Çankırı AK Parti'nin Adayı Hüseyin Boz, Çankırı Belediye Başkanı Oldu-Hd - Son Dakika
Güncel

Çankırı AK Parti'nin Adayı Hüseyin Boz, Çankırı Belediye Başkanı Oldu-Hd

Ak Parti'nin adayı Hüseyin Boz, Çankırı Belediye Başkanı olduÇANKIRI Belediye Başkanı İrfan Dinç'in milletvekili adaylığı için boşalan başkanlık koltuğu için bugün Çankırı Belediye Meclisi'nde seçim yapıldı.

03.05.2018 18:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ak Parti'nin adayı Hüseyin Boz, Çankırı Belediye Başkanı oldu

ÇANKIRI Belediye Başkanı İrfan Dinç'in milletvekili adaylığı için boşalan başkanlık koltuğu için bugün Çankırı Belediye Meclisi'nde seçim yapıldı. 17 AK Parti ve 9 MHP'li üyenin bulunduğu belediye meclisinde başkanlık için 25 üye oy kullandı. İlk turda MHP'li üyeler AK Parti'nin adayı Hüseyin Boz'a destek vermedi. İlk turda 3'te 2 çoğunluğu sağlayamayan AK Parti'nin adayı Hüseyin Boz, ikinci turda 19 oy alarak Çankırı Belediye Başkanı oldu.

24 Haziran'da yapılacak milletvekilliği seçimleri için Çankırı Belediye Başkanlığı görevinden istifa eden İrfan Dinç'in yerine bugün başkan seçimi yapıldı. Çankırı Belediye Meclisi'nde AK Parti ve MHP'li üyelerin seçimi ile Hüseyin Boz başkan seçildi.

Gerçekleştirilen seçim sonrasında ilk turda Hüseyin Boz 17 alırken 9 oyda boş çıktı. AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş bir usul hatasının yapılmaması gerekçesiyle mevzuata bakılmasını istedi. Mevzuat gereği ilk turda 3'te 2 çoğunluğun sağlanamaması nedeniyle 2. tur seçimine geçildi. 2. tur öncesi AK Parti İl Başkanı Celal Kaman meclis üyeleri ile yaklaşık 45 dakika bir görüşme yaptı.

MHP'Lİ MECLİS ÜYELERİ TEPKİ GÖSTERDİ

Çankırı Belediye Başkan Vekili Tuncay Koç ilk turda çoğunluğun sağlanamadığı için 2. tur seçimi yapılacağını söyledi. 2. tur öncesinde MHP Grup Başkanı İsmail Hakkı Esen, mecliste 2 partinin olduğunu ve nezaket gereği MHP grubuna da adaylarının olup olmadığının sorulması gerektiğini ifade ederek, "Bizlere adayımızın olup olmadığı sorulmadı ve biz yok sayıldık. Bu yüzden ilk turda tepki amaçlı arkadaşlarımız boş oy kullandılar" dedi.

Esen, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin talimatı ile AK Parti'nin adayına destek olacaklarını belirterek, Hüseyin Boz'u kutladı.

Yapılan 2. tur seçimi sonrasında Hüseyin Boz 19 oy alırken 6 oyda boş çıktı. Seçimde oyların çoğunluğunu alan Hüseyin Boz Çankırı Belediye Başkanı oldu. Yapılan oylama sonrasında Hüseyin Boz her iki gruba ve meclis üyelerine teşekkür etti.

Belediye Başkanlığı görevine getirilen Hüseyin Boz, meclis salonunda makama geçerek tebrikleri kabul etti.

Seçime AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, AK Parti İl Başkanı Celal Kaman, Belediye Başkan Vekili Tuncay Koç, AK Parti'li ve MHP'li meclis üyeleri ile partililer katıldı.

Çankırı AK Parti\'nin Adayı Hüseyin Boz, Çankırı Belediye Başkanı Oldu-Hd
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çankırı AK Parti'nin Adayı Hüseyin Boz, Çankırı Belediye Başkanı Oldu-Hd - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement