekipleri, Vatandaşın Parmasındaki Dikiş Makinesi İğnesini Çıkardı
    08:52 İtfaiye Ekipleri, Vatandaşın Parmasındaki Dikiş Makinesi İğnesini Çıkardı

    Hatay İskenderun ilçesinde yaşayan bir vatandaşın parmağına batan dikiş makinesi iğnesi, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle çıkartıldı. İskenderun İlçesi'nde bulunan Sakarya Mahallesi'nde ikamet eden vatandaşın parmağına batan iğne, 112'yi araması üzerine bölgeye sevk edilen itfaiye ekipleri tarafından sorunsuz bir şekilde çıkarıldı.

  • Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Develi programı kapsamında Dr. Ekrem Karakaya Devlet Hastanesi'ni ziyaret etti
    08:48 Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Develi programı kapsamında Dr. Ekrem Karakaya Devlet Hastanesi'ni ziyaret etti

    Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, il ve ilçe protokolü ile birlikte gerçekleştirdiği Develi programı çerçevesinde, Dr. Ekrem Karakaya Devlet Hastanesi'ne çalışma ziyareti gerçekleştirdi. Ziyaret sırasında İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Erşan'dan hastanede sunulan hizmetler hakkında çeşitli bilgiler aldı. Vali Çiçek ve beraberindekiler; hastanede tedavi gören vatandaşları da ziyaret ederek geçmiş olsun temennilerinde bulundu.


Advertisement