Çankırılı Şehit Polis Son Yolculuğuna Uğurlandı - Son Dakika
Güncel

Çankırılı Şehit Polis Son Yolculuğuna Uğurlandı

Çankırılı Şehit Polis Son Yolculuğuna Uğurlandı

Şırnak’ın Silopi ilçesindeki hain saldırıda şehit olan özel harekat polisi Mustafa Yahya Mertcan’ın cenazesi, Çankırı’da 25 yıl önce şehit olan dayısı Yahya Coşkuner’in mezarının yanında gözyaşları arasında toprağa verildi.

11.08.2015 14:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şırnak'ın Silopi ilçesindeki hain saldırıda şehit olan özel harekat polisi Mustafa Yahya Mertcan'ın cenazesi, Çankırı'da 25 yıl önce şehit olan dayısı Yahya Coşkuner'in mezarının yanında gözyaşları arasında toprağa verildi.

Şehit polis memurunun cenazesi ilk olarak Eldivan ilçesindeki dedesi Ali Yavuz Coşkuner'in evine getirildi. Cenazenin gelişi ile birlikte annesi, kızkardeşi ve yakınlarının feryatlarıyla vatandaşlar gözyaşlarına boğuldu. Helallik almak için anne ocağına götürülen şehit polis memurunun cenazesi aile yakınlarına gösterildi. Bu sırada anne Hatice Coşkuner ve kız kardeşi Şule fenalık geçirirken Mertcan'ın meslektaşları özel harekat polisleri de gözyaşlarına boğuldu.

Hep birlikte helallik verilmesinin ardından şehit polisin cenazesi resmi törenin yapılacağı İlçe Emniyet Müdürlüğü önüne getirildi. Buradaki törende konuşan İl Emniyet Müdürü Cengiz Öztürk, "Ülkenin bölünmez bütünlüğü için binlerce şehit verdik. Yahya da yeminine sadık kaldı ve bu uğurda şehit oldu. Hepimiz şehit olmaya hazırız. Şehidimizin kanı yerde kalmayacak" dedi.

Çankırı Valisi Vahdettin Özcan da, M. Yahya Mertcan'ın, 25 yıl önce şehit olan Dayısı Murat Yahya Coşkuner'le aynı kaderi paylaştığını hatırlatarak, "Bu vatan için şehit olanları asla ve asla unutmayacağız. Çankırı 160 şehit, 39 gazi verdi. Vatanın bölünmez bütünlüğü için tüm güvenlik güçlerimiz terörle mücadeleyi kararlılıkla sürdürecektir" diye konuştu.

Eldivan'daki cenaze törenine AK Parti Çankırı Milletvekilleri Muhammed Emin Akbaşoğlu ile Hüseyin Filiz, Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, İçişleri Bakanlığı'nın üst düzey yöneticileri, özel harekatçılar ve binlerce Çankırılı katıldı.

"BU VATANDA SİZE YER YOK"

25 yıl önce Van'da PKK'nın düzenlediği hain saldırıda şehit edilen oğlu Jandarma Astsubay çavuş Yahya Coşkuner'i teröre şehit veren Ali Yavuz Coşkuner bu kez de torunun M. Yahya Mertcan'ı teröre şehit verdi.

Şehit polisin dedesi Ali Yavuz Coşkuner de, "25 yıl önce oğlum Yahya Coşkuner'i şehit verdim. Bugün torunum Yahya'yı. Bu teröristler hiçbir zaman amaçlarına ulaşamayacak. Bütün malımı mülkümü bu uğurda feda etmeye hazırım. Beni de askere alın ben de şehit olmak istiyorum. Teröristler şunu bilsinler ki bu vatanda size yer yok. Allah Türk milletini ebedi payidar etsin" şeklinde konuştu. Şehit dedesinin konuşması tekbir sesleri ve terörü lanetleyen sloganlarla kesildi.

"MURADIMA SELAM SÖYLE"

İlçe Emniyet Müdürlüğü'ndeki tören alanında tabuta sarılan anneannesi Alime Coşkuner, "Yahyam dayın Muradıma selam söyle" diyerek gözyaşı döktü. Anne Hatice ve kız kardeşi Şule de tabuta sarılarak ağladılar. Şehidin özel harekatçı arkadaşları da gözyaşlarını tutamadı.

Törenin ardından şehidin cenazesi 25 yıl önce şehit olan dayısı Yahya Coşkuner'in mezarının yanında gözyaşları arasında toprağa verildi. - ÇANKIRI

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Çankırılı Şehit Polis Son Yolculuğuna Uğurlandı - Son Dakika

  • Şerit dışından giden kuryeye polisten uyarı: 'Üç kuruş için canını tehlikeye atma'
    11:18 Şerit dışından giden kuryeye polisten uyarı: 'Üç kuruş için canını tehlikeye atma'

    Sakarya'nın Serdivan ilçesinde şerit dışından giderek araçları geçen motorlu kuryeyi durduran polis, kuryeyi otomobil sürücüleri ve trafik hakkında uyardı. Polis ile motokurye arasındaki diyalog kask kamerasına yansıdı. Polis, kuryeye 'Üç kuruş için canını tehlikeye atma' dedi.

  • Samsun'da Polis Ekipleri Öğrencilere Siber Zorbalık Konusunda Seminer Verdi
    11:18 Samsun'da Polis Ekipleri Öğrencilere Siber Zorbalık Konusunda Seminer Verdi

    Samsun Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, SİBERAY Programı kapsamında bir alışveriş merkezinde Siberay Çizgi Filmini izlemeye gelen öğrencilere yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla afiş broşür çalışması yaptı. Ardından Canik Borsa İstanbul Anadolu Lisesi öğrencilerine siber güvenlik, teknoloji bağımlılığı, siber zorbalık ve dijital okuryazarlık konularında seminer düzenlendi. Toplamda 410 kişi seminerden yararlandı.

  • Aksaray'da Yolcu Otobüsü ile Tırın Çarpıştığı Kazada 3 Kişi Yaralandı
    11:18 Aksaray'da Yolcu Otobüsü ile Tırın Çarpıştığı Kazada 3 Kişi Yaralandı

    Aksaray-Adana kara yolunda meydana gelen trafik kazasında, Murat Tohurucu yönetimindeki yolcu otobüsü ile Muhammet Tezcan yönetimindeki tır çarpıştı. Kazada, otobüs sürücüsü ve 2 yolcu yaralandı. Yaralılar, Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.

  • Bozdoğan Kaymakamı İbrahim Gökçe İlçe Müdürleri ve Mahalle Muhtarlarıyla Koordinasyon Toplantısı Düzenledi
    11:17 Bozdoğan Kaymakamı İbrahim Gökçe İlçe Müdürleri ve Mahalle Muhtarlarıyla Koordinasyon Toplantısı Düzenledi

    Bozdoğan Kaymakamı İbrahim Gökçe, ilçenin sorunlarına çözüm bulmak, hizmetleri daha etkili kılmak ve toplumsal dayanışmayı güçlendirmek amacıyla ilçe müdürleri ve mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi. Toplantıda, mahalle muhtarlarının sunduğu bilgilerin ilçe yöneticileriyle birlikte çözüm yolları bulmak için değerlendirileceği ve Kaymakam Gökçe'nin ilçe yönetimiyle birlikte daha iyi hizmetler sunmak adına koordineli bir çalışma içinde olacaklarını belirttiği ifade edildi.


Advertisement