Çankırılı Şehit, Adını Aldığı Şehit Dayısının Yanında Toprağa Verildi - Son Dakika
Güncel

Çankırılı Şehit, Adını Aldığı Şehit Dayısının Yanında Toprağa Verildi

Çankırılı Şehit, Adını Aldığı Şehit Dayısının Yanında Toprağa Verildi

Çankırılı şehit, adını aldığı şehit dayısının yanında toprağa verildi ŞIRNAK'ın Silopi İlçesi'nde PKK'lı teröristlerce yola döşenen mayının patlatılması sonucu şehit düşen 4 Özel Harekatçı polisten biri olan M. Yahya Mertcan, Çankırı'nın Eldivan İlçesi'nde göz yaşı dökülerek toprağa verildi.

11.08.2015 15:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çankırılı şehit, adını aldığı şehit dayısının yanında toprağa verildi

ŞIRNAK'ın Silopi İlçesi'nde PKK'lı teröristlerce yola döşenen mayının patlatılması sonucu şehit düşen 4 Özel Harekatçı polisten biri olan M. Yahya Mertcan, Çankırı'nın Eldivan İlçesi'nde göz yaşı dökülerek toprağa verildi.

Şehit polis Yahya Mertcan'ın naşı, cenaze aracı ile Eldivan İlçesi'ndeki dedesi Ali Yavuz Coşkuner'in evine getirildi. Cenazenin gelişi ile birlikte annesi, kızkardeşi ve yakınlarının feryatları meydanda bulunanları gözyaşlarına boğdu. Eldivan'daki şehit cenazesine Çankırı Milletvekilleri Muhammed Emin Akbaşoğlu ile Hüseyin Filiz, Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, İçişleri Bakanlığı'nın üst düzey yöneticileri, özel harekatçılar ve binlerce Çankırılı katıldı.

Helallik almak için anne ocağına götürülen şehit M. Yahya Mertcan'ı cenazesi, aile yakınlarına gösterildi. Bu sırada anne Hatice Coşkuner ve kız kardeşi Şule fenalık geçirdi. Birlikte görev yaptığı özel harekat polisleri de gözyaşlarına boğuldu. Hep birlikte helallik verilmesinin ardından şehit polisin cenazesi resmi törenin yapılacağı İlçe Emniyet Müdürlüğü önüne getirildi. Buradaki törende konuşan İl Emniyet Müdürü Cengiz Öztürk, "Ülkenin bölünmez bütünlüğü için binlerce şehit verdik. Yahya da yeminine sadık kaldı ve bu uğurda şehit oldu. Hepimiz şehit olmaya hazırız. Şehidimizin kanı yerde kalmayacak" dedi.

Çankırı Valisi Vahdettin Özcan da konuşmasında, M. Yahya Mertcan'ın 25 yıl önce şehit olan Dayısı Murat Yahya Coşkuner'le aynı kaderi paylaştığını belirterek, "Bu vatan için şehit olanları asla ve asla unutmayacağız. Çankırı 160 şehit, 39 gazi verdi. Vatanın bölünmez bütünlüğü için tüm güvenlik güçlerimiz terörle mücadeleyi kararlılıkla sürdürecektir" diye konuştu.

DEDESİNDEN TERÖRİSTLERE: BU VATANDA SİZE YER YOK

25 yıl önce Van'daki PKK'nın düzenlediği hain saldırıda şehit edilen oğlu Jandarma Astsubay Çavuş Yahya Coşkuner'i teröre şehit veren Ali Yavuz Coşkuner, bu kez de torunun M. Yahya Mertcan'ı teröre şehit verdi. Resmi tören sırasında konuşmak isteyen ve mikrofonu eline alan şehit polisin dedesi Ali Yavuz Coşkuner metaneti ile dikkat çekerek yaptığı konuşmada, "25 yıl önce oğlum Yahya Coşkuner'i şehit verdim. Bugün torunum Yahya'yı. Bu teröristler hiçbir zaman amaçlarına ulaşamayacak. Bütün malımı mülkümü bu uğurda feda etmeye hazırım. Beni de askere alın ben de şehit olmak istiyorum. Teröristler şunu bilsinler ki bu vatanda size yer yok. Allah Türk milletini ebedi payidar etsin" şeklinde konuştu. Şehit dedesinin konuşması tekbir sesleri ve terörü lanetleyen sloganlarla kesildi.

MURADIMA SELAM SÖYLE

Şehit cenazesinin İlçe Emniyet Müdürlüğü'ndeki tören alanında Türk bayraklı taputa sarılan anne annesi Alime Coşkuner, "Yahyam, dayın Muradıma selam söyle" diyerek gözyaşı döktü. Anne Hatice ve kız kardeşi Şule de tabuta sarılarak göz yaşı döktüler. Tabut başına gelen özel harekatçı arkadaşları da birbirlerine sarılarak ağladı.

Şehidin naaşı, kılınan cenaze namazının ardından Eldivan mezarlığında 25 yıl önce şehit olan dayısı Yahya Coşkuner'in yanına gözyaşları arasında defnedildi. Cenaze törenine son anda katılan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı da aileye taziyede bulundu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çankırılı Şehit, Adını Aldığı Şehit Dayısının Yanında Toprağa Verildi - Son Dakika


Advertisement