Çankırı Gebe Köpeğe Sezaryen Yapıldı Hd - Son Dakika
Güncel

Çankırı Gebe Köpeğe Sezaryen Yapıldı Hd

Çankırı'da hamile Rottweiler melezi bir sokak köpeğine sezaryen ile doğum yaptırıldı.

06.07.2018 14:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çankırı'da hamile Rottweiler melezi bir sokak köpeğine sezaryen ile doğum yaptırıldı.

Vatandaşlar tarafından fark edilerek Belediye Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezine getirilen gebe köpeğin doğumu, Belediyenin Veteriner Hekimi tarafından gerçekleştirildi. Çankırı merkezde 2 yaşlarındaki Rotweiller melezi sokak köpeğinin acı çektiğini ve gebe olduğunu fark eden vatandaşlar, anne adayı köpeği hemen Belediye Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezine getirdi. Veteriner Hekim muayenesi sonucunda acilen sezaryene alınan köpek, operasyonun ardından 12 yavrusuna kavuştu.

Veteriner Hekim Zekeriya Öcal, yapılan muayene sonucunda doğum başlamasına rağmen köpeğin normal doğum yapmasını engelleyen rahim sarkması (prolapsus vagina) teşhisi konularak acilen sezaryene aldıklarını ifade etti. Öcal, prolabe (bazı organların dışarıya akması) olan dokunun rezeksiyonu gerçekleştirerek anne köpeği sağlığına kavuşturduklarını söyledi.

Anne köpeğin sağlık durumunun iyi olduğu bildirilirken, anne karnında oksijensiz kalan yavruların sağlık durumunun ise ciddiyetini koruduğu belirtildi. Doğum yapan köpeğin duyarlı bir vatandaş tarafından sahiplenildiği de ifade edildi.

Çankırı Gebe Köpeğe Sezaryen Yapıldı Hd
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çankırı Gebe Köpeğe Sezaryen Yapıldı Hd - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement