Çankaya Temizlikte Elektrik Çağına Geçiyor - Son Dakika
Güncel

Çankaya Temizlikte Elektrik Çağına Geçiyor

Çankaya Temizlikte Elektrik Çağına Geçiyor

Çankaya Belediyesi Türkiye'de temizlikte çığır açıyor.

14.10.2013 09:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çankaya Belediyesi Türkiye'de temizlikte çığır açıyor. Sokaklar artık elektrikli temizlik araçlarıyla temizlenecek. Türkiye'de bu ölçekte ilk kez organize edilen bu hizmeti Çankaya Belediyesi'nce sunulmasına başlanıyor.

Çankaya Belediyesi, Kızılay Bölgesindeki temizlik hizmetini artık elektrikli temizlik araçları ile sunacak. Daha temiz bir Çankaya için göreve geldiği ilk günden bu yana önemli yatırımlar yapan Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, temizlikte bu kez de elektrik çağını açıyor. Çevreyi rahatsız etmeden gün boyu çöp toplamada ve sokakların temizliğinde kullanılacak olan araçların benzerleri Türkiye'de ilk olarak motorlu araç kullanımı yasak olan Adalar Belediyesi tarafından kullanılmıştı. Çankaya Belediyesi ise, kent merkezi ve yaya bölgelerinde yoğun çöp üretilen ve tonajlı araçların giriş çıkış sorunları yaşanan bölgelerde çevre dostu elektrikli, hareket kabiliyeti yüksek, mini araçlarla özel bir uygulama gerçekleştirilmiş ve çöpler kapının önünden alınmış olacak.

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık tarafından ilk testi yapıldıktan sonra Çankayalının hizmetine sunulacak olan çevre dostu elektrikli araçlar yakın zamanda çöpleri işletmelerin kapısından toplayarak, sokakları temizleyecek. Böylece işletmelerin poşetler içinde sürükleyerek çöp konteynırlarına götürdüğü hoş olmayan görüntüler, çöp sızıntıları ve kontrolsüz-zamansız çöp çıkarımından kaynaklı sorunlar da en aza indirilmiş olacak.

Güvenli bir kentin öncelikle temiz bir kent olması gerektiğine dikkat çeken Başkan Tanık, "Çevre temizliği için attığımız her adımdan, yaptığımız her yatırımdan olumlu dönüşümler aldık. Vatandaşımızın sağlıklı bir çevrede yaşaması önceliğimizdir. Vatandaşımızı rahatsız etmeden sokakları temizleyecek olan bu çevre dostu özel araçlar ile Çankayalıya teknoloji yoğun bir hizmet vermekten onur duyuyoruz" dedi.

ÇÖPLER KALDIRIMA DEĞMEDEN ARACA ATILACAK

İlk olarak yeme içme odaklı işletmelerin yoğun olduğu Sakarya Yaya Bölgesinde ve Yüksel Caddesi çevresinde hizmet verecek elektrikli araçlar ile esnafın sokak önüne bıraktığı çöp yığını görüntüsü de büyük ölçüde engellenecek. Belirli saat aralıklarıyla sokakta gezecek olan araçlar esnafın çöpünü kaldırıma değmeden alacak. Eğlence ve dinlence yerinin en yoğun bulunduğu bölge olan Sakarya ve Yüksel bölgeleri böylece kapı önüne bırakılan çöp görüntüsü ve kokusundan kurtulacak. Dolu bir aküyle 48 saat çalışabilen 4 adet mini ve çevre dostu araç bu ay içerisinde Çankayalıya hizmet vermeye başlamış olacak. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Çankaya Temizlikte Elektrik Çağına Geçiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement