Çankaya Belediyesi Kadın Emeği Festivali Ankaralıları buluşturdu - Son Dakika
Yaşam

Çankaya Belediyesi Kadın Emeği Festivali Ankaralıları buluşturdu

Çankaya Belediyesi Kadın Emeği Festivali Ankaralıları buluşturdu

Çankaya Belediyesi tarafından Ahlatlıbel Atatürk Parkı'nda gerçekleştirilen 3. Kadın Emeği Festivali, 600 üretici kadını on binlerce Başkentli ile buluşturdu.

01.07.2019 14:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çankaya Belediyesi tarafından Ahlatlıbel Atatürk Parkı'nda gerçekleştirilen 3. Kadın Emeği Festivali, 600 üretici kadını on binlerce Başkentli ile buluşturdu. Üç gün boyunca süren festivalde üretici kadınlar stantlarda ürünlerini satışa sundu.

Kadınların sosyal hayata ve istihdama eşit katılımını sağlayıcı hizmetleri dolayısıyla "Mor Bayrak" sahibi olan Çankaya Belediyesi, 3. Kadın Emeği Festivali'nde üreten kadınları Ankaralılarla bir araya getirdi. Kadının sosyal ve ekonomik yaşamda eşitlikçi bir tutumla yer alması için kadın çalışmaları yürüten Çankaya Belediyesi, bu yıl 600 üretici kadının yer aldığı ücretsiz stantlarda kadın emeğini görünür kılarken aralıksız etkinliklerle de katılımcılara keyifli anlar yaşattı.

Ahlatlıbel Atatürk Parkı'nda kurulan stantları ziyaret ederek Kadın Emeği Festivali katılımcılarını tek tek selamlayıp sohbet eden Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, ayrıca sahneden seslendiği kadınlara gelecek yıllarda daha geniş katılımlı etkinlikler düzenleyeceklerinin müjdesini verdi.

Atatürk Cumhuriyetinin bir kadın devrimi olduğuna vurgu yapan Taşdelen, "Kadını toplumdan öteleyen, başka gözle bakan o anlayışa karşı Neşet Ertaş, 'kadınlar insandır erkekler insanoğlu' diyor. Kadınların öne çıkmasına izin verilmeyen toplumların hiçbir şekilde ileri gitme şansı yoktur" dedi. Tüm stantları gezdiğini aktaran Taşdelen, "Muhteşem işler var, çok beğendim. Herkesin eline, emeğine sağlık. Festival önümüzdeki sene de devam edecek, ulaşımı daha kolay olan Birlik Mahallemizdeki Zafer ve İsmet İnönü parklarımızda yapacağız" diyerek yeni çalışmaların da müjdesini verdi.

Taşdelen, "Atatürk'ün izinden yürüyen Çankayalılar olarak kadınlara daha fazla hizmet etmeye devam edeceğiz. Kadın yaşamın içinde olacak ki, demokrasi olsun, Cumhuriyet olsun ve bu ülke aydınlığa çıksın. Çankaya'da yaşadığımız kültür, kimsenin kimseye karışmadığı yaşam anlayışı tüm Türkiye'ye yayılacak, her şey çok güzel olacak" ifadelerini kullandı.

Üç günde 8 konser çok sayıda etkinlik

Ahlatlıbel Atatürk Parkı'nda 3 gün süren 3. Kadın Emeği Festivali'nde Ezgi Eyüpoğlu, Sertab Erener, Canan Anderson, İstanbul Girls Orkestra, Serenad Bağcan, İlknur Yakupoğlu, Ankara Modern Orkestrası ve Kalben sahne alarak parkı dolduran Ankaralılara coşkulu bir hafta sonu yaşattılar.

Çocukların unutulmadığı etkinlikte her köşede bir palyaço ve dans gösterileri yapılırken, gökyüzü de belediye görevlileri tarafından dağıtılan uçurtmalarla doldu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Çankaya Belediyesi Kadın Emeği Festivali Ankaralıları buluşturdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hatay'da bireysel konteynerde çıkan yangın söndürüldü
    12:58 Hatay'da bireysel konteynerde çıkan yangın söndürüldü

    Hatay'ın Antakya ilçesinde bulunan Dikmece Mahallesi'nde bir bireysel konteynerde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın sonucunda konteyner kullanılamaz hale geldi.

