Çankırı'daki 30 Ağustos Kutlamasında Dev Türk Bayrağı - Son Dakika
Güncel

Çankırı'daki 30 Ağustos Kutlamasında Dev Türk Bayrağı

Çankırı\'daki 30 Ağustos Kutlamasında Dev Türk Bayrağı

Çankırı'da 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarına, belediye tarafından asılan 2 bin 400 metrekarelik dev Türk bayrağı damgasını vurdu.

30.08.2013 13:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çankırı'da 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarına, belediye tarafından asılan 2 bin 400 metrekarelik dev Türk bayrağı damgasını vurdu.

Çankırı Kalesi ile Kırklar Tepesi arasına kurulan mekanizma ile çelik halatlarla asılan bir ton ağırlığındaki dev Türk bayrağı, şehrin her noktasından görülüyor. Anıt alanına Valilik, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin konulması ile başlayan 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları, daha sonra Vali Vahdettin Özcan'ın beraberinde Garnizon Komutanı Tankçı Kurmay Albay Özcan Ulutaş ve Belediye Başkanı AK Partili İrfan Dinç ile tebrikleri kabulü ile devam etti.

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarının Belediye Meydanındaki bölümü Vali, Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanının üstü açık araçla halkın ve askeri birliklerin bayramını kutlaması ile başladı. Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı. Çankırı'daki 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları askeri kortejin geçişi ile sona erdi. Belediye meydanındaki törene Kore ve Kıbrıs Gazileri ile şehit yakınları ve gaziler de katıldı.

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarını Çankırı'da farklı kılan ise, Çankırı Kalesi ile Kırklar Tepesi arasına gerilen dev Türk Bayrağı oldu. Çankırı Belediyesi'nce 2006 yılında yaptırılan ve milli bayramlar ile özel günlerde 60x40 metre boyutlarındaki 2 bin 400 metrekare ile Türkiye'de asılı durumdaki en büyük bayrak olma özelliği taşıyan dev Türk Bayrağı, vatandaşlardan da büyük ilgi gördü. - Çankırı

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çankırı'daki 30 Ağustos Kutlamasında Dev Türk Bayrağı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement