Çankaya Belediyesi Yurttaşlığa Belediye Katkısı Sempozyumu Düzenliyor - Son Dakika
Güncel

Çankaya Belediyesi Yurttaşlığa Belediye Katkısı Sempozyumu Düzenliyor

Çankaya Belediyesi Yurttaşlığa Belediye Katkısı Sempozyumu Düzenliyor

Çankaya Belediyesi Avrupa Belediyeler ve Bölgeler Konseyi ile birlikte "Yurttaşlığa Belediye katkısı" başlıklı bir sempozyum düzenliyor.

19.09.2013 13:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çankaya Belediyesi Avrupa Belediyeler ve Bölgeler Konseyi (CEMR-Council of European Municipalities and Regions) ile birlikte "Yurttaşlığa Belediye katkısı" başlıklı bir sempozyum düzenliyor.

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, "Bu sempozyum Avrupa Birliği'ne aday olmakla birlikte Avrupa vatandaşlığı kavramının pek az bilindiği ve tartışıldığı ülkemizde önemli bir gereksinimi karşılayacaktır" dedi.

Açılış konuşmalarını Çankaya Belediye Başkanı ve CEMR Başkan Yardımcısı Bülent Tanık, Avrupa Parlamentosu ve CEMR Başkan Yardımcısı Oldrich Vlasak ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Örgütü (UCLG- United Cities and Local Governments) Başkanı Kadir Topbaş'ın yapacağı, Slovakya Cumhuriyeti, Romanya, Arnavutluk, Litvanya, Moldova, İsveç ve İspanya gibi ülkelerden çok sayıda katılımcı ile gerçekleştirilecek sempozyuma Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış; AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Jean-Mauirice Ripert ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da davetliler arasında yer alıyor.

Başkan Tanık, Çankaya Belediyesi'nin de üyesi olduğu ve kendisinin de başkan yardımcılığı görevini üstlendiği CEMR'ın Avrupa Birliği'nin kurucu örgütleri arasında sayıldığı bilgisini verdi. Türkiye'de yapılacak olan sempozyumun CEMR tarafından değişik ülkelerde gerçekleştirilen 13 ayrı toplantının bir halkası olduğunu belirten Bülent Tanık, "Bu sempozyum Avrupa vatandaşlığı kavramının pek az bilindiği ülkemizde önemli bir gereksinimi karşılayacaktır" dedi.

Ekonomik, siyasal, sosyal ve kültürel açıdan aktif vatandaşlardan oluşan bir topluluğun yerel demokrasinin gelişimi açısından da çok kritik bir öneme sahip olduğunu ifade eden Tanık, "Aktif vatandaş demek güçlü topluluk demektir" diye konuştu.

Tanık, AB vatandaşlığı kavramının da temel unsurlarından olan aktif vatandaşlığın ırk, din, rekabet ve çatışma üzerine yükselen bir anlayışa karşı bilinç ve dayanışma unsurlarını öne çıkaran bir yaklaşım olduğunu, bu nedenle de özellikle günümüz küresel kriz ve savaş ortamında çok daha önem kazandığına işaret etti.

Çankaya Belediye Başkanı Tanık, "Bu toplantıyla Türkiye insanı da AB vatandaşlığının ne getirip ne götürebileceği hakkında daha objektif bir bilgilenme imkanına kavuşacaktır" dedi.

"Türkiye'de yurttaşlık kavramının evrimi", "Türkiye'de Avrupa Yurttaşlığı Fikri" ve "Aktif Yurttaşlığın Yeni Biçimleri" başlıklı üç oturum halinde gerçekleştirilecek sempozyum 20-21 Eylül tarihlerinde Rixos Grand Hotel'de düzenlenecek.

Basın toplantısını Çankaya İletişim Merkezi'nde gerçekleştiren Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, "İlk kez basın toplantısı gerçekleştirdiğimiz Çankaya İletişim Merkezi, basın toplantı salonu, çalışma salonu, radyo ve tv stüdyoları ve internet donanımı, görsel ve yazılı haber geçme olanaklarıyla Kızılay kent merkezinde ulusal ve uluslararası basınımıza da hizmet sağlayacak bir özelliğe sahiptir" sözleriyle Çankaya İletişim Merkezi'ni basın mensuplarına tanıttı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Çankaya Belediyesi Yurttaşlığa Belediye Katkısı Sempozyumu Düzenliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement