Çankaya Köşkü'nde 29 Ekim Resepsiyonu - Son Dakika
Politika

Çankaya Köşkü'nde 29 Ekim Resepsiyonu

Çankaya Köşkü\'nde 29 Ekim Resepsiyonu

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa Gül, Cumhuriyetin 89.kuruluş yıldönümü vesilesiyle Çankaya Köşkü'nde resepsiyon verdi.

29.10.2012 22:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa Gül, Cumhuriyetin 89. kuruluş yıldönümü vesilesiyle Çankaya Köşkü'nde resepsiyon verdi. İlklerin yaşandığı resepsiyonda, başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Türk Silahlı Kuvvetleri'nin komuta kademesi ilk defa Çankaya Köşkü'nde verilen resepsiyonda eşleriyle birlikte katıldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu resepsiyona katılmazken, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve BDP'li milletvekilleri resepsiyona katıldı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa Gül, Çankaya Köşkü'nde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı vesilesiyle bir resepsiyon verdi. Resepsiyonun verileceği salona gelen Gül ve eşi Hayrünnisa Gül, davetlileri kabulünden önce resepsiyonu takip eden gazetecilerin bayramını kutladı.

Resepsiyona, TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve eşi Gülten Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral ve eşi Neriman Kamuran Özel, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç ve eşi Gönül Kılıç, Başbakan Yardımcıları Beşir Atalay, Bekir Bozdağ ve Ali Babacan, Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Gümrük ve Ticaret Bakan Hayati Yazıcı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Yargıtay Başkanı Ali Alkan, Danıştay Başkanı Hüseyin Karakullukçu, Sayıştay Başkanı Recai Akyel, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu ve eşi Hale Kıvrıkoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Mehmet Erten ve eşi Münevver Erten, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral E. Murat Bilgel ve eşi Bahar Bilgel, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, BDP'li milletvekilleri Hasip Kaplan ve Sırrı Sakık, Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, DSP Genel Başkanı Masum Türker, DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, 2012 Londra Olimpiyatları'nda madalya kazanan sporcular ile Avrupa Şampiyonu Genç Kızlar Voleybol Milli Takımı sporcuları, büyükelçiler, yabancı misyon temsilcileri, Türkiye Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nuh Albayrak, İhlas Medya Ankara Grup Başkanı Nuri Elibol, İhlas Haber Ajansı ve TGRT Haber Ankara Temsilcisi Batuhan Yaşar'ın yanı sıra çok sayıda siyaset, medya, spor ve sanat dünyasının önemli isimleri katıldı.

RESEPSİYONDA İLKLER YAŞANDI

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Çankaya Köşkü'nde verdiği resepsiyonda ilkler yaşandı. Başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Türk Silahlı Kuvvetleri'nin komuta kademesi ilk defa Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Çankaya Köşkü'nde verdiği resepsiyona eşleriyle birlikte katıldılar. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile eşi Hayrünnisa Gül, davetlilerle tek tek tokalaştı. Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ve Hayrünnisa Gül birbirlerine sarılarak bayramlarını kutladılar. Davetlilerin bir kısmı eşleriyle katılırken, bir kısmı eşsiz davete katıldı. Bazı bakanlar da eşleriyle gelirken, bazıları da eşsiz resepsiyona katıldı. BDP, grup başkan vekilleri düzeyinde resepsiyona katılırken; ilk kez komutanlarla BDP'liler aynı resepsiyonda bir araya geldi.

CHP GENEL BAŞKANI KILIÇDAROĞLU RESEPSİYONA KATILMADI

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa Gül'ün verdiği resepsiyona CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu katılmazken; TSK komuta kademesinin BDP'lilerle buluşması açısından dikkat çeken resepsiyona eşbaşkanlar Selahattin Demirtaş ve Gülten Kışanak, "açlık grevleri' nedeniyle katılmadı.

RESEPSİYONDA KARŞILAMA YAKLAŞIK BİR SAAT SÜRDÜ

Çankaya Köşkü'nde verilen 29 Ekim resepsiyonda Cumhurbaşkanı Gül ve eşi Hayrünnisa Gül'ün konukları karşılaması yaklaşık bir saat 15 dakika sürdü. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Çankaya Köşkü'nde 29 Ekim Resepsiyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement