Canik Belediyespor'un İlk Yarı Karnesi - Son Dakika
Spor

Canik Belediyespor'un İlk Yarı Karnesi

Canik Belediyespor\'un İlk Yarı Karnesi

Türkiye Kadınlar Basketbol 1. Ligi (TKBL) ekiplerinden Samsun temsilcisi Canik Belediyespor 13. haftanın ardından ilk yarı karnesinde Dora Horti 215 sayı ile takımın en skorer oyuncusu olurken ligi 18 puanla 12. sırada tamamladı.

28.12.2013 12:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Kadınlar Basketbol 1. Ligi (TKBL) ekiplerinden Samsun temsilcisi Canik Belediyespor 13. haftanın ardından ilk yarı karnesinde Dora Horti 215 sayı ile takımın en skorer oyuncusu olurken ligi 18 puanla 12. sırada tamamladı.

2013 - 2014 sezonuna yeni takım ve yönetimle giren Canik Belediyespor lig maçları öncesi turnuva maçlarında güzel maçlar çıkarttı. Fakat ligin başlamasıyla birlikte takıma kazandırılan Natasha Lach ve birkaç oyuncunun sakatlığı takımı olumsuz yönde etkiledi ve ilk 2 maçtan mağlubiyetle ayrıldı. Takıma yeni katılan oyuncuların birbirleri ile uyumu merak konusu olurken 13 hafta sonunda Canik Belediyespor 5 galibiyet alarak ligi 12. sırada 18 puanla bitirdi.

DORA HORTİ 215 SAYI İLE SAYI LİDERİ

Yaş ortalamasına bakıldığında ligin en genç ekiplerinden biri olarak göze çarpan Canik Belediyespor'da Dora Horti 13 maç sonunda 215 sayı atarak takımın sayı lideri oldu. Takımda asist liderliğini de Quianna Nehma Chaney 38 asistle elinde bulundururken, Lauren Rochelle Ervin ise 166 ribaunt ile takımın göze çarpan diğer oyuncusu oldu.

Dora Horti'nin dışında takımda rakip potaya en çok sayı atanlar ise Lauren Rochelle Ervin 193 sayı, Quianna Nehma Chaney 181 sayı, Dürdane Gülşah Gümüşay 113 sayı, Belgin Onbaşı 42 sayı, Melike Bakırcıoğlu ve Natasha Lacy'i 35'er sayı, Deniz Boz 34 sayı, Dilara Tongar 19 sayı ile takımlarına katkıda bulunmaya çalıştılar.

DİLARA TONGAR İLK 5'İ ZORLUYOR

Asist sıralamasında ise 73 asist ile Quianna Nehma Chaney'in dışında 30 asistle Lauren Rochelle Ervin, 29'ar asist ile Deniz Boz ve Dora Horti, 19 asist ile Natasha Lacy, 10 asist ile Melike Bakırcıoğlu takımlarına katkıda bulunan diğer oyuncular oldu. Buna göre takımın en iyi ilk beş oyuncuları ise Dora Horti, Lauren Rochelle Ervin, Quianna Nehma Chaney, Bengin Onbaşı, Dürdane Gülşah Gümüşay'dan oluştu. Fakat Dilara Tongar'da bu 5'liyi bir hayli zorluyor.

13 hafta sonunda Dora Horti, Dilara Tongar ve Dürdane Gülşah Gümüşay her maçta forma giyerken, Belgin Onbaşı, Quinna Nehma Chaney ve Lauren Rochelle Ervin 12, Deniz Boz 9, Melike Bakırcıoğlu ve Seda Tabakcı 6 maç, Adrianne Ross ve Bengisu Müezzinler 5 maç, Münevver Başak 4 maç, Natasha Lacy 3 maç, Gizem Kazali ve Maryam Gültekin ise 1 maçta forma şansı bulabildiler. İlk yarıda Dora Horti 7 saat 52 dakika 37 saniye maçta en uzun süre alan oyuncu olurken, bunu Lauren rochelle Ervin 7 saat 36 dakika 21 saniye ile takip etti. En az süre alanlar ise Bengisu Müezzinler 18 dakika 49 saniye, Maryam Gültekin 4 dakika 1 saniye ve Gizem Kazali ise sadece 40 saniye maçta süre alan oyuncular oldu.

Quinna Nehma Chaney 53 kez 3 sayılık atış denemesinden 16'sını potaya sokarken, Dürdane Gülşah Gümüşay ise 44 kez 3 sayılı atış denemesinde sadece 16'sını potaya sokma başarısını gösterdi. Takımdan geçtiğimiz haftalar içersinde gönderilen Adrianne Ross ise ise forma giydiği süre içersinde 3 sayılık atış denemesinde bile bulunmadı.

Canik Belediyespor kendi evinde oynadığı 7 maçın 3'ünü kazanırken 4 maçtan da mağlup ayrıldı. Deplasmanda oynadığı 6 maçın ise 2'sini kazanan Canik Belediyespor 4 maçtan eli boş döndü. En farklı galibiyetini 3. hafta kendi evinde karşılaştığı Optimum TED Ankara Kolejliler karşısında alan Canik Belediyespor rakibine 16 sayı fark atarken, en farklı mağlubiyetini de 7. hafta yine kendi evinde karşılaştığı Galatasaray Odeabank'dan 21 sayı farkla sahadan mağlup ayrıldı.

Takımın en hırcın oyuncusu 36 faul ile Dora Horti olurken, sırasıyla rakiplerine Quinna Nehma Chaney 32 faul, Lauren Rochelle Ervin 30 faul, Belgin Onbaşı 23 faul, Deniz Boz 21 faul, Dilara Tongar 19 faul, Dürdane Gülşah Gümüşay 18 faul, Melike Bakırcıoğlu ise 15 faul yaptı.

Ayrıca ilk yarı içersinde Münevver Başak, Natasha Lacy, Deniz Boz ve Adrianne Ross takımdan gönderilirken yerlerine Melike Bakırcıoğlu ve geçen sezon da Canik Belediyespor'da forma giyen Maryam Gültekin getirildi. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Canik Belediyespor'un İlk Yarı Karnesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement