Çankayalı Sporcular Yine Şampiyon - Son Dakika
Yerel

Çankayalı Sporcular Yine Şampiyon

Çankayalı Sporcular Yine Şampiyon

Çankaya Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü sporcuları Semih Deniz ve Hasan Hüseyin Kaçar, İtalya’da devam eden Görme Engelliler Atletizm Şampiyonası’nda grur kaynağı oldular.

14.06.2016 12:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çankaya Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü sporcuları Semih Deniz ve Hasan Hüseyin Kaçar, İtalya'da devam eden Görme Engelliler Atletizm Şampiyonası'nda grur kaynağı oldular.

İki hafta önce Polonya'da katıldığı özel bir turnuvada şampiyon olan Semih Deniz, Avrupa Şampiyonası'nda bin 500 metre pistinde 4.01'lik derecesiyle birincilik kürsüsüne çıkmayı başardı.Semih Deniz'in birinci olduğu bin 500 metre yarışında gümüş madalyayı kazanan takım arkadaşı Hasan Hüseyin Kaçar ise ertesi gün düzenlenen 5 bin metre yarışında birincilik kürsüsüne çıktı.

ÇANKAYA BELEDİYESİ GÖRME ENGELLİLER SPOR KULÜBÜ ATLETLERİ ŞAMPİYONLUĞA DA DERECEYE DOYMUYOR

Başarılarıyla sadece Çankaya'nın değil, Ankara'nın ve Türkiye'nin de gururu olan Çankayalı sporcular, İtalya'da halen devam eden Görme Engelliler Şampiyonası'na da damga vurdular.

Bin 500 metre yarışlarında birincilik kürsüsüne 4.01'lik derecesiyle Semih Deniz çıkarken aynı kulüpten Hasan Hüseyin Kaçar da 4.03'lük derecesiyle ikinci oldu. Turnuvanın ikinci gününde ise 5000 metre yarışları için piste çıkan atletlerden Semih Deniz, yaşadığı talihsizlik nedeniyle yarışı yarım bıraktı. İspanyol sporcunun ayağına basması nedeniyle sakatlanan Semih Deniz'in devam edemediği yarışın birincisi ise kulüp arkadaşı Hasan Hüseyin Kaçar oldu.

HEDEF PARALİMLİK OLİMPİYATLARI

İtalya'daki şampiyonanın kendileri için önemli bir hedef olduğunu kaydeden Çankaya Belediyesi GESK Başkanı Yusuf Sayyıdan, Semih ve Hasan'ın çok sıkı ve disiplinli bir antrenman süreci geçirdiklerini ve yarışma öncesinde de favori atletlerden olduklarını hatırlatarak "Bu başarıda çok kişinin emeği ve desteği var. Ancak kuşkusuz en büyük destek, bize her türlü imkanı tanıyan ve daima yanımızda olan Çankaya Belediye Başkanımız Alper Taşdelen'e aittir. Amatör sporların ikinci plana itildiği, futbol dışında sporların görmezden gelindiği böyle zamanlarda daima yanımızda olan Sayın Taşdelen'e çok teşekkür ediyoruz. Asıl teşekkürü Rio'dan madalya ile dönerek edeceğiz" dedi.

Şampiyona'da yedi Avrupa ülkesinin atletlerini geride bırakarak kürsüyü parselleyen Semih ve Hasan'ın Eylül ayında Rio'da düzenlenecek Paralimpik Olimpiyatlar için gereken kotayı aldıklarını da söyleyen Sayyıdan, "Bu başarı planlı ve programlı çalışmanın ürünü. Asıl hedefimiz, Rio Olimpiyatları'nda ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek. Her iki sporcumuzdan da madalya bekliyoruz" diye konuştu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çankayalı Sporcular Yine Şampiyon - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement