Çankırı, Geleceğini Planlıyor - Son Dakika
Güncel

Çankırı, Geleceğini Planlıyor

Çankırı, Geleceğini Planlıyor

Çankırı Valiliği, Çankırı Dernekleri Federasyonu ve Çankırı Vakfı tarafından organize edilen "Çankırı Geleceğini Planlıyor Sempozyumu" Ataşehir'de başladı.

18.12.2011 17:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çankırı Valiliği, Çankırı Dernekleri Federasyonu ve Çankırı Vakfı tarafından organize edilen "Çankırı Geleceğini Planlıyor Sempozyumu" Ataşehir'de başladı. İki gün sürecek sempozyumda kentin sorunları ve çözüm yolları tartışılacak. Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, hedeflerinin Çankırı'yı Türkiye'nin ilk 20 ili arasına sokmak olduğunu belirtti. Çankırı Vakfı Başkanı Harmandar ise, belediyenin kaldırdığı milli atlet Süreyya Ayhan'ın heykelini geri istediklerini söyledi.

Ataşehir'deki Zübeyde Hanım Öğretmenevi'nde düzenlenen Çankırı Geleceğini Planlıyor Sempozyumu'na, Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, Çankırı milletvekili İdris Şahin, Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, eski bakanlardan Nevzat Ayaz ile aralarında sanatçıların da bulunduğu çok sayıda davetli katıldı. Divan heyeti oluşturulmasının ardından program protokol konuşmalarıyla devam etti. Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği içinde çalışarak Çankırı'nın çözüm bekleyen çok sayıda sorununa el birliğiyle aşmaya çalışacaklarını kaydetti.

İstanbul'da Çankırı adına ilk kez bu derecede büyük bir organizasyon düzenlendiğine dikkat çeken Özcan, "Misyonumuz hür türlü imkanımızı kullanarak Çankırı'nın gelir ve istihdamını arttırmaktır. Çankırımızı Türkiye'de ilk 20 il arasında görmek istiyoruz. Gayretimiz bu yönde olacaktır. 2010 yılı verilerine göre göç oranı binde -4 olmuştur. Bunu arttırmaya çalışacağız. Yıllarca üniversite isteğimizi dile getirdik. Bu talep 2007'de karşılık buldu. Çankırı Karateke Üniversitesi kuruldu. 7 bin öğrencisi olan bu üniversitemiz, Çankırımıza kalkınma yolunda hız vermiştir" dedi.

SÜREYYA AYHAN HEYKELİNİ GERİ İSTEDİLER

Çankırı Vakfı Genel Başkanı Eşref Harmandar da yaptğı konuşmanın ardından milli atlet Süreyya Ayhan'ın kaldırılan heykelinden bahsetti. Harmandar, "Milli atlet Süreyya Ayhan'ın heykeli kaldırıldı. Federasyon olarak bu heykelin tekrar yerine konulmasını istiyoruz" dedi. Belediye Başkanı İrfan Dinç ise konuşmasının ardından heykelle ilgili olarak, "Bu heykel belediye meclisi kararıyla kaldırıldı. Zaten heykel de yıpranmıştı. Süreyya Ayhan'a hiç benzemiyordu. Yeri de uygun değildi. Biz gelen taleplere göre mecliste karar alarak Çankırılı diğer milli sporcularla birlikte Süreyya Ayhan'ın da heykelini uygun görülen bir yere dikeriz" dedi.

İki gün sürecek sempozyumda Çankırı ekonomisinin dünü bugünü ve yarını, teşvik uygulamaları ile kentin tarihi, turistik ve kültürel zenginliklerine yönelik yatırımlarını ele alınacağı sunumlar ve konuşmalar yapılacak. Sempozyumda ayrıca Çankırı'nın sosyo-kültürel potansiyeli ile ilgili görüşlere de yer verilecek. Sempozyumun ikinci gününde katılımcılar İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ı ziyaret edecek.

MAE-MK - İstanbul/ Ataşehir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çankırı, Geleceğini Planlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement