Cankurtaranlar Göreve Başladı - Son Dakika
Güncel

Cankurtaranlar Göreve Başladı

Cankurtaranlar Göreve Başladı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi bünyesinde faaliyet gösteren Kocaeli Su Kazalarını Engelleme Merkezi'nin (KOSKEM) cankurtaranları sahillerdeki görev yerlerine gittiler.

09.06.2018 14:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İtfaiye Daire Başkanlığı önünde toplanan cankurtaranlar araç ve ekipmanlarını hazırlayarak sahillerdeki cankurtaran istasyonlarına doğru yola çıktılar. İçerisinde STK'ların da bulunduğu 200 cankurtaran yaz boyunca boğulmalara karşı sahillerde nöbette olacak.

İNSAN HAYATI DEĞERLİDİR

İtfaiye Dair Başkanlığı önünde toplanan cankurtaranlara seslenen Daire Daşkanı Doğan Kara, "Bu yıl aramızda bizimle sahillerde görev yapacak yeni STK'lardan cankurtaranlarımız var. Bu hizmet önemli bir çalışma. Gönüllük esasına dayanıyor. Dünyanın hiçbir yerinde gönüllü olarak gün boyu cankurtaranlık yapan başka bir yer bulamazsınız. İnsan hayatı değerlidir. Bizde onları kurtarmak için çaba gösteriyoruz" dedi.

200 CANKURTARAN

Yeni yaz sezonu için cankurtaranlar tam teçhizatlarıyla sahil bölgelerinde göreve başladılar. Gün boyu Kocaeli sahillerinde boğulma vakası gözlemleyen cankurtaranlar olası durumlara anında müdahale ederek hayat kurtaracaklar.

Bu yıl Kocaeli İtfaiye Dairesi personeli ve gönüllüler, Gebze Teknik Üniversitesi, Akut Kocaeli, MAG Kocaeli Şubesi, Kocaeli Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Topluluğu Derneği, Mercan Yüzme Kulübü ve Kocaeli Yüzme Klübü'den toplam 200 cankurtaran görev alıyor. Vatandaşlar ise özellikle cankurtaranların görev yaptığı sahillerde suya girmeyi tercih ediyorlar.

10 GÖREV BÖLGESİ

Halkın güvenli bir şekilde denize girebilmeleri için İtfaiye Daire Başkanlığı KOSKEM tarafından 2005 yılında başlatılan su kazalarını engelleme hizmeti; 2008 yıllarına kadar 1 bölgede hafta sonları gerçekleştirilirken, bugün itibariyle haftanın 7 günü Karamürsel Altın Kemer plajı, Ereğli plajı, Darıca Bayramoğlu Halk plajı, Darıca Bayramoğlu Kadınlar plajı) ve Karadeniz sahillerinde ise (Cebeci Halk plajı, Kerpe Halk plajı, Kumcağız Halk plajı, Sarısu Halk plajı, Seyrek Halk plajı, Bağırganlı Halk plajı) olmak üzere 10 bölgede çalışma yapacak. Yaz sezonu 16 Eylül'de de sona erecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Cankurtaranlar Göreve Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İsrail İran'a Saldırı Düzenledi, İsfahan'daki Hava Üssü Hedef Alındı
    07:27 İsrail İran'a Saldırı Düzenledi, İsfahan'daki Hava Üssü Hedef Alındı

    İsrail, İran'ın nükleer tesislerinin de bulunduğu İsfahan kentindeki bir hava üssüne saldırı düzenledi. İran kaynakları, bölgede üç patlama sesi duyulduğunu ve İran hava savunmasının bazı insansız hava araçlarını vurduğunu aktardı. İran'ın geçtiğimiz hafta İsrail'e düzenlediği hava saldırısının ardından İsrail'in karşılık vermesi bekleniyordu.

  • İran'ın İsfahan şehrine İsrail füzesi düştü
    07:22 İran'ın İsfahan şehrine İsrail füzesi düştü

    İran medyasında yer alan haberlere göre, İsfahan şehir merkezinde patlama sesleri duyuldu; birçok şehirde de uçuşlar askıya alındı. İran, Cumartesi günü İsrail’e yönelik füzeler ve insansız hava araçlarıyla (İHA) bir saldırı gerçekleştirmişti. Füze ve İHA’ların neredeyse tamamı ABD, İngiltere ve diğer müttefiklerinin desteğiyle İsrail hava savunma sistemleri tarafından engellendi. Bu saldırı, 1 Nisan’da Suriye’nin başkenti Şam’daki İran Konsolosluğu’na yönelik İsrail saldırısına misilleme niteliğindeydi. Şam’daki İsrail saldırısında üst düzey İranlı komutanlar öldürüldü. İsfahan eyaleti büyük bir hava üssüne, önemli bir füze üretim ve birkaç nükleer tesise ev sahipliği yapıyor.

  • iOS 18 ile Gelen Yenilikler ve Beklentiler
    07:09 iOS 18 ile Gelen Yenilikler ve Beklentiler

    Apple'ın geliştirici konferansına sayılı günler kala, iOS 18'in tanıtılması ve iPhone 16 serisi ile uyumlu olarak sunulacak olması büyük bir merak konusu haline geldi. Yapay zeka desteği, arayüzdeki tasarım değişiklikleri ve güvenlikle ilgili yenilikler gibi birçok önemli özellik bekleniyor. Özellikle güvenlik özellikleri dikkat çekici olacak ve Apple'ın güvenlik sistemlerinin etkinliği önümüzdeki dönemlerde test edilecek. Ayrıca, yapay zeka entegrasyonuyla Siri ve diğer uygulamaların kullanıcı deneyimini iyileştirmesi hedefleniyor. iOS 18 güncellemesinin hangi iPhone modellerini destekleyeceği de merak ediliyor ve bu güncelleme Apple ekosistemindeki kullanıcı deneyimini önemli ölçüde etkileyecek.

  • İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyuldu
    06:58 İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyuldu

    İran'ın İsfahan eyaletinin kuzeydoğusunda bulunan İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyulduğu bildirildi. Patlamanın kaynağı henüz açıklanmadı ve nedeni bilinmiyor.

  • Tokat'ta meydana gelen depremlerin bilançosu gün ağarınca ortaya çıktı
    06:49 Tokat'ta meydana gelen depremlerin bilançosu gün ağarınca ortaya çıktı

    Tokat'ta önceki gün meydana gelen 5,6'lık depremin ardından gün ağarınca hasarın boyutu netlik kazandı. Dron ile havadan görüntülenen merkez üssünde hasarın boyutu gözler önüne serildi. Depremin etkisiyle oluşan hasarın tam boyutu ve zarar görenlerin durumuyla ilgili detaylı bilgilendirme yetkililer tarafından gün içerisinde yapılması bekleniyor.

  • İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı
    06:09 İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı

    İstanbul Şişli'de bulunan Zorlu Holding binasına kişi veya kişiler tarafından silahla ateş açıldı. Kurşunlar binanın camlarına isabet ederken içeride kimsenin olmaması olası bir faciayı önledi. Polis ekipleri saldırıyı gerçekleştiren kişi veya kişileri arama çalışmalarını sürdürüyor.

  • İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı
    06:06 İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, bitişikteki binaya da sıçradı. Yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü ancak tekstil atölyesi kullanılamaz hale geldi ve binada hasar oluştu. Yangının çıkış sebebi henüz belirlenemedi ve soruşturma başlatıldı.


Advertisement