Çankaya'da 'Kitap Buluşması' - Son Dakika
Güncel

Çankaya'da 'Kitap Buluşması'

Çankaya\'da \'Kitap Buluşması\'

1.Çankaya Kitap Buluşması’nda konuşan Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, “Kitapsız bir dünya düşünmek mümkün değil” dedi.

29.09.2018 13:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1. Çankaya Kitap Buluşması'nda konuşan Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, "Kitapsız bir dünya düşünmek mümkün değil" dedi.

Çok sayıda yazarın ve 35 yayınevinin katılacağı, 5 Ekim tarihine kadar devam edecek olan "1. Çankaya Kitap Buluşması" Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezinde başladı.

Çankaya Belediyesi ile Toplumsal Araştırmalar, Kültür ve Sanat İçin Vakıf'ın (TAKSAV) işbirliği ile düzenlenen 1. Çankaya Kitap Buluşması'nda konuşan Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, "TAKSAV'a bu işbirliğinden ötürü teşekkür ediyorum çünkü önemli bir iş yapıyoruz. Büyük bir eksiği gidermek üzere yola çıkmış bulunuyoruz. Çölleştirilen sanatla, edebiyatla, kültürle, çölleştirilen bir Ankara gerçeği ile son 20-25 yıldır hepimiz karşı karşıyayız ve eskinin kültür kokan Ankarası, kitap kokan Ankarası, Yüksel Caddesi'nde, Karanfil'de, Konur'da kitapçıların, oranın günlük hayatını belirlediği Ankarası, Zafer Çarşısı'ndaki o güzelim kitapçılar ve bütün bunların Ankara'nın kültürüne, sanatına etki eden dönemleri hepimiz için geride kalmış görünüyor ama buna karşın Çankaya Belediyesi, her zaman Ankara'nın kültür ve sanat dünyasına katkıda bulunmak için varlığını ortaya koydu. Ben de göreve geldiğim günden bu yana, aynı kararlılıkla devam ediyorum" dedi.

"Bir kitap fuarı eksiği vardı"

Taşdelen sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ankara'da bir kitap buluşması, bir kitap fuarı, gelenekselleşen, her sene aynı tarihlerde büyüyerek gelişen bir kitap fuarı eksiği vardı. Biz de TAKSAV ile birlikte bu çölleşmeye karşı, bu eksiği giderecek bir etkinliği bugün burada hayata geçirmiş oluyoruz. İlkini yapıyoruz."

Taşdelen, bu buluşmanın her sene daha da büyüyeceğinden, gelişeceğinden, daha çok insana ulaşacağından hiçbir şüphesi olmadığını belirterek, "Bu birincisi, önümüzdeki senelerde daha büyüğünü yine hep beraber yapacağız" şeklinde konuştu.

Buluşmanın Çağdaş Sanatlar Merkezinde yapılmasının ayrı bir güzellik olduğunu vurgulayan Taşdelen, "Çağdaş Sanatlar Merkezimizin 20. yaşını kutluyoruz ve bu yaz döneminde de Çağdaş Sanatlar Merkezinin yapıldığı günden bugüne ilk defa kapsamlı bir tadilattan geçirildi. Çok güzel bir tadilat gerçekleştirdik ve şimdi de kitap buluşması için bir aradayız" ifadesini kullandı.

Taşdelen, "Kitap kokusuyla, dokunuşuyla, hissetmesiyle ayrı bir dünya. Şimdi internet gazeteciliği var. Gazetelerin bazılarını internetten okuyoruz ama gazeteyi elimize aldığımız zaman, gazete okuduğumuzu fark ediyoruz. İnternetten okuduğumuz gazete yavan kalıyor. Yine aynı şekilde, kitapsız bir dünya düşünmek mümkün değil. Ne kadar dijitale geçse de kitabı, ister dijitalden, ister kendisi olarak okumak çok ayrı bir keyif. Evet, yeni kuşaklar roman okumuyor, yeni kuşaklar daha az tarih kitabı okuyor ama bu kültür despotizmine karşı hep beraber mücadele etmemiz gerekir. Çünkü itirafta bulunuyorlar, diyorlar ki 'her şeye gücümüz yetiyor da şu kültüre, edebiyata, sanata gücümüz yetmiyor.' Çünkü kültür, edebiyat, sanat, bunlar özgür düşünce, özgürlük gerektirir. Özgür düşünceye sahip olmayan kafalardan da bu işler çıkmaz. Kültüre, sanata ve edebiyata da bizler her zamankinden fazla sahip çıkmak zorundayız. Ben o nedenle bu kitap buluşmamızın çok kıymetli olduğuna yürekten inanıyorum" dedi.

Etkinliğe katılan 35 yayınevine, gelecek olan yazarlara ve misafirlere iyi okumalar dileyen Taşdelen, kitap buluşmasına katılan yayınevlerinin stantlarını gezdi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Çankaya'da 'Kitap Buluşması' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.


Advertisement