Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık Açıklaması

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık Açıklaması

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, belediyenin 2009-2014 yılları arasındaki mali duruma ilişkin bilgi vererek, “Belediyemizin gelirleri dönem içinde yüzde 142 arttırılırken giderleri yüzde 84 oranında gerçekleşmiştir” dedi.

17.01.2014 14:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, belediyenin 2009-2014 yılları arasındaki mali duruma ilişkin bilgi vererek, "Belediyemizin gelirleri dönem içinde yüzde 142 arttırılırken giderleri yüzde 84 oranında gerçekleşmiştir" dedi.

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, belediyenin 2009-2014 yılları arasındaki mali durum ve kaynaklarına ilişkin rakamsal bilgiler verdi. Tanık, Çankaya Belediyesi İletişim Merkezi'nde düzenlediği haftalık basın toplantısında, "Söz konusu dönem içinde gelirlerimiz yüzde 142 oranında artarken giderlerimiz ise yüzde 84 oranında gerçekleşmiştir" dedi.

Gelir artışının, vergilerin toplanması konusundaki titiz çalışmanın yanı sıra, teşebbüs ve mülkiyet gelirlerinin de düzenli artışından kaynakladığını ifade eden Başkan Tanık, "Teknolojik alt yapı yatırımlarımız, geçmiş yıllara ait ödenmeye vergilerin vatandaşı mağdur etmeden tahsil edilmesi, birikmiş kamu borçlarının taksitlendirilmesi, cari borçların dağınıklığından kurtulmak gibi yöntemler gelir oranımızın artmasında etkili olmuştur" diye konuştu.

"PERSONEL MUTLULUĞUNU SAĞLADIK"

Belediyenin kullandığı kredilerin çoğunun geri ödemesinin 2013 yılında bitiğini belirten Başkan Tanık, "Belediyemizin çalışanlarına borçlu kalması da önlenmiş, insan kaynağına birinci derecede önem ve özen gösterilmiştir. Sendikal örgütlenmelerin, toplu iş sözleşmelerinin teşvik edildiği belediyemizde, ödemeleri düzenli yapılan personelimizin mutluluğu sağlanmıştır" ifadesini kullandı.

"29 YILLIK KİRACILIĞI SONLANDIRDIK"

Çankaya Belediyesi'nin 29 yıllık kiracılığına son verdiklerini belirten Tanık, "Belediyemiz yeni hizmet binasının sahibi olmuş ve bunun için kullandığı kredi borcunu dönem içinde ödeyip bitirmiştir. Yapımız şu an da değerini üçe katlamış durumdadır. Kamu kaynağının yanı sıra Ankara'nın kalbine, kentin merkezine getirdiği yeni soluk ile emsalsiz bir başka değer ifade etmektedir" diye konuştu.

Çankaya Belediyesi'ne dönem içinde kazandırılan taşınmazların 1 milyon 768 bin 898 metrekare olduğunu belirten Tanık şunları dedi:

"Geçmiş tahsislerden geri kazanılan büyüklük ise 587 bin 877 metrekaredir. Belediye hizmetlerinin verilmesinde mekansal gereksinimleri karşılamak üzere Ümitköy Çayyolu Hizmet Binası kiralandığı gibi, Sosyal Projeler Merkezi, Galeri Kara ve Gençlik Merkezleri de kiralanan uygun binalarda hizmet vermektedir."

"KAMUYA DAHA FAZLA HİZMET"

Başkan Tanık, kamuya ait olanın kamuya daha fazla hizmet verebilmek için düzenli olarak arttırılmasından, verimli ve etkin kullanılmasından vazgeçmeyeceklerini ifade etti.

Toplantıda hazır bulunan basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Tanık, Cem evi çalışmasının Şubat 2014 sonuna kadar biteceğini, Ulvi Cemal Erkin projesinin de bu yıl içindeki programlarında yer aldığını belirtti. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar: Dayanma gücümüzü sonuna kadar kullandık
    01:57 Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar: Dayanma gücümüzü sonuna kadar kullandık

    Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar, Fenerbahçe ile oynadıkları zorlu maçta dayanma güçlerini sonuna kadar kullandıklarını belirterek, penaltı atışlarına kalmasının futbolcuların becerisine bağlı olduğunu söyledi. Mendilibar ayrıca, Avrupa kupalarında yarı finale kalmanın kendisini şanslı hissettirdiğini ve penaltılara bakmadığını ifade etti.

  • Tokat Sulusaray'da 5.6 Büyüklüğünde Deprem
    01:09 Tokat Sulusaray'da 5.6 Büyüklüğünde Deprem

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki deprem, çevre illerde de hissedildi. Depremde can kaybı olup olmadığı henüz bilinmiyor.

  • Epic Games Store'da Bu Hafta Ücretsiz Oyunlar
    01:09 Epic Games Store'da Bu Hafta Ücretsiz Oyunlar

    Epic Games Store, her hafta ücretsiz oyunlar vermeye devam ediyor. Bu hafta ise strateji ve macera türündeki The Big Con ve Town of Salem 2 oyunları ücretsiz olarak sunulacak. Town of Salem 2, arkadaşlarınızla birlikte oynayabileceğiniz bir sosyal dedektiflik yapımı olarak öne çıkıyor. The Big Con ise Ali isimli bir karakterin hikayesini anlatıyor. Oyunları ücretsiz olarak almak için Epic Games Store'un web sitesine veya masaüstü uygulamasına giriş yapmanız yeterli.

  • Tecno Camon 30 Premier 5G Tanıtıldı: İşte Özellikleri
    01:09 Tecno Camon 30 Premier 5G Tanıtıldı: İşte Özellikleri

    Tecno, Camon 30 serisinin yeni modeli olan Camon 30 Premier 5G'yi piyasaya sürdü. Camon 30 Premier, şık tasarımı ve özellikleri ile dikkat çekiyor. 6,77 inç LTPO AMOLED ekran, 120Hz yenileme hızı, 50 Megapiksel selfie kamerası, MediaTek Dimensity 8200 işlemci, 12GB RAM, 512GB depolama alanı, 5000 mAh pil ve 70W hızlı şarj desteği gibi özelliklere sahip olan cihaz, silver ve black renk seçenekleri ile sunulacak.

  • Hastane bahçesindeki trafo yangını paniğe neden oldu
    00:52 Hastane bahçesindeki trafo yangını paniğe neden oldu

    Karabük'ün Safranbolu ilçesinde bulunan hastanenin bahçesindeki trafoda çıkan yangın, paniğe neden oldu. Yangın, hızlı bir şekilde kontrol altına alınarak söndürüldü. Tedbir amacıyla hastanenin elektriği bir süre kesildi.


Advertisement