Çandırlı Kadınlar, Kadın Kaymakamın Projesi ile İşyeri Açtı - Son Dakika
Güncel

Çandırlı Kadınlar, Kadın Kaymakamın Projesi ile İşyeri Açtı

Yozgat'ın 6 bin nüfuslu ilçesi Çandır'a 2012 yılının Ağustos ayında atanan Kaymakam Seda Başoğlu, başlattığı proje ve eğitim çalışmaları ile ev kadınlarını bilinçlendirip, iş hayatında söz sahibi olmalarını sağladı.

02.07.2014 12:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yozgat'ın 6 bin nüfuslu ilçesi Çandır'a 2012 yılının Ağustos ayında atanan Kaymakam Seda Başoğlu, başlattığı proje ve eğitim çalışmaları ile ev kadınlarını bilinçlendirip, iş hayatında söz sahibi olmalarını sağladı. İlçedeki çalışmalar ile iki kadın kendi işyerlerini açtı.

Çandır ilçesinde göreve başlayıp, ekonomiye kazandırılabilecek çalışmaları bulunmasına karşın bunları değerlendirmek yerine evlerinde oturmayı tercih eden ev kadınlarına yönelik 'Bilinçli Kadın, Güçlü Çandır' isimli projeyi devreye sokan Kaymakam Seda Başoğlu, önce kadınlara yönelik eğitim çalışmaları verdirip, bilinçlenmelerini sağladı. Düzenlenen seminerlere mikrokredi kullanarak kendi işini kuran kadınlar davet edilip, hayat hikayeleri Çandırlı ev kadınlarına anlatıldı.

Yapılan bu çalışmaların sonucunda geçtiğimiz yıl Ağustos ayı içerisinde Gülhanım Ulucan 'Hanım Abla Unlu Mamuller' isimli pasta salonunu açıp, ilçenin ilk kadın işletmecisi oldu. 4 kadın istihdam edildiği işletmede su böreği, saç böreği, kete, poğaça, baklava gibi çeşitli ürünler üretilip, satışa sunularak ilgi gördü. Bundan cesaret alan Sümeyye Ulucan da 'Sude Tekstil' isimli işletmesini kurdu. İŞKUR tarafından açılan girişimcilik kursunu bitirip, hazırladığı projeyle KOSGEB'den mali destek talebinde bulunan ilçenin ikinci kadın işletmecisi Sümeyye Ulucan'ın işyerinin açılışı törenle gerçekleştirildi.

Törene katılan Kaymakamı Seda Başoğlu, kadınların hak ettikleri yeri almasını bir kadın olarak canı gönülden istediğini belirterek, "Kadın girişimcilerimizin artmaya başlaması ile diğer kadınların da bundan ilham alacağını umuyorum. Kadınlarımızın el emeği göz nuru ürünleri ile teknolojinin getirdiği kolaylıkları birleştirmesi sonucunda ticari hayatta istenilen yerini almasını temenni ediyorum" dedi. - Yozgat

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çandırlı Kadınlar, Kadın Kaymakamın Projesi ile İşyeri Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement