Çankaya Belediyesi Başkanı Tanık'tan Veda Konuşması - Son Dakika
Politika

Çankaya Belediyesi Başkanı Tanık'tan Veda Konuşması

Çankaya Belediyesi Başkanı Tanık\'tan Veda Konuşması

Çankaya Belediye Başkanı Tanık, "CHP karar organları parti yapısındaki yetkiye bağlı olarak adayları belirleme hakkına sahiptir." dedi.

14.02.2014 15:04  Güncelleme: 15:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, "Cumhuriyet Halk Partisi karar organları parti yapısındaki yetkiye bağlı olarak adayları belirleme hakkına sahiptir. Asıl olan parti içi demokrasi ve parti kurumsallaşması açısından bakıldığında adayların değil, gösterecek performansın önemi olduğudur" dedi.

Çankaya Belediye Başkanı Tanık, Çankaya Belediye Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenledi. Tanık, Çankaya Belediyesi'nin performansının Türkiye'de özel bir yerde olduğunu söyleyerek, CHP aday belirlenme toplantısında da bunun dillendirildiğini belirtti. Tanık, "Çok çeşitli yerlerde, değişik ortamlarda, değişik parti yöneticileri özellikle son yıllarda gelinen yeri ve performansıyla Çankaya Belediyemizi başarılı bulduklarını ifade ediyorlar. Bunun çok daha kapsamlı göstergesini halkımızdan alıyorum" ifadelerini kullandı.

Çankaya Belediyesi'nin insan onuruna yakışır bir şekilde çalıştığının yaygın bir kanaat olduğuna dikkat çeken Tanık, Çankaya Belediyesi'nin ulaştığı itibar noktasının partileri, kendileri için de değerli olduğunu belirtti. Tanık, "Siyasette görevlendirme belli karar ortamlarında sadece performansa ya da kişinin geçmişindeki performansına bağlı olarak değil, siyasi dengeler, konjonktürün gereklilikleri veya yeni vizyonlar varsa bu yeni vizyonların gerekleri çerçevesinde yapılabilir. Cumhuriyet Halk Partisi'nin aday gösterme süreciyle ilgili parti demokrasisi ve kültürü açısından çok kazanımlı bulmadığımı ifade etmek istiyorum. Cumhuriyet Halk Partisi karar organları parti yapısındaki yetkiye bağlı olarak adayları belirleme hakkına sahiptir. Benim aday belirlendiğim süreçlerine benzer süreçler her zaman yaşanacaktır. Asıl olan parti içi demokrasi ve parti kurumsallaşması açısından bakıldığında adayların değil, gösterecek performansın önemi olduğudur" dedi.

Çankaya Belediyesi'nin başarılı olduğunu ifade eden Tanık, 5 yıllık performansın CHP'ye yakışır nitelikte olduğunu kaydetti. Tanık şunları söyledi:

"Çankaya'da Cumhuriyet Halk Partisi'nden seçim alınamayacakmış. Bu durumu korumuş, devam ettirmiş bir yerel siyasi yönetim olarak performansınızdan memnun olduğumu ifade etmek isterim. Çok iş yaptık. Bunların genel etkilerinin vatandaş nezdinde teşekküre dönüştüğü döneme geldik. 'Yeni toplumcu belediyecilik' sessizlerin ve kimsesizlerin belediyesidir. Sessiz ve kimsesizlerin belediyesi olma gayretimiz kentimizin işsizlerine, yoksullarına ve kriz döneminde en fazla ezilme potansiyeli olan, en kırılgan toplum kesimlerine, engellilerine, kadınına sahip çıkan belediye olmaktır. Bunun için gösterdiğimiz çaba yoksulların beslenmesi dahil olmak üzere kentin geri kalmış bölgelerinin sahiplenilmesi, onlara destek olunması yönündeki programımızın önümüzdeki dönem yönetimi tarafından da devam ettirileceğine inanıyorum. Eksikten kalan, yeterince olgunlaştıramadığımız projelerimiz vardır."

Yeni belediye başkani mazbatasını alana kadar görevlerinin başında olacaklarının altını çizen Tanık, ertesi gün çalışacakmış gibi çalışacaklarını kaydetti. Tanık, "Belediyemizin hizmetlerine seçim aralığı vermeden devam etme konusunda kararlılığını gösterecektir. Meclis olarak ve çalışanlar olarak Çankaya Belediyesi 30 Mart günü akşamına kadar ne programlanmıştır, ne devam ettirmek niyetindeyse bunu eksiksiz, en iyi şekilde yapmaya çalışacaktır" dedi.

Tanık, Çankaya Belediyesi çalışanlarına ve Çankaya halkına teşekkür etti. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Çankaya Belediyesi Başkanı Tanık'tan Veda Konuşması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement