'Çankaya Sofrası'nın Adı 'Cumhurbaşkanlığı Sofrası' Olarak Değişti! - Son Dakika
Güncel

'Çankaya Sofrası'nın Adı 'Cumhurbaşkanlığı Sofrası' Olarak Değişti!

Atatürk tarafından başlatılan Çankaya Sofrası geleneği, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugünkü kabulü ile birlikte "Cumhurbaşkanlığı Sofrası" adını aldı.

14.01.2015 13:04  Güncelleme: 14:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Cumhuriyet tarihinde bir ilki gerçekleşti.

Mustafa Kemal Atatürk tarafından başlatılan ve uzun süre unutularak 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından tekrar hayata geçirilen Çankaya Sofrası, bugün halk tarafından seçilen ilk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda verediği kabulle birlikte 'Cumhurbaşkanlığı Sofrası' olarak adlandırıldı.

GELENEK CUMHURBAŞKANLIĞI SOFRASINDA SÜRDÜ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, akademisyen ve fikir insanlarıyla Cumhurbaşkanlığı Sofrası'nda bir araya geldi.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda basına kapalı gerçekleştiren programda, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhuriyetin ilk yıllarında başlatılan ve pek çok kesimden ismin davet edildiği geleneği Cumhurbaşkanlığı Sofrası'nda sürdürdü.

CUMHURBAŞKANLIĞI SARAYI'NDA İLK KEZ YAPILDI

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda ilk defa yapılan ve daha önce Çankaya Köşkü'nde düzenlendiği için "Çankaya Sofrası" olarak anılan yemek, Cumhurbaşkanlığı Sofrası adıyla gerçekleştirildi.

YEMEĞE KATILANLAR

Yemeğe Prof. Dr. Hüseyin Hatemi, Prof. Dr. Osman Can, Prof. Dr. Atilla Yayla, Prof. Dr. Ahmet Çiğdem, Prof. Dr. Fuat Keyman, Prof. Dr. Burhanettin Duran, Prof. Dr. Gülnur Aybet, Prof. Dr. Mesut Hakkı Caşın, Prof. Dr. Kemal Sayar, Prof. Dr. Erol Göka, Dr. İbrahim Dalmış, Doç. Dr. Fahrettin Altun, Prof. Dr. Edibe Sözen, Prof. Dr. Ümit Meriç, Prof. Dr. Alev Erkilet ve Prof. Dr. Beril Dedeoğlu katıldı.

Yemekte İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Kalın ve Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Savaş Barkçın da hazır bulundu.

ABDULLAH GÜL TARAFINDAN YENİDEN UYGULANMIŞTI

Mustafa Kemal Atatürk tarafından hayata geçirilen ve uzun süre gerçekleştirilmeyen 'Çankaya Sofrası', 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün göreve gelmesi ile birlikte tekrar hayata geçirilmişti. Halk tarafından seçilen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu geleneği devam ettirecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda bugün saat 13.00'te 'Cumhurbaşkanlığı Sofrası'nda birçok hukukçu, tarihçi, iktisatçı profesörü kabul edecek.

ÇANKAYA SOFRASI'NIN ADI DEĞİŞTİ

Çankaya Sofrası, Mustafa Kemal Atatürk'ün yakın çevresiyle biraraya gelip Kurtuluş Savaşı yılları ile sonrasında önemli kararları alıp tartıştığı bir sofraydı.

Bu sofraya önce bugün Müze Köşk olarak adlandırılan tarihi bina sahne oldu. Bu gelenek, 1932 yılından sonra Pembe Köşk'te devam etti.

Gül, görevi boyunca Çankaya Sofrası geleneğini sürdürdü. İlk defa halk tarafından seçilen Cumhurbaşkanı olan Erdoğan da, bu geleneği sürdürme kararı aldı.

Çankaya Sofrası, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugünkü kabulü ile birlikte Cumhurbaşkanlığı Sofrası adını aldı. Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamada, saat 13.00'teki program için "Cumhurbaşkanlığı Sofrası" ifadesi yer aldı.

\'Çankaya Sofrası\'nın Adı \'Cumhurbaşkanlığı Sofrası\' Olarak Değişti!
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 'Çankaya Sofrası'nın Adı 'Cumhurbaşkanlığı Sofrası' Olarak Değişti! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (12)

  • Cem: Yazıklar olsun sanki Savaş'ı kazanan Atatürk'ü değilde kendisi kimsenin Güce yetmez Atamızı silmeye 12 3 Yanıtla
  • KAYSERİLİ: KURTLAR SOFRASI OLSUN 12 2 Yanıtla
  • TİMUR: Önce yalakalık yapıcan, sonra tabak yalayacan. . . . . 9 4 Yanıtla
  • KIRMIZI ŞAPKALI KIZ: Kurtlar sofrası olsun bence, hem koyun avında başarılılar hemde mideye indirmede. 9 2 Yanıtla
  • KIRMIZI ŞAPKALI KIZ: Kurtlar sofrası olsun bence, hem koyun avında başarılılar hemde mideye indirmede. 9 2 Yanıtla
  • tencere kapak: Yemege katilanlara dikkat. hepsi tescilli. 9 1 Yanıtla
  • birTÜRK: adı cumhurbaşkanı sofrası olduğuna göre sofra masrafları senin cebinden değil mi rte! milletin parasını yemeklerde saraylarda makam arabalarında yiyorsunuz ya durmadan. . bu dünyada çıkmasa da ÖLÜM VAR RTE ÖLÜM 7 2 Yanıtla
  • birTÜRK: adı cumhurbaşkanı sofrası olduğuna göre sofra masrafları senin cebinden değil mi rte! milletin parasını yemeklerde saraylarda makam arabalarında yiyorsunuz ya durmadan. . bu dünyada çıkmasa da ÖLÜM VAR RTE ÖLÜM 7 2 Yanıtla
  • halim: Hünkar beğendi. 8 1 Yanıtla
  • erdem sabri: her türlü yemeye alışmışlar haram helal farketmez yeterki beleş devletin milletin parasıyla olsun adamın içinde ne ukte ne hırs varmış be daha cumhurbaşkanlığının yarım senesi dolmadan herşeyi yapmaya çabalıyor malum oldu herhalde süresi dolmadan indirilecek ilk olacağı, bu ne menem görgüsüzlük, ne menem aymazlıktır, birde bunlar müslüman geçinip oy alırlar halkın yarıdan fazlası aç aç utan utan 3 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement