Ankara'da panik! İnşaat nedeniyle temeli kayan apartmanla birlikte 21 bina tahliye edildi - Son Dakika
Güncel

Ankara'da panik! İnşaat nedeniyle temeli kayan apartmanla birlikte 21 bina tahliye edildi

Ankara'da, yapımına başlanan bir inşaatın yan tarafındaki 8 katlı binanın temelinde kayma meydana geldi. Bina sakinleri gelen çatırtıyla panik yaşayıp sokağa döküldü. Bakan Sülayman Soylu durumu öğrenmek için olay yerine intikal ederken, belediye de bina sakinlerini misafirhanelere doğru yönlendirdi. 8 katlı apartman ile birlikte toplamda 21 bina boşaltıldı. İnşaatın müteahhiti ve kepçe operatörü gözaltına alınırken vatandaşlardan biri "Bina uçuruma doğru kayıyor" resmen ifadelerinde bulundu.

10.04.2021 01:51  Güncelleme: 12:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çankaya ilçesine bağlı İleri Mahallesi Mektep Sokak'ta meydana gelen olayda, Mektep Sokak'ta bir arsada yapımına başlanan inşaat çalışması sırasında temel kazısının bitişiğinde bulunan Altay Sokak'taki 8 katlı Açelya Apartmanı'nın temelinde kayma meydana geldi. Binanın temelinde boşluk oluşmasıyla çökme tehlikesi meydana geldi.

PANİK YAŞANDI

Bina sakinleri, gelen çatırtı sesleriyle panik yaşadı. İhbar üzerine polis, itfaiye, AFAD, UMKE ve belediye ekipleri bölgeye sevk edildi. Polis ekipleri, yıkılma tehlikesine karşı çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. Çökme tehlikesiyle karşı karşıya kalan Açelya Apartmanı ile beraber toplam 21 bina tahliye edildi.

Ankara'da panik! İnşaat nedeniyle temeli kayan apartmanla birlikte 21 bina tahliye edildi

BAKAN SOYLU OLAY YERİNE GELDİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Ankara Valisi Vasip Şahin, çökme tehlikesi yaşanan bölgeye gelerek yetkililerden bilgi aldı. Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'u da telefonla arayarak olayla ilgili kısa bir görüşme gerçekleştirdi.

Öte yandan, Mektep Sokak'taki inşaatın müteahhidi ile kepçe operatörünün gözaltına alındığı öğrenildi. Konaklayacak yeri bulunmayan mahalle sakinleri, Ankara Valiliği ve Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin misafirhanelerine yönlendirildi. Misafirhanelere gitmek istemeyenlerin bekleyişinin ise sürdüğü öğrenildi. Burada bekleyenlere ve ekiplere çorba ikramında bulunuldu.

Ankara'da panik! İnşaat nedeniyle temeli kayan apartmanla birlikte 21 bina tahliye edildi

BİNA UÇURUMA DOĞRU KAYIYOR

Mahalle sakinlerinden Arif Demir, büyük iş makineleriyle hafriyat alınması sonucu, Açelya Apartmanı'nın temelinde kayma olduğunu ve binanın uçuruma doğru kaymaya başladığını söyledi.

Tahliye edilen binalardan birinde yaşayan Rıza Odabaşı ise "Binanın temelinde alttaki inşaat nedeniyle kazı yapıldı. Bir arkadaşım bize binanın bulunduğu sokakta asfaltta açılma olduğunu söyledi" ifadelerini kullandı.

Ankara'da panik! İnşaat nedeniyle temeli kayan apartmanla birlikte 21 bina tahliye edildi
Ankara'da panik! İnşaat nedeniyle temeli kayan apartmanla birlikte 21 bina tahliye edildi
Ankara\'da panik! İnşaat nedeniyle temeli kayan apartmanla birlikte 21 bina tahliye edildi
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ankara'da panik! İnşaat nedeniyle temeli kayan apartmanla birlikte 21 bina tahliye edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • Jppllp: Yapın yapın dağı taşı beton yığını yapın.sonuç buu yazıklar olsun İnsan hayatıyla oynuyorsunuZ.o müteahit bazı rantçı kişilere en ağır cezayı vereceksin. 12 0 Yanıtla
  • Joe: Ankara son yıllarda Somali istilasına uğradı. Fotoğraftan anlarsınız. Binadan yine somalili fışkırmış. Kızılay meydanında türkten çok somalililer takılıyor. Ülke olarak ilişkilerimiz iyi diye bunlara kapıları açmışız. Suriyeliler gibi oldular. 4 1 Yanıtla
  • Adalet: Bir kac kisinin yaptigini yuzlerce insan cekiyor utanc abidesi 4 0 Yanıtla
  • osman: Türkiye deprem ülkesi en yüksek bina izni 4 kat olamlıdır. 1 0 Yanıtla
  • Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı
    22:23 Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı

    Bulancak ilçesindeki bir kuyumcunun dün gerçekleştirilen maskeli ve silahlı soygunla ilgili olarak gözaltına alınan 3 şüpheli, çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı. Şüpheliler, 'nitelikli yağma ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından yargılanacak.

  • Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti
    22:09 Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti

    Edirne'de 2 ay önce toprağa verdiği ağabeyinin acısını sindiremeden geçen hafta Perşembe günü yine bir ağabeyini daha toprağa veren Edirne'nin meşhur ciğercisi Bahri Dinar, uyurken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Edirne'nin tanıtıma büyük katkı sağlayan kentin sevilen yüzü, Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı 63 yaşındaki Bahri Dinar, hayatını kaybetti.


Advertisement