  • Batman'ın Hasankeyf ilçesinde kurdun yiyecek araması kameraya yansıdı
    12:49 Batman'ın Hasankeyf ilçesinde kurdun yiyecek araması kameraya yansıdı

    Hasankeyf ilçesine bağlı Yakaköy'de bir kişi, aracıyla seyir halindeyken, üzüm bağında yiyecek arayan kurdu fark etti. Cep telefonu kamerasıyla kurdu görüntüleyen Aziz Can Orhan, 'Aracımı durdurdum ve cep telefonuyla çekim yaptım. Islık çalmaya başlayınca kurt ormanlık alana doğru kaçtı.' dedi.

  • Denizli'de minibüs yangını
    12:40 Denizli'de minibüs yangını

    Denizli'nin Buldan ilçesinde seyir halindeyken yanmaya başlayan minibüsten geriye metal yığını kaldı. Yangın itfaiye tarafından söndürülürken, ölen veya yaralananın olmadığı belirtildi.

  • Evden çıkamayan müşterinin siparişini kurye kediye ulaştırdı
    12:34 Evden çıkamayan müşterinin siparişini kurye kediye ulaştırdı

    Serdivan'da yaşayan bir kadın, evden çıkamadığı için siparişini kuryeye verdi. Kurye, müşterinin isteği üzerine kedinin karnını doyurdu ve bu anlar kask kamerasına yansıdı. Görüntüler sosyal medyada büyük ilgi gördü.

  • Bolu Mengen'de çıkan yangında samanlık ve traktör kullanılamaz hale geldi
    12:30 Bolu Mengen'de çıkan yangında samanlık ve traktör kullanılamaz hale geldi

    Bolu'nun Mengen ilçesine bağlı Düzağaç köyünde Hasan K'ye ait samanlıkta bilinmeyen nedenle çıkan yangın, hızla yayılarak bitişikteki traktöre de sıçradı. Mengen Belediyesi itfaiyesi ve Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerinin müdahalesiyle evlere sıçramadan söndürülen yangında, samanlık ve traktör kullanılamaz hale geldi.

  • Şanlıurfa'da dere suyuna kapılan çocuğun arama çalışmaları devam ediyor
    12:27 Şanlıurfa'da dere suyuna kapılan çocuğun arama çalışmaları devam ediyor

    Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde dere suyunun akıntısına kapılarak kaybolan 11 yaşındaki çocuğu arama çalışmaları 7'nci gününde de devam ediyor. Ekipler, çocuğu bulmak için Suriye sınırına kadar ilerledi. Sualtı arama ve kurtarma ekipleri, henüz herhangi bir sonuç elde edemedi.

  • Elazığ'da İş Yerinde Çıkan Yangın Kontrol Altına Alındı
    12:23 Elazığ'da İş Yerinde Çıkan Yangın Kontrol Altına Alındı

    Elazığ'da bir iş yerinde sobadaki alevin sıçraması sonucu çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alındı. Yangında çatı katı kül olurken, yangının odunluğa sıçramaması faciayı önledi. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Esenyurt'ta Yangında Mahsur Kalan 4 Kişi Kurtarıldı
    12:23 Esenyurt'ta Yangında Mahsur Kalan 4 Kişi Kurtarıldı

    Esenyurt'ta bir binada çıkan yangında engelli bir çocuğun çakmakla oynaması sonucu apartmanda mahsur kalan 4 kişi itfaiye tarafından kurtarıldı. Yangın sırasında çatıya çıkan bir adam ise dron ile havadan görüntülendi. Yangın nedeniyle binada büyük çapta maddi hasar meydana gelirken, çocuğun daha önce de benzer bir şekilde yangın çıkardığı belirtildi.

  • Kopan elektrik kablosundan çıkan kıvılcımlar korkuttu
    12:18 Kopan elektrik kablosundan çıkan kıvılcımlar korkuttu

    Bursa'da merkez Yıldırım ilçesinde bulunan Demetevler Mahallesi'nde kopan elektrik kablosu mahalleliyi endişelendirdi. Kopan kablodan çıkan kıvılcımlar tehlike oluştururken, olayda herhangi bir yaralanma yaşanmadı. Görevliler tarafından tamir edilen kablo, o anlar ise kameraya yansıdı.

  • Edirne'de yapımı süren huzurevi birinci etap inşaat çalışmaları tamamlandı
    12:17 Edirne'de yapımı süren huzurevi birinci etap inşaat çalışmaları tamamlandı

    Edirne'de yapımı süren 200 kişilik huzurevi için birinci etap inşaat çalışmaları tamamlandı. Huzurevinde sinema salonu, atölyeler ve spor merkezi yer alacak. Bina çevresinde yürüyüş yolu, açık otopark ve ambulans yolu bulunacak.


Advertisement