Canik'te 'Kutlu Doğum' Coşkusu - Son Dakika
Yerel

Canik'te 'Kutlu Doğum' Coşkusu

Canik\'te \'Kutlu Doğum\' Coşkusu

Canik Belediyesi ile Fatih İmam-Hatip Ortaokulu’nun ortaklaşa düzenlediği Kutlu Doğum Haftası etkinliği yoğun ilgi gördü.

14.04.2016 17:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Canik Belediyesi ile Fatih İmam-Hatip Ortaokulu'nun ortaklaşa düzenlediği Kutlu Doğum Haftası etkinliği yoğun ilgi gördü.

Hazreti Muhammed'in dünyayı şereflendirmesinin 1445'inci yıl dönümü nedeniyle Canik Belediyesi ve Fatih İmam-Hatip Ortaokulu tarafından Canik Kültür Merkezi'nde Kutlu Doğum Etkinliği düzenlendi. Yoğun ilgi gören etkinliğe Başkan Osman Genç'in yanı sıra, İlçe Milli Eğitim Müdürü Haluk Melekoğlu, Başkan Yardımcısı Hamza Abdurrahmanoğlu, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Hamza Aygün, AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülay Korucu, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, okul idarecileri ve vatandaşlar katıldı.

"PEYGAMBERİMİZİN MESAJLARINA İHTİYAÇ VAR"

Etkinlik öncesi konuşan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Hazreti Peygamberin alemlere rahmet olarak dünyamızı şereflendirdiği, insanlığı hakikatin ışığı ile aydınlattığı bir doğuşun yıldönümünü kutladığımız bugün, dünyada kardeşliğe, birliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz dönemdir. Bugün dünyada barış ve huzur istiyorsak, dünya ülkelerinin Peygamber Efendimizin mesajlarına ihtiyacı vardır. Tüm dünya, tüm insanlığın, o rahmetten, bereketten ve o ışıktan istifade etmeliyiz" dedi.

"ŞEHİRCİLİKTE PEYGAMBERİMİZİ ÖRNEK ALIYORUZ"

Gençlerin 3. bin yılda Hz. Peygamber'in hayatını örnek alması gerektiğini belirten Genç, "Şehircilikte Peygamber Efendimizin şehircilik anlayışını örnek alıyoruz. 21. yüzyılı iyi algılamalıyız. Peygamberimizi iyi algıladığımızda, 21. yüzyılı da iyi algılayacağımıza inanıyorum. Peygamberimizi sevmek demek, onun gösterdiği hedefte ilerlemek demek. Peygamberimiz, 'İlim Çin'de de olsa alın' demiştir. Biz ilime, eğitime büyük önem veriyoruz. Eğitime en çok yatırım yapan belediyeyiz. 15 yeni okulun yanı sıra eğitime 35 milyon lira yatırım yaparak, eğitim merkezleri inşa ettik" diye konuştu.

O SMANLI'DA PEYGAMBER SEVGİSİ

Kutlu Doğum Haftası nedeniyle düzenlenen etkinlikte Yazar Gök Han Çayırlı, " Osmanlı'da Peygamber Sevgisi" konulu konferans verdi. Osmanlı Devleti dönemindeki Hz. Peygamber'e olan sadakatten örnekler veren Çayırlı'nın konferansı büyük ilgi gördü. Hz. Peygamber'in örnek kişiliğini daha yakından tanıma fırsatı elde edilen ve Kutlu Doğum Haftası'nın manevi hazzının doyasıya yaşandığı gecede Fatih İmam-Hatip Ortaokulu öğrencilerinin oluşturduğu koro da tasavvuf müziği konseri ile salonu dolduranları büyüledi. Etkinlik sonunda Başkan Genç, Yazar Gök Han Çayırlı'ya seramikten Osmanlı kaftanı hediye ederken, Yazar Çayırlı da Başkan Genç'e "Yitik Hazine" adlı kitabını takdim etti. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Canik'te 'Kutlu Doğum' Coşkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement