Cankurtaran'dan Milli Sporcu'ya Geçmiş Olsun Ziyareti - Son Dakika
Güncel

Cankurtaran'dan Milli Sporcu'ya Geçmiş Olsun Ziyareti

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Spor Kurulu Başkanı Yasemin Öney Cankurtaran, sporcuların yanında olmak, sesi çıkmayan sporcuların sesi olmak için parti olarak 'Spor Kurulu' meydana getirdiklerini belirterek, "Spor millidir, bütünleştiricidir, evrenseldir.

05.11.2017 16:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Spor Kurulu Başkanı Yasemin Öney Cankurtaran, sporcuların yanında olmak, sesi çıkmayan sporcuların sesi olmak için parti olarak 'Spor Kurulu' meydana getirdiklerini belirterek, "Spor millidir, bütünleştiricidir, evrenseldir. Sporcu, birliğin, kardeşliğin, anlayışın temsilcisidir. Sporcularımıza sahip çıkmak istiyoruz. Spora siyaseti sokmak için değil, bilakis spordan siyasetin elini çektirmek için bu kurulu kurduk." dedi.

Cankurtaran, 11 Ekim'de Okmeydanı'nda silahlı saldırı sonucu yaralanan milli güreşçi Cenk İldem'e geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

Sporcunun Okmeydanı'ndaki evine gelerek kendisiyle bir süre sohbet eden Cankurtaran, burada yaptığı açıklamada, devlet ve hükümetin görevinin öncelikli olarak asayişi sağlamak olduğunu söyledi.

Maganda kurşunlarıyla gencecik insanların hayatlarını kaybettiklerini aktaran Cankurtaran, "Bugün Cenk'in başına geldi. Yarın öbür gün başkasının başına gelmeyeceğini nereden biliyoruz. Bu psikopatların başka bir zaman diliminde gidip okul taramayacaklarını nereden biliyoruz?" diye konuştu.

"Asayiş sorununu çözmek devletin görevidir." diyen Cankurtaran, şunları kaydetti:

"Sporcumuza sahip çıkacağız. Cenk, bizim gururumuz. İldem ailesi ve ülkemizin şerefi. Rio'ya giden 260 sporcumuzdan madalya ile dönen 8 sporcumuzdan biri. Dediğimiz gibi bugün onun başına gelen yarın başkasının başına gelebilir. Hiçbir sebep yok iken saldırıya uğruyor. Çok daha kötü bir sonuç olabilirdi. Çoluğumuzun çocuğumuzun güvenliği için asayiş sorununa gerçekten bir el atılması lazım."

CHP Spor Kurulu'nu oluşturup çalışmaya başladıklarına dikkati çeken Cankurtaran, sözlerini şöyle tamamladı:

"Sporcularımızın yanında, sesi çıkmayan sporcularımızın sesi olalım istedik. Spor milli bir meseledir. İktidarların arka bahçesi olacak bir husus değildir. Millidir, bütünleştiricidir, evrenseldir. Sporcu, birliğin, kardeşliğin, anlayışı temsilcisidir. Sporcularımıza sahip çıkmak istiyoruz. Sizlerden destek istiyoruz. Spora siyaseti sokmak için değil, bilakis spordan siyasetin elini çektirmek için bu kurulu kurduk."

Milli güreşçi İldem ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, sporcu olmasından dolayı hızlı bir iyileşme süreci geçirdiğini belirtti.

17 gün boyunca günde üç saat süren fizik tedavi gördüğünü ve artık iyileşerek antrenmanlara başladığını söyleyen İldem, ancak saldırı nedeniyle bacaklarında ve kasıklarında bir gerginlik oluştuğunu, bunu gidermeye çalıştığını ifade etti.

Hiçbir neden yokken ve kimse ile bir husumeti bulunmamasına rağmen kendisinin ve yeğeninin hedef alındığını, kendine üç kurşunun isabet ettiğini anlatan İldem, şunları söyledi:

"Arabadan inen üç kişide silah vardı. Aramızda bir tartışma ve boğuşma olmadı. O gün onlar birilerini vurmaya çıkmışlardı. Onların kurşunlarına biz hedef olduk. Biz olmasaydık başkalarını vuracaklardı. Zaten yakalanıp cezaevine konan kişinin hırsızlık ve yaralama gibi adli sicil kaydı var."

Cenk İldem, saldırıdan sonra başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ve hükümetten diğer bazı yetkililerin kendisini arayarak geçmiş olsun dileklerini ilettiklerini vurguladı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Cankurtaran'dan Milli Sporcu'ya Geçmiş Olsun Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement