Cancellara Rekor Deneyecek - Son Dakika
Spor

Cancellara Rekor Deneyecek

Cancellara Rekor Deneyecek

Bisikletin en önemli isimlerinden Fabian Cancellara, gözünü UCI Saat Rekoru’na dikti.

26.02.2014 16:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rogers'a geçici men

Yol bisikletinin en başarılı ve en saygın isimlerinden Fabian Cancellara, 2014 takvimine UCI Saat Rekoru'nu da dahil etti.

'Spartacus' lakaplı sporcu, Ondrej Sosenka'nın 2005'ten bu yana elinde bulundurduğu 49.700 km'lik rekoru kırmaya çalışacak.

Cancellara'nın bünyesinde bulunduğu Trek Factory Racing'in genel menajeri Luca Guercilena, konu hakkında yaptığı açıklamada, bu sene İsviçreli pedalın mutlaka rekoru deneyeceğini ifade etti. Zamanlama olarak Nisan ve Temmuz aylarını işaret eden Guercilena, rekoru kırmanın tahmin edilenden daha zor olduğunu şu şekilde dile getirdi:

"Form olarak iki zirve noktamız var; Paris-Roubaix'den iki hafta sonra ve Fransa Bisiklet Turu'nun hemen sonrası. Cancellara'nın bacaklarında bu rekor var. Ama yine de göründüğü kadar kolay değil. Pistte, geleneksel bir bisikletle 50 km yapmak, doğru bisiklet ve uygun pozisyonla zamana karşı yarışında 52 km yapmaktan çok daha zor."

25 kişilik bir ekip halinde rekor için çalıştıklarını belirten İtalyan spor adamı; bu ekibin, Uluslararası Bisiklet Birliği'nin (UCI) 2000 yılında koyduğu kurallar dahilinde Cancellara'nın kullanacağı bisikleti geliştirmekle görevli olduklarını söyledi. UCI 1990'lı yıllarda peş peşe kırılan rekorun ardından belirli düzenlemeler getirmiş ve bu kurallara uymadan kırılan rekorları geçersiz saymıştı.

Wiggins şövalye oldu

Cancellara'nın hangi bisiklet pistini (velodrom) kullanacağı ise belirsizliğini koruyor. Anadia (Portekiz) ve Aguascalientes'in (Meksika) adaylar arasında olduğunu belirten Guercilena, denemenin deniz seviyesinde yapılması gerektiğini ve bir buçuk ay boyunca Avrupa'dan uzakta olamayacaklarını söyleyerek Portekiz'e yeşil ışık yaktı. Guercilena, ayrıca Cancellara gibi büyük bir ismin rekor denemesinin Tony Martin ve Bradley Wiggins gibi diğer bisikletçileri de harekete geçirebileceğini ifade etti.

2001 ve 2008'de doping testi pozitif çıktığı için 2008'de bisikletten ömür boyu men edilen Sosenka'dan önce 2000'de Chris Boardman'ın 49.441 km ile kırdığı rekor, 1972-2000 yılları arasında efsanevi isim 49.431 km ile Eddy Merckx'e aitti.

32 yaşındaki Fabian Cancellara, 2013'te Tour of Flanders ve Paris-Roubaix'yi kazanmayı başardı. Başarılı sporcunun kariyerinde dört zamana karşı dünya şampiyonluğu, sekiz Fransa Bisiklet Turu etabı zaferi ile birlikte 2008 Pekin Olimpiyatları'nda kazandığı bir altın (zamana karşı) ve bir gümüş (yol yarışı) madalya başarıları bulunuyor.

Kaynak: TotemSpor.Com

Son Dakika Spor Cancellara Rekor Deneyecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement