Çankaya'da Gençlik Bayramı Coşkusu Anıtpark'ta Yaşandı - Son Dakika
Yerel

Çankaya'da Gençlik Bayramı Coşkusu Anıtpark'ta Yaşandı

Çankaya\'da Gençlik Bayramı Coşkusu Anıtpark\'ta Yaşandı

Çankaya Belediyesi'nce 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nda düzenlenen Gençlik Gelecektir Konseri Anıtpark'ta gerçekleştirildi.

20.05.2013 18:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çankaya Belediyesi'nce 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nda düzenlenen Gençlik Gelecektir Konseri Anıtpark'ta gerçekleştirildi. Etkinlikte sahne alan sanatçılar, toplumun özgürlüklerden yana cesur sanatçılara ihtiyaçları olduğunu dile getirerek Ankaralıların bayramını kutladılar.

CHP Ankara İl Başkanı Zeki Alçın ve CHP Çankaya İlçe Başkanı Mehmet Perçin'in de Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık ile birlikte izlediği Gençlik Gelecektir Konseri'nde ilk sahne alan Bin Çocuk Korosu Orkestrası, solist Deniz Sekmen'in seslendirdiği sevilen şarkılara eşlik ettiler.

Safa Bolat Balkan Orkestrası ise Makedonya'dan Rumeli'ye çok sayıda sevilen türküyü akordiyon ve nefesliler eşliğinde seslendirirken kalabalığa şenlik coşkusu yaşattı. Safa Bolat'ın "Bu çalacağımız parçayı en iyi kimin oynadığını biliyorsunuz, Atamız için hep birlikte bir Harmandalı seslendireceğiz" demesi üzerine Anıtpark'ta toplanan kalabalık hep bir ağızdan tezahüret yaparken izleyicilerin bir kımsı harmandalı oynayarak orkestraya eşlik ettiler.

Safa Bolat Balkan Orkestrası'nın ardından sahneye çıkan Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, bir konuşma yaparak Ankaralıların Bayramını kutladı. Güneşli bir günde, kalabalık bir grupla Başkent sokaklarında Anıtkabir'e yürüyerek başladıkları kutlamalarla Atatürk'ün gençliğe armağan ettiği 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'na sahip çıktıklarını dile getiren Başkan Tanık, sözleşme imzalamasına rağmen gelmeyen bir sanatçı olduğunu, buna rağmen bayram coşkusunu Ankaralılarla paylaşan Bin Çocuk Korosu Orkestrası, Safa Bolat Balkan Orkestrası ve Grup Çığ ve Mustafa Özarslan'a teşekkür ederek, "Bu konserin düzenlenmesinde

katkıda bulunan yürekli sanatçılarımıza teşekkür ediyorum. Onlar, ülkemizin onurlu tarihine, Cumhuriyetine, hukuk devletine, özgürlük ve insan haysiyetine sahip çıkma cesareti gösteren sanatçılar. Onlara huzurunuzda yürekten teşekkür ediyorum," dedi.

Çeşitli gerekçelerle bayram kutlamalarının önüne geçildiğini belirten Başkan Tanık, "Herkesin şunu bilmesinde yarar görüyorum. Ülkemizde insanların canlarına kıyıldığı, anaların ağladığı kıyım ortamına büyük bir nefretle bakıyor, bundan duyduğumuz üzüntünün hiç bir şekilde örtülemeyeceğini ifade etmek istiyorum. Sadece kendi coğrafyamızda yaşayan anaların çocuklarına ve acılarına sahip çıkmamak

biz insanların ancak at gözlüğü taktıkları zaman başvuracakları bir bakış açısıdır. Dünyanın neresinde olursa olsun akan insan kanına üzüntüyle yaklaşmamak o benim soyumdan değil diye başkasının canının alınmasına gözardı ederek yaklaşmak insanca bir tavır asla olamaz. Sınırlamızın içinde ve ötesinde doğal yaşam süresi bitmeden, siyasi ve iktisadi nedenlerle toplumsal kışkırtmalar sonucu hayatını kaybeden insanların tümü için yüreğimiz şiddetle kanıyor. Onların hepsi için ağlıyoruz ve hepsi için yas tutuyoruz," dedi.

Tanık konuşmasında Cumhuriyetin yaşam hakkı ve özgürlüklerin teminatı olduğuna vurgu yaparak,

"Özgürlük demokrasi ve barış kültürümüzdür. Birbirimizle kardeşce yaşama duygusunu ayrım gözetmeksizin herkesi sevme ve birarada yaşama ve başkasına saygı gösterme sorumluluğunu bize öğreten bu cumhuriyet duygusudur. Ona sahip çıktığımız sürece dünyanın bütün insanları hepimizin kardeşidir. Elbetteki insan yüreği

öncelikle gördüğü, tanık olduğu yakın hissettiği insanlar için daha çok yanar. Tüm dünyanın barış dolu günler yaşaması dileğiyle Cumhuriyetimize ve Ulu Önder Atamızın "Yurtta Sulh, Cihanda Sulh' ilkesine sahip çıkan gençleri sevgi ve saygıyla selamlıyorum," şeklinde konuştu.

Tanık'ın ardından Grup Çığ eşliğinde sahne alan Mustafa Özarslan, zaman zaman sohbet ettiği izleyicilere Reyhanlı Katliamı'nı kınadıklarını belirterek "Bizler yasımızı nasıl tutacağımızı da, bayramlarımızı nasıl kutlayacağımızı da iyi biliriz," dedi.

İzleyicilerin konsere Mahzuni Şerif'in "Sarı Saçlım" türküsüyle başlaması konusunda ısrarlı tezahüratlarına bir sürprizle karşılık veren Özarslan, sahneye Mahzuni Şerif'in oğlu Ali Mahzuni Şerif'i davet etti. Özarslan ve Şerif'in seslendirdiği parçaya tüm izleyiciler eşlik ettiler. Babasının eserlerinden bir bölümünü seslendiren Ali Mahzuni Şerif, sahneden ayrılırken, Çankayalı olduğuna vurgu yaparak bayram coşkusunu birlikte yaşamalarına vesile olan Başkan Tanık ve ekibine teşekkür etti.

Mustafa Özarslan Anıtpark'ta verdikleri konserde sanatçıların özgürlükler adına daha cesur ve topluma örnek olmaları gerektiğine vurgu yaparken, dört bir yöreden seslendirdiği türkülerle izleyicileri coşturdu. Konseri başından sonuna eşi Feride Tanık ile vatandaşların arasında izleyen Tanık, vatandaşlarla fotoğraflar çektirip, coşkulu halaylara katıldı. Tanık, konserin ardından bayram coşkusunu cesurca yaşayan, yaşatan tüm Ankaralılara ve sanatçılara teşekkür ederek, sanatçılara çiçek verdi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çankaya'da Gençlik Bayramı Coşkusu Anıtpark'ta Yaşandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement