Canlı yayında Kılıçdaroğlu'ndan bomba iddia: Bilim Kurulu'nun kararına uyulmadı - Son Dakika
Politika

Canlı yayında Kılıçdaroğlu'ndan bomba iddia: Bilim Kurulu'nun kararına uyulmadı

Konuk olduğu canlı yayında hükümetin koronavirüs salgınına ilişkin kararlarını eleştiren CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Sağlık konusunda Bilim Kurulu ne karar veriyorsa ona uyacaktınız.  Alınan kararlara uyulmadı" ifadelerini kullandı.

03.04.2020 10:32  Güncelleme: 11:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Fox TV ekranlarındaki Çalar Saat programında gazeteci İsmail Küçükkaya'nın sorularını yanıtladı. Koronavirüs salgınıyla mücadelede hükümetin almış olduğu kararları eleştiren Kılıçdaroğlu, "Stratejinin üç ayaklı olmalıydı. Sağlık konusunda Bilim Kurulu ne karar veriyorsa ona uyacaktınız.Alınan kararlara uyulmadı. Evde kal dendi, sonra herkes evde kalsın diye bir kampanya başlatıldı. Evde tut kampanyası açılması gerekiyordu. Bu kampanyanın getirdiği bir şey oldu. Çok sayıda kişi işsiz kaldı" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satırbaşları;

"Başlangıçta vatandaşlara 65 yaş ve üstü sokağa çıkmasın dendi. Bu yanlıştı. 65 yaş ve üstü kişiler evden çıkmayacak ama onun çocuğu çıkacak işini yapacak eve gelince zaten bulaştıracak. Bu akıl dışı uygulamaları anlamak mümkün değil. Mecbur çıkacak insanlar sokağa. Evine ekmek getirecek. Evinizde kalın biz halledeceğiz denmeliydi, bunlar denmedi.

"HİÇBİR ÖNLEM ALINMADI"

Sadece Cumhurbaşkanlığı kararı ile kapatılan iş yeri sayısı 144 bin 690.Sizin en azından 3 ay ya da bu iş sona erdikten sonra, burada çalışan işçilerin asgari ücretlerini ben ödeyeceğim denilmeliydi. İşsizilik fonunda 130 milyar lira para var. Gündelikçi kadınlar var evlere gidiyorlar, bunlar için önlem alın dedik. Hiçbir önlem alınmadı.

"BUNLAR YAPILSAYDI DAHA İYİ TABLO ORTAYA ÇIKARDI"

Kapatılan iş yerleri için de senin 3 ay kiranı ben ödeyeceğim denmeliydi. Dolayısıyla kişi evine rahat kapanabilirdi. Bunlar yapılmadı, bunlar yapılabilseydi daha iyi bir tablo ortaya çıkacaktı.

BAĞIŞ TARTIŞMALARI

Çağrı yaptım, ekonomik sosyal konseyi toplayın dedim. Yardım kanunu ayrı. Belediye kanunu ayrı. Belediyelerin hizmetleri var, hizmetlerden biri de bağışlardır. Belediye kanunlarında yer alıyor, bağışları alma yükümlülüğü var. Belediye hizmet yapar, bu belediyenin görevidir. Her belde başkanı kendi sınırları içerisinde huzurlu insanları görmek ister. Bunu sadece CHP'li belediyeler için söylüyor aslında. AKP'li belediyeler de yapıyor. Birisi gelip yardım yapmak istiyorsa, ararım belediyeyi yardım yapmak istiyorum derim."

Canlı yayında Kılıçdaroğlu\'ndan bomba iddia: Bilim Kurulu\'nun kararına uyulmadı

Son Dakika Politika Canlı yayında Kılıçdaroğlu'ndan bomba iddia: Bilim Kurulu'nun kararına uyulmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, ASKİ Şantiyesini Ziyaret Etti
    12:47 Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, ASKİ Şantiyesini Ziyaret Etti

    Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Aydın Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) şantiyesini ziyaret ederek işçilerle bir araya geldi. Başkan Günel, ASKİ ekiplerinden Kuşadası genelinde yürütülen altyapı çalışmaları hakkında bilgi aldı ve Aydın Büyükşehir Belediyesi ile uyum içinde çalıştıkları için teşekkür etti.

  • Şırnak'ta yapılan operasyonda 14 şüpheli gözaltına alındı
    12:46 Şırnak'ta yapılan operasyonda 14 şüpheli gözaltına alındı

    Şırnak'ta gerçekleştirilen asayiş ve kaçakçılık uygulamalarında yapılan aramalarda, 6 bin 54 paket gümrük kaçağı sigara, 3 bin litre motorin ve birçok kaçak malzeme ele geçirildi. Operasyonda 14 şüpheli gözaltına alındı.

