Canlar Sevgide Buluştu - Son Dakika
Güncel

Canlar Sevgide Buluştu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği Sevgide Buluşalım etkinliğinde canlar bir araya geldi.

17.11.2014 09:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Cem Vakfı tarafından organize edilen 9'uncu 'Sevgide Buluşalım' programı Uluslararası Fuar Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin Cem Vakfı ve Kocaeli'de bulunan 9 dernekle birlikte düzenlediği program, okunan deyişlerle başladı. Programda Özlem Taner, Cengiz Özkan ve yedibatın aşıklar korosu tarafından deyişler söylendi. Kuran-ı Kerim tilaveti okunduğu program semah gösterisi ve Kerbela Erkan Cem'inin ardından yapılan dua ve aşure dağıtımı ile son buldu.

DOKUZUNCU SEVGİDE BULUŞALIM ETKİNLİĞİ

Bu yıl dokuzuncusu düzenlenen program, AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Başkan Vekili Zekeriya Özak, Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, Vali Yardımcısı Hacı Mehmet Kara, İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu, Kocaeli İl Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu, Cem Vakfı Başkanı Celal Özer, Cem Vakfı Genel Müdürü Ali Rıza Kaçan ve çok sayıda kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.

KERBELA BİR İNSANLIK DRAMIDIR

Programdaki konuşmasında Hz. Hasan, Hz. Hüseyin ve 73 kişinin şehit edildiği Kerbela da yaşananların bir insanlık dramı olduğunu belirten Kocaeli Cem Evleri Platformu Dönem Sözcüsü Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Derince Şube Başkanı Hüseyin Gülseven, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'na etkinliğin organize edilmesi ve katılımları sebebiyle teşekkür etti. Cem Vakfı Genel Müdürü Ali Rıza Kaçan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile birlikte bu yıl 9'uncusu düzenlenen aşure günü etkinliğinde bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadığını ifade etti.

BİR VE BİRLİK OLMAYA İHTİYACIMIZ VAR

Sevginin olduğu yerde saygı da olur diyen Başkan Karaosmanoğlu da konuşmasında "Yaratandan ötürü insanı sevmek bir insanlık görevidir. İnanmak demek sevmek demektir" dedi. Dinde zorlama olmadığını belirten Başkan Karaosmanoğlu, "Aramızdaki küçük inanç farklılıkları bir ayrışma sebebi görmemeliyiz. Bir olmaya birlik olmaya beraber olmaya ihtiyacımız var. Hz. Ali'nin ve Hz. Hüseyin'i takip edenlerin yolu budur. İnsanlık tarihinin en acı olaylarından biri Kerbela'da yaşandı. Hakkın ve adaletin yanında olarak olayları hüseyni bir yaklaşımla yorumlamalıyız" dedi.

KATILIMCI DERNEKLER

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde gerçekleştirilen "Sevgide Buluşalım"etkinliğine Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı İzmit Şubesi, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Derince Şubesi, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Körfez Şubesi, Anadolu Kültür ve Görgü Derneği Cem Evi, Derince İmam Hüseyin Cem ve Kültür Evi, Cem Vakfı Kocaeli Şubesi Abdal Musa Cem ve Kültür Evi(Çayırova) , Gebze İlçesi Cem ve Kültür Evi Yaptırma ve Yaşatma Derneği, Hacı Bektaşi Veli Kültür ve Dayanışma Derneği, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı İzmit Şubesi, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Derince Şubesi, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Körfez Şubesi, Anadolu Kültür ve Görgü Derneği Cem Evi, Derince İmam Hüseyin Cem ve Kültür Evi, Cem Vakfı Kocaeli Şubesi Abdal Musa Cem ve Kültür Evi temsilcileri katıldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Canlar Sevgide Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement