Çankırı'daki depremler - Son Dakika
Güncel

Çankırı'daki depremler

Çankırı\'daki depremler

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, Çankırı'da meydana gelen depremlerle ilgili "Kullanılmayan bir bina tamamen yıkılmış durumda.

15.09.2019 15:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, Çankırı'da meydana gelen depremlerle ilgili "Kullanılmayan bir bina tamamen yıkılmış durumda. Bazı binalar ağır hasar almış, orta hasar ve hafif hasar alan yapılar da var." dedi.

Çerkeş ilçesinde dünden beri art arda yaşanan depremlerde oluşan hasarları incelemek için ilçeye gelen Çataklı, Kaymakamlık binasında Vali Hamdi Bilge Aktaş, Kaymakam Zikri Şahin, Belediye Başkanı Hasan Sopacı ve kurum müdürlerinden son durum hakkında bilgi aldı.

Çataklı, gazetecilere yaptığı açıklamada, Çerkeş ilçesinde 1,1 ile 4,8 büyüklüğü arasında toplam 27 depremin gerçekleştiğine işaret etti.

Depremlerden 5'inin 4'ten büyük olduğunu belirten Çataklı, "Çok şükür can kaybı ve yaralanma olmadı. Bu sebeple bütün vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Sevindirici tarafı bu. Dün ilk deprem gerçekleştiğinden itibaren gerek Valiliğimiz gerek Kaymakamlığımız gerekse Belediyemiz alandalar." diye konuştu.

Dün akşam saatlerinde yine 4'ün üzerinde depremlerin meydana geldiğini bu yüzden hasar tespit çalışmalarının tekrar gözden geçirilmesi gerektiğini anlatan Çataklı, şunları dile getirdi:

"Kullanılmayan bir bina tamamen yıkılmış durumda. Bazı binalar ağır hasar almış, orta hasar ve hafif hasarlı yapılar da var. Bugün Çevre ve Şehircilik Müdürlüğünden arkadaşlarımız AFAD Müdürlüğümüzün personeliyle birlikte alanı tekrar taradıktan sonra nihai rakamlara ulaşacağız inşallah. Tabii ister istemez vatandaşlarımızda bir korku, panik havası oluşuyor. Bu da doğal bir şey ancak arkadaşlarımız her zaman onların yanında olmaya gayret ettiler. Bazı köylerimizde evlerine giremeyen vatandaşlarımız nedeniyle çadır ihtiyaçları oldu, gece onları naklettik. Bazı çadırlar da her ihtimale karşı kuruldu. İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu da konuyu yakından takip ediyor, sürekli bilgilendiriyoruz. Çalışmalarımıza devam edeceğiz."

Çataklı ve beraberindekiler, depremden etkilenen Çerkeş ilçe merkezi ile ilçeye bağlı Karamustafa, Yalıözü ve Hacılar köylerinde depremde hasar gören yapıları inceleyerek vatandaşların sorunlarını dinledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çankırı'daki depremler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Alzheimer hastası eşine 82 yaşındaki koca destek oluyor
    15:40 Alzheimer hastası eşine 82 yaşındaki koca destek oluyor

    Gaziantep'te 82 yaşındaki Ahmet Kılavuz, 57 yıl önce evlendiği eşi Sabiha Kılavuz'un Alzheimer hastalığıyla mücadelesinde en büyük destekçisi oldu. Eşini Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Moral Evi'ne götüren Kılavuz, burada eşinin hafızasını güçlü tutmaya çalışıyor. Eşinin hastalığı sonrası hayatlarının büyük oranda değiştiğini belirten Kılavuz, ölene kadar eşine destek olacağını söyledi.

  • Antalya'da tır ile otomobil çarpıştı: 2'si çocuk 4 kişi yaralandı
    15:39 Antalya'da tır ile otomobil çarpıştı: 2'si çocuk 4 kişi yaralandı

    Antalya'nın Serik ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, bir tır ile bir otomobil çarpıştı. Kazada, otomobilde bulunan 2 çocuk dahil olmak üzere toplamda 4 kişi yaralandı. Yaralılar, olay yerine çağrılan sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı. Kazaya karışan tır şoförü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Toplu Taşıma Araçlarında Denetim Gerçekleştirdi
    15:39 Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Toplu Taşıma Araçlarında Denetim Gerçekleştirdi

    Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kent merkezinde faaliyet gösteren toplu taşıma araçlarında denetim gerçekleştirdi. Zabıta Daire Başkanlığı, vatandaşlardan gelen şikayetleri değerlendirmek üzere özel halk otobüslerinde abonman kart kullanımını denetledi. Denetimlerde resmi evraklar, oturma düzeni ve kart okuma cihazları kontrol edildi. Uygunsuz araçlara cezai işlem uygulandı ve denetimler devam edecek.

  • Giresun'da Kütüphane Haftası Kutlamaları
    15:39 Giresun'da Kütüphane Haftası Kutlamaları

    Giresun'un Espiye ilçesinde düzenlenen '60. Kütüphane Haftası' törenle kutlandı. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü bünyesindeki Gezici Kütüphane'de gerçekleştirilen etkinlikte öğrenciler ve vatandaşlar kitap okuma etkinliğiyle bir araya geldi. İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkanı, en çok kitap okuyanlara ödül verdi.

  • İzmir'de Belediye Şantiyesinde 20 Bin Adet Sentetik Uyuşturucu Hap Ele Geçirildi
    15:39 İzmir'de Belediye Şantiyesinde 20 Bin Adet Sentetik Uyuşturucu Hap Ele Geçirildi

    İzmir'de Karşıyaka Belediyesinin Örnekköy'de bulunan Temiz İşleri Müdürlüğü şantiyesine düzenlenen operasyonda, yaklaşık 20 bin adet sentetik uyuşturucu hap ele geçirildi. Operasyon sonucunda 1 belediye personeli tutuklandı.

  • Kayseri'de 440 Yıldır Hizmet Veren Nasrullahzade Vakfı Ramazan Ayı Boyunca İftar Yemeği Veriyor
    15:38 Kayseri'de 440 Yıldır Hizmet Veren Nasrullahzade Vakfı Ramazan Ayı Boyunca İftar Yemeği Veriyor

    Kayseri'de 1584 yılında kurulan Nasrullahzade Vakfı, Ramazan Ayı süresince her gün 350 kişilik iftar yemeği veriyor. Vakıf ayrıca çeşitli yardım ve hayırlar da yapıyor. Vakıf yetkilisi Mehmet Soyaslan, vakfın Osmanlı döneminde kurulduğunu ve 440 yıldır hizmetlerine devam ettiğini belirtti. Vakıf, fakir ve fukaraya yardım, aşure gününde aşure dağıtımı gibi şartları yerine getiriyor. Bağış almadıklarını ifade eden Soyaslan, vakfın gelirlerini gayrimenkullerinden elde ettiklerini söyledi.

  • Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su Başkanlığında Seçim Koordinasyonu ve Güvenliği Toplantısı Düzenlendi
    15:37 Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su Başkanlığında Seçim Koordinasyonu ve Güvenliği Toplantısı Düzenlendi

    Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su başkanlığında, 31 Mart 2024'te gerçekleştirilecek Mahalli İdareler Genel Seçimleri'ne ilişkin düzenlenen toplantıda, seçim sürecinin huzur ve güven içinde tamamlanması için alınması gereken tedbirler gözden geçirildi. Toplantıya, İl Emniyet Müdürü, İl Jandarma Komutanı ve ilgili kurum temsilcileri katıldı.

  • Meral Akşener Gölbaşı'nda esnafı ziyaret ederek oy istedi
    15:37 Meral Akşener Gölbaşı'nda esnafı ziyaret ederek oy istedi

    İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Gölbaşı'nda esnafı ziyaret ederek, partisinin belediye başkan adayları için oy istedi.

  • Kahramankazan 15 Temmuz Gaziler ve Şehit Aileleri Derneği, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'i suçladı
    15:36 Kahramankazan 15 Temmuz Gaziler ve Şehit Aileleri Derneği, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'i suçladı

    Kahramankazan 15 Temmuz Gaziler ve Şehit Aileleri Derneği üyeleri, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in dün İstanbul'daki bir mitingde kullandığı sözler nedeniyle suç duyurusunda bulundu. Dernek Başkanı Cafer Akın, Özel'i 15 Temmuz'da darbe girişimine karşı koyan vatandaşlara yönelik ifadesinden dolayı kınadıklarını belirtti. Gaziler ve şehit yakınları, suç duyurusunu avukatları eşliğinde Kahramankazan Cumhuriyet Başsavcılığına teslim etti.


Advertisement