  • Samandağ'da Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi İftarı Düzenlendi
    12:45 Samandağ'da Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi İftarı Düzenlendi

    Hatay'ın Samandağ ilçesinde 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 109. yıl dönümü dolayısıyla Kaymakam Emre Dündar ve Belediye Başkanı Refik Eryılmaz, şehit yakınları, gaziler ve aileleriyle iftarda bir araya geldi.

  • Afyonkarahisar'da yasa dışı yollarla yurda giren 3 düzensiz göçmen yakalandı
    12:43 Afyonkarahisar'da yasa dışı yollarla yurda giren 3 düzensiz göçmen yakalandı

    Afyonkarahisar'da, Sinanpaşa ilçesinde yapılan bir araç kontrolünde Suriye uyruklu araç sürücüsü M.A. gözaltına alındı. Kontrolde bulunan 3 düzensiz göçmen ise sınır dışı edilmek üzere Afyonkarahisar İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

  • CHP Bodrum Belediye Başkan Adayı Tamer Mandalinci Projelerini Tanıttı
    12:42 CHP Bodrum Belediye Başkan Adayı Tamer Mandalinci Projelerini Tanıttı

    CHP Bodrum Belediye Başkan Adayı Tamer Mandalinci, projelerini tanıttı ve ilk 100 günde öncelikli ele alınacak konuları açıkladı.

  • Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, halkla buluşmalarını sürdürüyor
    12:38 Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, halkla buluşmalarını sürdürüyor

    Tekkeköy Belediye Başkanı ve Yeniden Refah Partisi (YRP) Başkan Adayı Hasan Togar, vatandaşlarla buluşarak yapılan hizmetleri anlatıyor ve gelecek projeleri hakkında bilgi veriyor. Togar, aynı zamanda 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümü nedeniyle düzenlenen programda şehitleri anarak, insanlara olan sevgi ve bağlılıklarını vurguluyor.

  • AK Parti Karabük Belediye Başkan Adayı Özkan Çetinkaya, Vatandaşlarla İftar Programında Buluştu
    12:36 AK Parti Karabük Belediye Başkan Adayı Özkan Çetinkaya, Vatandaşlarla İftar Programında Buluştu

    AK Parti Karabük Belediye Başkan adayı Özkan Çetinkaya, Taşkent Caddesi'nde düzenlenen iftar programında vatandaşlarla bir araya geldi. Çetinkaya, yüzlerce kişinin katıldığı iftar programında birlik ve beraberlik vurgusu yaparak, Karabük'e hizmet etme sözü verdi. Programa AK Parti Karabük Milletvekili Ali Keskinkılıç ve AK Parti İl Başkanı Ferhat Salt da katıldı.

  • Erzincan'da FETÖ/PDY üyesi 2 kişi tutuklandı
    12:35 Erzincan'da FETÖ/PDY üyesi 2 kişi tutuklandı

    Erzincan'da Fetullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, 12 yıl 6 ay hapis cezası bulunan 2 FETÖ/PDY üyesi tutuklandı. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyon sonucunda, örgüt mensupları yakalandı ve ceza infaz kurumuna teslim edildi.

  • İzmir Büyükşehir Belediyesi İşçileri Eyleme Çıktı
    12:35 İzmir Büyükşehir Belediyesi İşçileri Eyleme Çıktı

    Belediye-İş Sendikası ile İzmir Büyükşehir Belediyesi arasında devam eden TİS görüşmelerinin tıkanması sonucu yaklaşık 6 bin işçi eyleme çıktı. İşçiler, İzmir Büyükşehir Belediyesi Egemenlik Evi Binası önünde oturma eylemi başlatacak.

  • Karaisalı Kaymakamlığı, şehit ailelerine ve gazilere iftar verdi
    12:33 Karaisalı Kaymakamlığı, şehit ailelerine ve gazilere iftar verdi

    Karaisalı Kaymakamlığı, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında şehit aileleri ve gazilere iftar verdi. Kaymakam Muhammed Huzeyfe Onur, Çeceli Kadın, Gençlik ve Kültür Evi'nde düzenlenen iftarda şehitleri rahmet ve minnetle andı. Programda şehitler için dua edildi. İftara, Karaisalı Belediye Başkanı Sadettin Aslan ile kent protokolü de katıldı.


Advertisement