Canlı Müze Beypazarı Festivale Bekliyor - Son Dakika
Güncel

Canlı Müze Beypazarı Festivale Bekliyor

Canlı müze Beypazarı Festivale bekliyor 80 katlı baklavası, tarihi konakları, kurusu, havucu, gümüş ve bakır işçiliği ve misafirsever halkıyla Beypazarı festivale çağırıyor Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan: "Gelsinler, görsünler, yaşasınlar"ANKARA - Ankara'nın yaşayan müze...

18.08.2018 12:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Canlı müze Beypazarı Festivale bekliyor

80 katlı baklavası, tarihi konakları, kurusu, havucu, gümüş ve bakır işçiliği ve misafirsever halkıyla Beypazarı festivale çağırıyor

Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan: "Gelsinler, görsünler, yaşasınlar"

ANKARA - Ankara'nın yaşayan müze olarak nitelendirilen tarihi ilçesi Beypazarı 6-7-8-9 Eylül 2018 tarihlerinde yapılacak olan 24. Uluslararası Beypazarı Festivaline ziyaretçileri bekliyor. Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan, Festivale ülke genelinde herkesi davet ederek,"Gelsinler, görsünler, yaşasınlar"

24. Uluslararası Beypazarı Festivali ile ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Beypazarı Belediye Başkanı Kaplan, 6-7-8-9 Eylül 2018 tarihlerinde 24. Uluslararası Beypazarı Festivalini düzenleyeceklerini belirterek festivalin sadece hain darbe girişiminin olduğu yılda ülke genelinde olduğu yapılmadığını söyledi.

"Mutlaka gelip görmelerini bekliyorum, anlatılmaz yaşanır" diyen Kaplan, ilçelerinin yemeklerini tatmalarını, tarihi mekanlarını görmelerini tavsiye ettiğini kaydetti.

Gazigündüzalp Türbesinde başlayacak

Festivalinin 6 Eylül'de Hırkatepe Köyü'nde Gazigündüzalp türbesinde Kuran-ı Kerim okunmasıyla başlanacağını kaydeden Kaplan, Cuma günü yöresel ürünlerin ve yemeklerin sergilenmesi, yerel sanatçıların sunumları ve çeşitli ülkelerden gelen folklor ekiplerinin gösterileri ile devam edeceğini anlattı.

Kaplan, bu sene TRT'nin Akşam Sefası Konseri'nin yanı sıra sevilen sanatçılar Mustafa Yıldızdoğan ve İrem Derici'nin konserlerinin Festival programında yer aldığını söyledi.

Beypazarı'nın turizm yanı sıra tarım ile de tanındığına dikkat çeken Kaplan, Beypazarı'nda yetişen ürünlerin ülke pazarlarında yer bulduğuna dikkat çekti.

Şehr-i Osmangazi projesi ile ilgili de bilgi veren Kaplan, kullanacakları alanın daha önce FETÖ'cü hainlere okul yeri olarak verildiğini belirterek yapacakları proje ile okçuluğu ile at biniciliği ile bir Osmanlı şehrini yaşatacakları vurguladı.

Kaplan, Festivale ülke genelinde herkesi davet ederek, "Gelsinler, görsünler, yaşasınlar" ifadesi kullandı.

İlçenin meşhur baklavalarını satan esnaflarda baklavaların tamamen el yapımı olduğunu ve 70 yaşlarındaki 3 kadının yaptığına dikkat çekerek, "Bayram tatilinde ve fesitvalde herkesi Beypazarına bekliyoruz. baklavamız 80 katlı yemesi pek tatlı" dediler.

Beypazarının meşhur güvecini, kurusunu, gümüş ve bakır işlerini yapan ustalarda adeta yaşayan müze olan ilçeye vatandaşları davet etti.

Canlı Müze Beypazarı Festivale Bekliyor
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Canlı Müze Beypazarı Festivale Bekliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement