Çankaya Belediye Başkanı Hizmetlerini Anlattı - Son Dakika
Güncel

Çankaya Belediye Başkanı Hizmetlerini Anlattı

Çankaya Belediye Başkanı Hizmetlerini Anlattı

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, 5 yıl 12 ay 365 gün Çankaya konulu toplantıda hizmetlerini anlattı.

27.12.2013 14:02  Güncelleme: 14:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık'ın 2009 seçimlerinde yapmayı taahhüt ettiği iş ve işlemlere dair broşürlerin katılımcılara dağıtılmasıyla başlayan toplantıda Başkan Tanık, 5 yıl boyunca Çankaya'da gerçekleştirdiği hizmetleri verdiği taahhütler doğrultusunda fazlasıyla yapmış olduklarını görsel bir sunum eşliğinde anlattı. 5 yıllık hizmetlerin sonunda Çankaya'nın yeni bir görünüme sahip olduğunu söyleyen Tanık, "Yaptığımız hizmetlerle Çankaya Belediyesi'nin prestijini ayağa kaldırdık." dedi.

Türkiye'nin gündemini oluşturan yolsuzluk operasyonuna vurgu yapan Tanık, "Belediye kimsenin babasının malı değil. Biz görevde olduğumuz sürece Çankaya Belediyesi'nin adını yolsuzluk kelimesini yan yana getiremezsiniz." dedi.

Ankara Hilton Otel'de düzenlenen "5 yıl 12 ay 365 Gün Çankaya" konulu hizmet ve projelerin anlatıldığı toplantıya CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, CHP İzmir Milletvekili Oğuz Oyan, CHP Ankara Milletvekili Gülsün Bilgehan, CHP Eskişehir Milletvekili Kazım Kurt, CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Sezgin Kaya, CHP Parti Meclisi Üyesi Seyhan Erdoğdu, Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün, Çankaya İlçesinde görev yapan muhtarların büyük bölümü, DİSK Genel Başkanı Kani Beko, CHP Ankara İlçe Belediye Başkan Adayları, CHP Ankara İl Yöneticileri, CHP Çankaya İlçe Başkanı Mehmet Perçin ile CHP Ankara İlçe Örgütleri Başkanları, Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Utku Çakırözer ve çok sayıda Sivil Toplum Kuruluşu temsilcisi katıldı.

Kalabalık bir topluluğa seslenen Tanık, 2009 yılında Yeni Toplumcu Belediyecilik anlayışıyla yola çıkmalarının gerekçelerini paylaştı. Tanık, "Toplumcu Belediyecilik yoksulun yoksunun dezavantajlının yanında olmaktır. Biz sol kültürünü, partimizin politikasını bu kavramlar doğrultusunda birleştirerek yola çıktık ve geldiğimiz noktayı iyi bulduğumu, geleceğe iz bırakacak işler yaptığımızı gururla ifade etmek istiyorum" dedi.

TANIK: "58 GÜNDE %58 OYLA GELDİK"

2009 yılında devraldığı Belediye'nin mali açıdan olumsuz olduğu gibi halk nezdindeki algısının da iç açıcı olmadığını dile getiren Tanık, o dönem iktidar partisinin Çankaya'yı almak için ciddi bir mücadele sergilediğini hatırlattı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 2009 yerel seçimlerinde 'Çankaya'yı Muğla'yı ve İzmir'i alın' sözlerini anımsatan Tanık,"Biz böyle bir dönemde 58 günlük kampanyayla CHP'nin oy oranını da artırarak %58 oyla geldik. Bu yaptığımız hizmetlerden sonra CHP'nin Çankaya'daki oy bandını %60'ın üzerine taşıyacağız hatta %70 düzeyine taşıyacağız." dedi.

"ÇANKAYA 2 MİLYON METREKARE GAYRİMENKUL KATTIK"

Göreve geldiği ilk günden itibaren öncelikli olarak çalışanların memnuniyeti ve huzurunu sağlayacak bir ortam yaratmayı amaçladığını dile getiren Tanık, "Ne zaman Çankaya Belediye çalışanı alnı ak başı dik olur ben o zaman mutlu olurum ve ben bugün bunu yaşıyorum. Ve ben bugün bu duyguyu yaşamaktan gurur duyuyorum." dedi. Belediyenin iç harmonisini sağlamanın yanı sıra mali olanaklarında da ciddi bir yükseliş kaydedildiğini vurgulayan Tanık, 2009 yılında 178 milyon lira gelire sahip olan Çankaya Belediyesi'nin 2013 gelirlerinin 426 milyon liraya ulaşacağını söyledi. Gelirlerinin iki buçuk kat artmasının yanı sıra gayrimenkul artışına da vurgu yapan Tanık, Belediyenin 5 yıl içinde 2 milyon metrekareye yakın arazi kazandığını da sözlerine ekledi.

29 yıllık hasretten sonra Çankaya Belediyesi'nin kendi hizmet binasına sahip olduğunu vurgulayan Tanık "2009 yılında Ankara'nın kalbini kazanacağız dedik ve bugün Ankara'nın tam kalbindeyiz." dedi. Konuşmaları alkışlarla kesilen Tanık, Yeni Toplumcu Belediyecilik ilkesiyle hizmetlerini sürdüren Çankaya Belediyesi'nin kadının, çocuğun, yaşlının, işsizin yanında olduğunu söyledi. Okulların engelsiz hale getirilmesinden, çocuk merkezleri yapılmasına, gençlere, yaşlılara özel proje ve uygulamalara kadar Belediyenin çok sayıda önemli ve ayırt edici icraatına dikkat çeken Başkan Tanık, Çankaya'da etik güvenilirliğin sağlandığına dikkat çekerek "istikrar" vurgusu yaptı.

"TEŞEKKÜRLER ÇANKAYA BU DAHA BAŞLANGIÇ"

Çankaya Belediyesi'nin tüm Türkiye tarafından takdir toplayan 1000 Çocuk Korosu projesinin önemine dikkat çeken Tanık, "Bizim çocuklarımız kızlı erkekli şarkılar söyleyerek ey özgürlük diyor. Çocuklarımızın böyle bir ortamda kolektif yaşamayı öğrenmesinden mutluluk duyuyorum." dedi. Konuşmasını "Teşekkürler Çankaya, bu daha başlangıç" diyerek bitiren Tanık, dakikalarca alkışlandı.

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık'ın ardından kürsüye çıkan CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan da "İktidar sahiplerinin üzerinden yoksulun yolsuzluğun aktığı böyle bir dönemde yetimin hakkını yemeden yolsuzluğa bulaşmadan bu hizmetleri üreten Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık'a teşekkür ediyorum. Beyt-ül Mal'a el uzatmadan, alnı açık bir şekilde bu kadar işi yapmış oldukları için Çankaya Belediyesi'ne ve emekçilerine saygılar sunuyorum" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Çankaya Belediye Başkanı Hizmetlerini Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement